Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
janinkaz píše:
Při 30° dávám jen bodýčko s krátkým rukávem, nebo to nohavičkový bodýčko tílko. Když je míň teplo než ty tropy, tak třeba tričko a kraťasy, ponožky. Čepku jsme dávali snad jen chvilku na začátku
já s tou čepkou taky opatrně,raději ji sundám…a co třeba zavinovačka…když je chladno dám malého do ní,ale v teplech?jsou mu 3týdny.
Mám tendenci kluky oblíkat spíš víc, protože sama jsem zmrzlina. Jára si už sám řekne a když mu dám teplou mikinu, serve jí ze sebe:-) U Jindry je to ošemetný. Ale jasně, že mu ve vedru nedám teplé kalhoty
A když je hodně vedro, tak někam do stínu, a klidně nahatýho. Ostatně Jára je polárník, ten je schopnej lítat nahatej venku, když je 15 st., a ještě na sebe cákat ledovou vodu z hadice ze studně! Takže jestli Jindra bude taky takovej, tak tady budu vyžadovat topení v zimě akorát já! ![]()
A tchýně chodí ve 30 st. horku v zimníku ![]()
Nejhorší, co znám, je zpocené, uřvané mimčo v kočárku
Udělej si to podle sebe a na tchýni a známé se vykašli
Vem to ještě z toho pohledu, že bude mrňousovi horko a pak vjedeš do obchodu, kde mají zapnutou klimatizaci - to je podle mě o hubu ![]()
fragola píše:
A tchýně chodí ve 30 st. horku v zimníku![]()
Nejhorší, co znám, je zpocené, uřvané mimčo v kočárku
Udělej si to podle sebe a na tchýni a známé se vykašli
Vem to ještě z toho pohledu, že bude mrňousovi horko a pak vjedeš do obchodu, kde mají zapnutou klimatizaci - to je podle mě o hubu
[/citac
No já se snažím,ale když je mi neustále v patách jde to těžko.Musím bojovat:-) ale díky
Mates se narodil loni v dubnu a bylo vedro…
měl jen body,ponožtičky a plínku na zakrytí…
ale v tom šestinedlí jsem tápala stejně…to jsem ho asi taky oblíkala víc…
Holt první miminko že ![]()
ale v létě ve 4 měsících už se cákal venku v bazénku ![]()
Petra Z píše:
Mates se narodil loni v dubnu a bylo vedro…
měl jen body,ponožtičky a plínku na zakrytí…
ale v tom šestinedlí jsem tápala stejně…to jsem ho asi taky oblíkala víc…
Holt první miminko že
ale v létě ve 4 měsících už se cákal venku v bazénku
Ano první tak jsem z toho taky trochu vykulená ![]()
Ahoj
taky jsem tápala a tápu někdy i teď
- malej je horkokrevný, horko je mu hned, já mám zas radši víc oblečení, takže podle sebe ho oblékat moc nemůžu…
ze začátku jsem ho asi oblíkala moc, řval mi v kočárku a i když měl ručky studené, byl pěkně zapařený
pak jsem se řídila podle osahání nosíku a krčku zezadu - opravdu je lepší mimčo oblíknout míń a mít v zásobě nějakou deku a kabátek, prostě něco co snadno přehodím…
..a blbých keců od příbuzných a starších ročníků jsem si taky vyslechla habakuk - hodně mi pomohla moje doktroka - říkala ať nepospouchám nikoho, kdo měl děti víc jak před 5 lety, že pak už se všecko zapomíná
![]()
Ahoj, když byly úplně ty největší vedra, tak jsem malému oblékla bavlněnou košilku… ty co byly pred 30 lety, sice vypadal jak nějaký bezďáček
,ale hlavně, že mu v tom bylo dobře, pěkně chladily a k tomu jen látkovky, někdy jsem ho nechávala i nahatého, aby si vyvětral i prdélku. Samozřejmě dečku na přikrytí jsem si brala vždy s sebou, kdyby se ochladilo.
Ahoj, mě se malá narodila na začátku června a celé léto bylo horko, takže do kočárku dostala body s dlouhým rukávem, ponožky. Přikryla jsem ji plenkou a bylo. Když nebyla plenka, tak tenký plátěný kalhoty.
Ségra zase měla problém s tím, že když převážela malého v autě, tak mu nedávala v létě čapku a tcháni to špatně nesli, tak je ignorovala. Ona je přece matka.
Jinak, jak psaly holky výš, tak oblečení na víc jde vždycky přibalit.
Hele,já tápu i ted…
doma to vypadá,že je venku zima,vylezeme a je vedro…
nebo naopak
![]()
kostickaa píše:..a blbých keců od příbuzných a starších ročníků jsem si taky vyslechla habakuk - hodně mi pomohla moje doktroka - říkala ať nepospouchám nikoho, kdo měl děti víc jak před 5 lety, že pak už se všecko zapomíná![]()
![]()
![]()
Před pěti lety? Nebýt toho, že mám doma Járovy hadříky, do kterých oblíkám Jindru, tak si nepamatuju, co byla před dvěma rokama!!!!
![]()
Když je venku 30 °C tak má jen body bez rukávů a bez nohavic,bez čepky,ponožky jak kdy a stejně má někdy spocený zádíčka,ale sebou beru oblečení kdyby se ochladilo body s dl. rukávem,kalhoty,ponožky a čepku ![]()
tak ja tez nekdy/casto/tapu jak oblect maleho…ziji v UK kde je odlisne pocasi, vlhkost vzduchu atd.a hlavne odlisny pristup k oblikani deti..... hlavne co se jedna o cepicky- tady pokud neni vitr ji moc nedavaji, je nazor, ze kdyz je mimco prehrate tak se pres tu hlavicku ochlazuje…nevim jak to presne popsat…
jde to az do takovych extremu, ze v zime jsem potkala maminku s novorozencem/si myslim/ bez rukavic, cepicky…ale hlavne ze maminka mela cepku, rukavice i salu…
jinak se tez ridim tim, ze sahnu malemu za krk a tak celkove na telicko…
Taky se řídím podle zátylku. Stačí když si sáhneš na sebe - na ruce, nos a zátylek.
Třeba dneska bylo venku cca 25°C a malá (3 měsíce) měla jen tričko a laclíkové kraťásky. Když jsem jí cokoliv hodila přes nožičky, okamžitě to skopala. S sebou vozím vždycky čepičku (kdybych ji musela vyndat někde na sluníčku nebo na větru z kočárku) a deku (kdyby se ochladilo). Úplně nejhorší je podle mne nechat mimčo přehřát, protože s tím si to miminko nijak neporadí a jenom trpí. A když vytáhneš zpocené miminko na vítr, tak dostane ten zápal plic podstatně rychleji než když mu bude malinko chladno.
HOLKI…všem vám moc děkuju,v dosti názorech a věcech sem se s vámi schodla a dělám to stejně…jen sem potřebovala uklidnit kdyby náhodou tchýně měla pravdu,ale koukám že můj mateřský instinkt funguje dobře a budu pokračovat v mém systému a keci opět vypouštět.Těd nás čekají křtiny…to bude zase řečí,protože to chci jinak…jéžiš ![]()