Příprava UM

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
7257
4.8.10 22:17

Příprava UM

Milé maminky, jak připravujete mlíčko. Vždy čerstvé nebo si ho připravíte do zásoby, tedy maximalně na 24hod?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
22001
4.8.10 22:24

Pokaždé čerstvé… konkrétně v návodu na Sunaru je to dokonce i napsáno, že se má dělat jen ta jedna dávka.

Večer si dám prášek do lahve, nechám převařenou vodu v termosce, abych nemusela ráno vařit a chladit, a ráno jenom smíchám připravené.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24837
4.8.10 22:30

Vždy čerstvé :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4957
4.8.10 22:40
fragola píše:
Vždy čerstvé :-D
:pankac: :pankac: :pankac:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9099
4.8.10 22:58

Pokaždé čerstvé :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14598
4.8.10 23:02

Taky vždy čerstvé… teda pokud se stane, že nedopije, dám jí ho do cca 3 hod, ale to už pak ochutnám…někdy je opravdu ještě OK, někdy už ne…
Ale spíš už jsem poslední dobou odchytila jí vyhovující množství, tak mlíka moc nezbývá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23033
4.8.10 23:16

ahoj, urcite ne, ulehcuju si to tim, ze prevarim vodu kojeneckou a dam do outdoorove termosky.. prijde mi to lepsi nez pak zas tu vodu ohrivat, radsi si udelam 2× denne cerstvou, ale zadne skladovani mleka v lednici.. !
jeste delam kazdy den zvlast ted v lete bylinkovy caj, ale sacky nebo vlastni bylinky, zadny slazeny granule a ni stavy zatim

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9044
5.8.10 07:00

pripravuji jedine cerstve.jednou jsem ho nechala v lednici a pak hrozne smrdelo,takze uz jsem to pak nikdy nedelala.Ale mi mame uz UM jen rano a vecer,takze je to v pohode.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27305
5.8.10 07:54

Tak to já asi budu výjimka, dělávala jsem do lednice tři dávky dopředu, tedy na 12 hodin (když ještě pil hodně mléko). Nikdy nic nesmrdělo a nikdy neměl malý sebemenší problém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7257
5.8.10 10:24

No právě,taky mi nikdy nic nesmrdělo a malej blinká stejně často jako když jsem mu dělala pokaždý čerstvou dávku. Třeba v porodnici když byl malej v inkubátoru tak jsem odstříkávala taky za 24 hod a dávala to do lednice(měla jsem málo mlíka takže jsem odstříkávala po dvou hodinách celý den aby měl malej alespoň jednu dávku MM)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27305
5.8.10 11:09
motika píše:
No právě,taky mi nikdy nic nesmrdělo a malej blinká stejně často jako když jsem mu dělala pokaždý čerstvou dávku. Třeba v porodnici když byl malej v inkubátoru tak jsem odstříkávala taky za 24 hod a dávala to do lednice(měla jsem málo mlíka takže jsem odstříkávala po dvou hodinách celý den aby měl malej alespoň jednu dávku MM)

No my s tím nějak šli už z porodnice, tam dělali UM na 24 hodin. My jsme do začátku dokrmovali, ale třeba jen 30 ml, takže byla celá plná flaška v lednici a brala jsem, dokud nebyla prázdná, udělala novou a tak dokola. Když přešel úplně na UM, dělala jsem mléko ráno a večer do lednice. Zkrátka se mi to osvědčilo a neviděla jsem v tom problém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
58
5.8.10 17:05
MaryClementine píše:
Tak to já asi budu výjimka, dělávala jsem do lednice tři dávky dopředu, tedy na 12 hodin (když ještě pil hodně mléko). Nikdy nic nesmrdělo a nikdy neměl malý sebemenší problém.

Vyjímka nejsi, mi už měli i v porodnici nachystané mléko v lednici ,každá mamča 3 láhve..cca na 9hodin/my dávali co 3h.
A doma si ráno kolem 7 nachystám 3× 160ml, poslední láhev dávám i kolem 6 večer, je pravda, že k tomu vždycky čuchám, ale pouze 2jsem vylila :poblion: a to máme 5M
Malý v pohodě, žádné koliky, průjmy, bolení bříška… :palec:

Myslím, že to je každého věc, jak si to usnadní..samozřejmě v závislosti na zdraví a hygieně dítěte. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10351
5.8.10 18:26

Taky jsem dělávala dopředu, hlavně na noc, abych ten prášek celá rozespalá nesypala jinam:) Problém nikdy nebyl. Stejně tak diskuze typu-převařovat kojeneckou vodu nebo ne- každej doktor nebo článek v časopise říká něco jiného…Teď už dělám čerstvé, ale to proto, že se veru vzbudí až kolem 5-6h ráno, takže to už nekoukám jak husa do flašky:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1823
5.8.10 21:09

Vždy čerstvé. Ale vody si převařím na víc dávek najednou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2539
5.8.10 21:32

Ahoj, dělám vždy čerstvé. Mám převařenou vodu v termosce a potom ohřeju jenom v ohřívačce. Ještě jsem v tescu koupila dávkovač na mléko a tam se vejdou 3.dávky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí