Lyžák se starším sourozencem

Anonymní
17.2.25 07:00

Lyžák se starším sourozencem

Syn v sobotu odjíždí na lyžák. Včera večer nám přišla informace, že z důvodu velké nemocnosti hledá škola náhradníky. Otevřeli nabidku pro celou školu, ale přednostně prý berou sourozence. Mladší syn je v primě, jede kvinta a prvák, takže věkový rozdíl proti primě je velký. Sekunda jezdí sama jinam. Tito starší studenti jedou do Alp. Náhradníci se nemusí účastnit výcviku, ale dostali nabídku se naučit na snowboardu. Syn v primě se toho chytil a jet chce a chce hned na prkno. Osobně jsem proti tomu. Moc velký věkový rozdíl, Alpy, snowboard se mi taky moc nelíbí, plus podle mě má i prvorozený mít možnost být někde sám za sebe, bez sourozence. Je přehnaně zodpovědný a bude ho tam hlídat a řešit jeho problémy. Mladší je nezodpovědný bohém, který čeká, že se za něj vše vyřeší a starší řeší, i když tisíckrát slyšel, ať ho v tom nechá vyrachat. Doma jsme se s manželem celkem chytli. Podle něj jsem přecitlivělá, protože nechci. Pustit nebo nepustit?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2755
17.2.25 07:03

Ať to rozhodně ten mladší, jestli ho tam chce. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.2.25 07:07

@Yasmen mladší chce a starší řekl, že mu to je jedno, ale u něj vím, že názor neprojeví.

• Citovat
  • Upravit
56128
17.2.25 07:11
@Anonymní píše: Více

Co blbnes, čas spolu, bez rodičů, je jen stmelí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9033
17.2.25 07:27

Tak je rozhodnuto. Když nemají děti problém, pustila bych i mladšího. A nehledala bych mouchy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.2.25 07:31

@Kelsey1 starší se nevyjádřil. Pubertální odpověď „Hm, nevím, je mi to asi jedno, rozhodnete to vy.“ Jestli se podle toho dá usoudit, že nemá problém.

• Citovat
  • Upravit
9032
17.2.25 07:39

Takto by odpověděla moje starší :mrgreen:. Je jí 14, zodpovědná. Mladšímu bohémovi je 11.
Já bych se staršího ještě podrobně vyptala, jestli opravdu chce řešit případné potíže mladšího a vyložila bych mu to.
Chápu tvůj postoj. Přemýšlela bych stejně. Mě stačí, když spolu jedou na soustředění, protože dělají stejný sport, to dost kvetu. Starší je pak skutečně neustále ve střehu, co mladší salámista předvede.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
17.2.25 07:56

Pokud to staršímu vyloženě nevadí, ať mladší jede, když tak moc chce :nevim: Nejspíš spolu ani moc v kontaktu nebudou a pro mladšího je to super příležitost. Moje děti byly spolu na lyžáku ve věku 10 a 7 let a naprosto v pohodě :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
17.2.25 07:56
@alisekR píše: Více

A proč by měl starší řešit problémy mladšího? Od toho tam snad jsou pedagogové/lektoři :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24714
17.2.25 07:59

Pustila bych.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1735
17.2.25 08:05

Proč by mladší neměl jet, když má tu možnost? Starší neřekl, že by mu to vadilo, tak v tom problém nevidím. Já takto taky dostala sebou svou sestru. Potkávali jsme se jen na ubytování a při jídle. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3796
17.2.25 08:46

Když na to máte prachy, tak odhoď své úzkosti a užij si týden bez dětí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.2.25 08:48

Pustila bych je spolu, proč je dělit, mladší se bude učit na snowboardu, starší někde lyžovat se spolužáky…už jsou dost velký, aby se o sebe postarali…

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
17.2.25 09:51
@unuděná píše: Více

Protože je řeší vždy, všechny společné akce a tábory. Teď tam ani nebude mít své kamarády. Jeho dva nejlepší kamarádi nejedou určitě.

• Citovat
  • Upravit
53190
17.2.25 09:52

A jaké problémy konkrétně řeší? :think: Navíc lyžáky probíhají tak, že se přes den děti dělí na skupiny lyže/showboard, začátečníci/pokročilí - takže jestli se potkají u snídaně a u večeře, tak to je tak maximum :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí