Poradna na téma rodinné právo
Mgr. Zoltán Duna
V zásadě kdykoliv. Akorát ho upozorni, že mu můžou vymerit alimenty 3 roky zpětně.
Tak alimenty mu mohou vyměřit i z příjmu, který by teoreticky mohl dostávat, kdyby byl zaměstnaný (dle jeho vzdělání, praxe,…). Pokud bereš dávky HM, tak je pro tebe určení výživného nevhodné, neb se počítá jako příjem, i když prakticky není placeno. Hele je to jeho otec, ty sis ho vybrala, takže jestli se chce stýkat, tak na to práva má (pokud bude v RL).
A ano, může podat kdykoliv, v zájmu dítěte je, aby otce v RL mělo.
A ještě pokud bude soud a ty to popřeš (že je otec), tak se budou dělat testy DNA, které pravděpodobně zaplatíte napůl a ty taky nestojí pár stovek.
@Anonymní píše:
On je oficiálně nezaměstnaný
to na to nemá vliv ![]()
Miluju řeči typu: „ty sis ho vybrala“
Nechci se někoho dotknout ale v některých situacích tahle věta není na místě.
Jinak to, že je nezaměstnaný nemá vliv jak už tu bylo řečeno
Pokud je feťák, dlouho nevydrží. Za mě si jej zapiš do RL, jak otec umře, máš nárok na sirotčí důchod pro dítě.
A navíc mu zpětně můžou vyměřit alimenty (myslím, že je to i 3 roky), takže ikdyž je nezaměstnaný, bude muset cálovat (případně exekutor někomu vybílí barák, pokud bude vědět, u koho se schovává).
Ahoj, chtěla bych se zeptat do kdy může chlap požadat soud o urční otcovství,
Ve zkratce:s chlapem jsme se dva dny o porodu rozešli. Nespolehlivej, lhář a manipulátor a feťák. Do RL jsem ho nenechala zapsat, alimenty mi neplatí a nechci aby se s malým vídal. On o to ale stojí. Stačí mu jednou týdně ale i tak chodil pozdě nebo po flámu.
Nyní vyhrožuje že mne pošle k soudu tak se chci zeptat jak je to. Peníze mi nedaval a nedava. Oficialně je nezamestnany a má dluhy. Děkuju Lada