Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Hezky podvečer. Holky mam dotaz. Zítra letím letadlem jenom s prirucakem. Můžu sebou i malý batůžek místo kabelky? Nemůžu nikde sehnat na netu, zda je to povolené k příručaku
Kterou spolecnosti letis? na tom hodne zalezi.
Ryanair jestli mas ten maly kufrik tak k tomu muzes kabelku nebo maly batuzek, co se vleze pod sedacku a do tech jejich ramu. Ted se do kontrol nejak pustli a poprve jsem zazila, ze kontrolovali i ty batohy, jak jsou velky.
Jednotlivé aerolinky to mají velmi jasné a přesně definováno. Jen neumíš nebo nechceš hledat. Na 1000% je to napsáno u letenky nebo v e-mailu apod
Jak už bylo napsáno z, strašně záleží na tom, jaké podmínky má konkrétní letecká společnost. Takže musíš hledat na jejich stránkách a nebo u pokynů u letenky
@Lenka0505 píše: Více
Wizz Air, tam je pouze jedno příruční zavazadlo o malém batůžku není zmínka. Nosím ho místo kabelky, tak mám asi smůlu
Po mě jednou chtěli dát malou kabelku (A5 formát) do příručního, ale už nevím, která aerolinka.
Nízkonákladovky, pokud si nepřiplatíš, trvají povětšinou na tom jediném kusu zavazadla o maximálních povolených rozměech. S příplatkem za větší příručák můžeš mít obvykle ten malý k tomu, to je vždycky dohledatelné na stránkách společnosti. Klasické letecké společnosti naopak k tomu příručáku uvedených rozměrů obvykle povolují navíc cosi definované jako předmět osobní povahy nebo tak něco, takže k většímu batohu projde ještě jeden maličký nebo kabelka…
@Mina Titivu píše: Více
V kabelce mám většinou doklady a peníze a tím pádem nemohu ani tu
tam jdu preorganizovat batoh
@migmina Ryanair, Wizzair máš jedno zavazadlo, pokud si nepriplatis navíc. Nízkonákladovky to tak mají.
Je fakt, že některé kontroly primouri oči, ale riskni si to ![]()
Já jezdím s batohem, rozměry tip top, do batohu si dám ještě malou kabelku a mám vyřešeno ![]()
@migmina píše: Více
U wizzair si budeš muset ten malý batůžek narvat do příručního zavazadla. Mě už za to taky vynadali.
No nam to obcas proslo, kdyz jsme to meli narvane v kosiku dole pod kocarem, takze to nebylo videt. Ale uz jsem jednou doplacela za zavazadlo. Od te doby to pred odletem vzdy narvu do ostatnich zavazadel (potrebuju jednu tasku navic, kde maji deti piti, jidlo, mikiny, plinu apod.) a jeji obsah pak pred odletem rvu do ostatnich tasek. Nj, low cost dovolene. ![]()