Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj ,malej se mi narodil ve 32tt+5 a vážil 2250. Naštěstí to byl obřík. Kdyby se narodil v termínu tak doktoři říkali že by mě přinejmenšim 5kg
Je to fakt orientační. Nám naměřili, nevím v kolikátém, 2500 a za týden 2000. A přece když měří lebku a kosti, tak se mimčo „nesrazí“;) Záleží taky, jak se zovna mimčo natočí a jak to doktor „okliká“.
Nebo na 3D měla jednu nosní dírku jak rypák a druhou malinkou. Křivej nos jak blázen. Já byla v šoku. A narodila se a má krásnej roztomilej malej a souměrnej nosánek.
![]()
prosím tě, tohle fakt neřeš. ty odhady se pohybují +- 0,5kg. a pro porod není důležitá hmotnost, ale velikost hlavičky
zrovna dneska jsem to četla v jednom lékařském poloodborném časopise.
A taky záleží jak jsou připravený porodí cesty. Někdo se hodně otevře a pak to není tak hrozný. Já měla 2-kilový dítě, porod vyvolávanej a jelikož jsem na to nebyla připravená a pak se to moc rychle rozjelo, tak mě to naše škvrně natrhlo dopředu, dozadu a komplet vevnitř. A známá měla skoro 4-kilový a ani jí nemuseli šít.
Navíc natržení ani neucítíš a po porodu má člověk takovej pocit úlevy, že je ti to úplně jedno. Pak se pár dní hůř sedá a chodí. A stejně, když má člověk toho drobečka má u sebe, tak zapomene. Nevěřila jsem tomu. Ale fakt se zapomene. Tak žádné obavy ![]()
Jo a kdyby tě tedy šili, tak chtěj umrtvovací dezinfekci. Já je několikrát prosila, ať mi tam ještě stříknou a skoro to nebolelo, jenom tahalo.
tak jak myslite
budu teda spolihat na to ze to neni vuuubec presny
a ze ten mas malej (velkej) bude aspon tak hodnej a do zari to nebude moc prehanet, jinak mu nebudou ani ty veci co mame ![]()
Mě to řekla dr.asi jen v tom 30tt a ještě s tím, že to nerada říká, protože to není přesné a navíc se dle toho nedá určit, kolik bude při porodu vážit.Oni ještě různě přiberou během dalších týdnů a jak je na nich. A v porodnici mi UZV dělali jen jednou a váhu neřekli vůbec, takže jsem vždycky přemýšlela, kam všechny ty holky chodí, když jim váhu říkají a mě ne. Možná jsem se měla ptát ![]()
Záleží, jaké má gynekolog vybavení. Ten můj dělal UTZ při každé prohlídce i s fotečkou.
2× mi dal DVD i 3D. A v pátém týdnu už mi pustil tlukot srdíčka.
Ale je to bývalý primář a říká se o něm, že je super se špičkovým vybením. Měl i monitor a na ten se chodí ke konci těhotenství každý týden.
U me se trefili u obou deti. Odhady uz od 20.tt rikaly, ze budou vetsi (a velkohlavi) a tak se stalo. Ve 30.tt oba kolem 2 kg a ve finale (41.tt a 40.tt) meli 4,26 a 4,55 kg. Zalezi dost na programu, ktery dr. pouziva. K vypoctu vahy slouzi ruzne vzorecky. Ja bych na vasem miste lehce zbystrila, nikoli panikarila. Mrne to nejspis nebude, ale to automaticky neznamena problem.
@Motýlice píše:
U me se trefili u obou deti. Odhady uz od 20.tt rikaly, ze budou vetsi (a velkohlavi) a tak se stalo. Ve 30.tt oba kolem 2 kg a ve finale (41.tt a 40.tt) meli 4,26 a 4,55 kg. Zalezi dost na programu, ktery dr. pouziva. K vypoctu vahy slouzi ruzne vzorecky. Ja bych na vasem miste lehce zbystrila, nikoli panikarila. Mrne to nejspis nebude, ale to automaticky neznamena problem.
coze?? Ja uz tomu fakt nerozumim! Reagujes na 5let stary prispevek, jestli patri do teto diskuze ![]()
@PetaP : No, myslím, že to je hlavně můj problém, ne? Stojí Ti to za to, se tomu divit?
Člověk nemusí být žádný lumen, aby pochopil, že se někde stala chyba. Diskuse se z nějakého důvodu objevila mezi „novými diskusemi“. Podle mě je ale lepší reagovat věcně na starý příspěvek než zaplavovat nové diskuse OT typu „holky, co já dneska budu vařit“. Ale to je úhel pohledu. ![]()