Do kdy může otec žádat o určení otcovství?

Anonymní
15.10.15 22:12

do kdy-určení otcovství

Ahoj, chtěla bych se zeptat do kdy může chlap požadat soud o urční otcovství,
Ve zkratce:s chlapem jsme se dva dny o porodu rozešli. Nespolehlivej, lhář a manipulátor a feťák. Do RL jsem ho nenechala zapsat, alimenty mi neplatí a nechci aby se s malým vídal. On o to ale stojí. Stačí mu jednou týdně ale i tak chodil pozdě nebo po flámu.
Nyní vyhrožuje že mne pošle k soudu tak se chci zeptat jak je to. Peníze mi nedaval a nedava. Oficialně je nezamestnany a má dluhy. Děkuju Lada :,(

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
10905
15.10.15 22:16

V zásadě kdykoliv. Akorát ho upozorni, že mu můžou vymerit alimenty 3 roky zpětně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.10.15 22:23

On je oficiálně nezaměstnaný

• Citovat
  • Upravit
13837
15.10.15 22:29

Tak alimenty mu mohou vyměřit i z příjmu, který by teoreticky mohl dostávat, kdyby byl zaměstnaný (dle jeho vzdělání, praxe,…). Pokud bereš dávky HM, tak je pro tebe určení výživného nevhodné, neb se počítá jako příjem, i když prakticky není placeno. Hele je to jeho otec, ty sis ho vybrala, takže jestli se chce stýkat, tak na to práva má (pokud bude v RL).
A ano, může podat kdykoliv, v zájmu dítěte je, aby otce v RL mělo.
A ještě pokud bude soud a ty to popřeš (že je otec), tak se budou dělat testy DNA, které pravděpodobně zaplatíte napůl a ty taky nestojí pár stovek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
16.10.15 06:55
@Anonymní píše:
On je oficiálně nezaměstnaný

to na to nemá vliv :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1220
16.10.15 10:38

Miluju řeči typu: „ty sis ho vybrala“ :roll: Nechci se někoho dotknout ale v některých situacích tahle věta není na místě.
Jinak to, že je nezaměstnaný nemá vliv jak už tu bylo řečeno

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2874
16.10.15 16:26

Pokud je feťák, dlouho nevydrží. Za mě si jej zapiš do RL, jak otec umře, máš nárok na sirotčí důchod pro dítě.
A navíc mu zpětně můžou vyměřit alimenty (myslím, že je to i 3 roky), takže ikdyž je nezaměstnaný, bude muset cálovat (případně exekutor někomu vybílí barák, pokud bude vědět, u koho se schovává).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma rodinné právo

Ikona - Zoltán Duna

Mgr. Zoltán Duna