Oblékání miminek

• Fotoalbum (1)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
1964
5.8.10 09:27

Oblékání miminek

Ahojky holky,
pořád řeším jak správně oblíkat malýho…všechno zvládáme ale to oblékání,aby mu nebyla zima nebo naopak teplo…známa mi říkala že malej miminkům teplo nevadí a vystrašila mě že když ho naopak budu málo oblíkat prochladne dostne zápal plic a umře.Koukala jsem do knížek,ale o oblékání tam nic není.Když je zataženo tak to je jeasný,ale co když je venku 30stupnů??? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
65300
5.8.10 09:29

Ježiš,co to máš za známou?????
Já dávala o vrstvu víc,než jsem měla já a ještě jsem sebou vozila deku…
Jako prcek měl vždycky čepičku a nožičky v ponožtičkách–v teple..
taky jsem ale často tápala.....ale vždy jsem říkala,že raději víc a pak třeba kabátek sundat.A je pravda,že mates teploučko miloval

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65300
5.8.10 09:30

A kolik je malému??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
921
5.8.10 09:31

Také jsem nikdy pořádně nevěděla, jak obléct. Ale alespoň trochu pomůže to, když mu sáhneš za krk a když je tam mimčo spocené, tak ubrat oblečení… Jinak podle mně neplatí, že by mimčo mělo být pořád s dlouhým rukávem a nohavičkama, zvlášť když je takové vedro, jako bylo předminulý týden … to bych klidně nechala jen v bodýčku s krátkým rukávem a asi i bez ponožek.

Někdo se zase orientuje podle toho, jestli má mimčo studený nos, případně studené ruce a nohy. Ale s těma rukama je to ošemetný, protože s nima mimča máchají a tím si je ochlazují. Ten nos mi ale přijde jako docela dobrá orientace…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5.8.10 09:37

Tak taky jsme měli ten samý problém.. ale blbost je ta,že vadí víc prochladnutí!! I doktorka nám řekla,že je „lepší“ když nastydne, než když se přehřeje!! Přehřátí je daleko horší.. A jak tu už píší..maximálně o vrstvu navíc. Obvzlášť v tomhle počasí se nemusejí mimča moc oblékat..my dáváme body s krátkým a lehká kaťata,ponožky..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17180
5.8.10 09:38

já se orientovala podle nosu, když byl studený bylo malé zima, teplo jsem poznala podle řevu nepotila se ale řvala. Teď už je zpocená. Jinak i teď často tápu a často s sebou vozím různé oblečení plus deku pod kočárem. Když je zima přiobléknu a když teplo tak odstrojuji.

Ležící mimčo je víc zahřáté v kočárku než větší děti. Takže loni i když bylo třeba jen 26 stupňů tak malá jezdila jen v bodynu a v ponožkách. Prostě byla a je záhřevná.

A že by hned dostalo zápal plic a umřelo :roll: bože to je jen strašení. Jo rýmu dostat může z té se něco vyvinout taky může ale to kolikrát ani oblečením neovlivníš. :lol: :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24837
5.8.10 09:41

Ahoj, při 30 st. dávám overal s kr. rukávem a s kr. nohavičkama + čepku + ponožky. Něco na přioblečení se dá vzít s sebou vždycky, popř. plenku na přikrytí :wink:

„Dobře“ míněné rady známých a příbuzných by snad měly být trestné :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3412
5.8.10 09:52

Já „osáhávám“ malou :lol: Když je spocená a horká, uberu oblečení, když má chladnější nos a krček, tak přiobléknu.
Když je horko stačí bodýčko, šatičky, tričko, kratásky, občas i bez ponožek a čepky, když je starší, a v záloze mít mikču a dlouhé kalhoty.

Když bylo malé 2,5 měsíce, byli jsme v ZOO, měla na sobě jen šatky a čepku proti sluníčku a lehoučký ponožky. Proti šly lidi s dvouletou holkou, ta na sobě, triko s dlouhým rukávem, punčochy, jeanový šaty, ponožky a boty 8-o Nechápala jsem, venku bylo přes 30!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kolemjdouci
5.8.10 09:54

"„Dobře“ míněné rady známých a příbuzných by snad měly být trestné " :D :D :D to je přesný.

Hele určitě je horší přehřívat, my jak je kolem 24 a vice davame jen body + ev. ponožky(je nam 3,5 mesice) a když spí v kočáru tak lehce prekryju lehounkou deckou nebo plinou. A nestezuje si. Orientuju se podle nosu (uší, rukou, nohou…tak nejak komplexne :) )

• Citovat
  • Upravit
3412
5.8.10 09:55

fragolo teď jsem koukla na tvé metříky. Člověče jak to zvládáš? Dítka jako shody. No máš můj obdiv :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1964
5.8.10 10:08
Petra Z píše:
A kolik je malému??

Těd v pondělí mi byli 3 týdny…no ona to není známá ale tchýně.
Mě zase doktorka v nomocnici říkala,že podle rukou se orientovat nemám,že ty mají studenný pořád a že nos taky moc ne protože je to koncoven¨j bod na čele,za krkem a nebo lekty na rukou.Já osobně si taky myslím,že horší je přehřátí než prochladnutí,a aby malej prochladl na zápal plic to bych ho musela dát do ledničky,ale co mám dělat když ji mám o patro níž a vyslechnot si ji musím :zed: já to vypustím,ale těd vydivočila i manžela a ten je z toho vyjukanej,aby nám malej neumřel. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1964
5.8.10 10:10
fragola píše:
Ahoj, při 30 st. dávám overal s kr. rukávem a s kr. nohavičkama + čepku + ponožky. Něco na přioblečení se dá vzít s sebou vždycky, popř. plenku na přikrytí :wink:„Dobře“ míněné rady známých a příbuzných by snad měly být trestné :zed:

no já dala taky body s kr.rukávem a ponožky,teda bez čepky a přikrytí ve stínu peřinkou a bylo to prý málo :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24837
5.8.10 10:11
Teerosek píše:
fragola píše:
Ahoj, při 30 st. dávám overal s kr. rukávem a s kr. nohavičkama + čepku + ponožky. Něco na přioblečení se dá vzít s sebou vždycky, popř. plenku na přikrytí :wink:„Dobře“ míněné rady známých a příbuzných by snad měly být trestné :zed:
no já dala taky body s kr.rukávem a ponožky,teda bez čepky a přikrytí ve stínu peřinkou a bylo to prý málo :nevim:

Tvrdí známá, předpokládám :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28414
5.8.10 10:12

Při 30° dávám jen bodýčko s krátkým rukávem, nebo to nohavičkový bodýčko tílko. Když je míň teplo než ty tropy, tak třeba tričko a kraťasy, ponožky. Čepku jsme dávali snad jen chvilku na začátku :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1964
5.8.10 10:13
fragola píše:
Teerosek píše:
fragola píše:
no já dala taky body s kr.rukávem a ponožky,teda bez čepky a přikrytí ve stínu peřinkou a bylo to prý málo :nevim:
Tvrdí známá, předpokládám :wink:

Ano..teda spíš tchýně :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí