Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Dobrý den, máte někdo zkušenosti s tábory na resortu Březová? Budu ráda za případné recenze.
Jestli je to Brezova u Římova tak tam jsem jezdila na tábor před nějakými krásnými cca 45lety… kterážto informace je Ti na dvě veci ale bylo to tam fajn ![]()
Ano, dcera byla dvakrát a letos jede opět. Už je přihlášena. Jede na Adventure camp. Líbí se jí tam. Ale podle mě je to nic neříkající, protože různí lidé mají různá očekávání. Takže najdeš i velmi negativní i velmi pozitivní recenze… A samozřejmě je to o lidech, takže záleží také na konkrétních vedoucích, na které tam dítě narazí. Klidně se může stát, že letos dcera bude zklamaná ![]()
Decka byly na par dnu na školce v přírodě a i po roce mi o tom vypráví. Moc se jim líbilo.
Určitě spoustu vyžití a dobře zvládnutý tematicky zaměřený deni program. Naopak odpoledne a večer je to slabý, děti mají volno, pokud je nějaký program tak je dobrovolný a kdo chce být na mobilu tak může.
Děti nadšené, pořád vzpomínají a i letos se těší. Vyzkoušely několik témat. Mají spoustu atrakcí. Denně fotky, abychom viděli, co dělali, jak se jim daří. Dobře vaří. Jde o dražší tábor. Večer diskotéka, ohňová šou, ohňostroj.
Dobrý den, můžu poslat aktuální dojmy. Jako rodiče jsme si vybrali spolu s ostatními tento resort, že je dobře vybavený i pro případ deště, pokoje, jídlo.
Mohu Vás upozornit, že realita je jiná a nevím jak děti rozdělují do pokojů. Připravte se na to, že pokoje, které mají na fotce nejsou všechny, mají vyfocené jen ty „nové“ a ty staré raději neukazují. Syn už nemocný, prší jim tam bohužel a nemají si v pokoji kde co pověsit, nemají věšák, nic, prý ať si to dají na zábradlí na schodiště. Myslela jsem si, že podle fotografií využijí vše hl. laser /vnitřní budova/, ne chodí ven a pak se doslova nudí. Paní majitelka se dušovala, že nemůžou mít vše vyfocené a je ráda za odezvu. Jako rodiče i druhých dětí jsme v šoku. Resort funguje nějakou dobu a podle nás tam prostě dávají to co zaujme. Když jsem si sjela recenze tak jsem pochopila, že nejvíce si to chválí právě rodiny co tam zavítají na jeden den nebo školy. Tábor bude horší. Děti ostatních co tam jely poprvé už tam nechtějí jet.
@dosty píše: Více
Dcera jede teď v sobotu, uz potřetí. Jednou byli v tom starším pokoji, loni v novějším. Jí se tam líbí. Strašně se těší.
Co se týče rozdělení pokojů, netuším, dle čeho to dělají. Dle toho, co říkala dcera, prý snad kdo chce kam, nebo tak nějak. Letos se prý bude snažit zabrat pokoj co loni… někteří byli i v chatkách ![]()
Že tam nemají kam dát věci, o tom vím. Nechává si je v kufru. Samozřejmě ne mokré, to nevím, co s tím dělá, ale na jiném táboře v chatce taky není místo na věšení mokrých věcí… s tím se asi musí počítat.
Nikdy neříkala, že by se nudila. Jestli využili laser, to nevím, ale vše ostatní ano. Na FB je hromada fotek z těch táborů, člověk si muze udělat představu. Jediné, co mi nepřišlo nejak super, že když loni byla bouřka a pršelo, prý celý den mohli být v tech pokojích. Já, jako bývalá dlouholetá vedoucí na táborech, tohle nechápu, vždy jsme měli program uvnitř, když pršelo, nebo i venku v pláštěnkách.
Ale dcera nadšená, že si mohli delat, co chtěli. ![]()
Takhle… já jsem zvyklá spíš na jiný typ táborů, bez atrakcí, v přírodě, chatkách či stanech s podsadou… Ale dceři se tam strašně líbí a chce jezdit opakovaně. Letos uz půl roku odpočítává čas. To je pro mě asi to nejdůležitější.
Že na táboře není komfort jako doma, to je jasné. Že děti zmoknou, samozřejmě. To přece není nic zvláštního. Je to pobyt převážně venku v přírodě.
@Fazulina Dobrý den, ano i my známe klasický tábor tak jako ostatní rodiče, kteří byli táborníci za mladých let. Na tento tábor jsme narazili náhodou a přesně jak píšete, podle fotografií jsme vybrali. Šlo nám o atrakce, které jsou super a pokud vyjde počasí, užijí si to na 10000% procent, ale pokud ne, tak něco není uplně o. k. dle zklamaných dětí. Pokud se podíváte na informaci o ubytování, všimněte si co o tom píšou a jaké fotografie tam jsou. Nezlobte se na mě, ale my rodiče i ostatních dětí, které skončili zrovna v části ubytování, která není zrovna zrekonstruovaná a nemá na rozdíl od ostatních ani poličky, věšáky jsme zklamáni. Kam si mají dávat mokré věci, když v jiných pokojích vše zařízeno a platíme stejně? Buď nabídnu odpovídající cenu a nebo tam dám fotky reálný i od ostatních a napíšou, že ne všichni mohou být ubytování v těchto pokojích. Sama píšete, že tam mají hodně fotek. Můžou tam podle našeho názoru klidně dát i ty ne zrovna „hezké“ pokoje a upozornit na to, že ne všichni budou mít tak krásně vybavené pokoje. Teď jim tam snad nebude pršet tak si to užijí.
@dosty píše: Více
Chápu, já se řídím tím, jak se líbí dceři. Pokud je ona spokojená, zbytek moc neřeším. Každé dítě je jiné, jednomu se může tábor líbit, druhému ne.
Jinak ani v tom novějším pokoji dcera říkala, že taky nic moc není, všechno měla v kufru + pár poliček, konkrétně vlastně měli loni pokoj viz obrázek. To, co je na fotkách, takové ty pokoje jakoby roubené, to teda nevím, kdo měl, me to spíš přijde jako ubytování pro veřejnost, když tam přijede na dovolenou nebo nevím. Nebo v tom bydlí vedoucí.
Vypadá to spíš jako ty roubenky, o kterých tam píšou…
Ten první rok prý měli úplně jiný, starý pokoj, ale fotku nemám.
Ale máš pravdu, že to může být zklamání. Horší je podle mě, že jsou děti nespokojené s programem, to by mi vadilo. Zajímalo by me, pokud to řešíš, co Ti na to odpoví z resortu.
Vám syn pokoj vyfotil? Docela by mě to zajímalo, jak to vypadá. Jestli je to to, v čem byla dcera poprvé…
Holky poličky, věšáky, krásná místnost. Kluci bez jediného věšáku na zdi a poliček. Tak, aby nebyli případně další rodiče zklamáni, že to není jak na fotografiích.
Mě tedy vsechny fotky připadají jako luxusní ubytování.
Moje děti vegeti 14 dní ve stanu s podsadou, bez mobilu. Jedno i bez zázemí budovy, na osprchovana si musí nanosit dřevo a záchod v podobě toitoi. Jede letos po šesté a nenudi se nikdy. I když prší, mají program v prkenném jídelním přístřešku.
@Svistice píše: Více
Hele, tohle měla dcera na prvním táboře 14 dní a v pohodě. Myslím, že když dítě jede do stanového tábora bez elektřiny, každý ví, v čem bude spát atd…
V té Březové je ale fakt, že fotky na webu jsou opravdu jen ty nejhezčí a člověk může být nepříjemně překvapen z toho, kde pak ve skutečnosti spí. Přirovnala bych to k dovolené, zaplatíš si za určitý komfort a pak ho nemáš, taky jsi naštvaná.
Předpokládám, že ten váš tábor ve stanech nebude stát 7000 na týden… ![]()
@Fazulina Tak to chápu, sedmičku mě nestojí ani jeden ten 14 denní. ![]()
Já spíš beru, že platím dětem za program, ne za komfort.
@Fazulina Tak dneska děcka odjezd a kluci z druhé rodiny, kteří byli na obyč táboře v dřevěných chatkách v minulém roce, říkali, že tady to bylo horší, že tam měli lepší program. Že by příští rok raději tam než tady. Měli slíbené, že od každého něco bude. Nebylo to tak. Střílečka s barvou jen pro 20 děcek proti sobě. Zbytek, že nebyl prý už čas tak stříleli na dřevo či co. Na to se nejvíc těšili všichni tak měli smůlu. Když pršelo hnali je spíše ven, když nepršelo tak se nudili prý vevnitř. Nebyli ani na skákačkách venkovních… Takže pro ně, když jsme jim ukazovali obrázky vide, bylo velké zklamání. Možná těm, které tam nebude pršet si to užijí více včetně vody, bazénu. Očekávali opravdu to co je na prezentaci o to pak větší zklamání. Co s týče ubytování tak to teď můžu krásně porovnat. Dcera, která měla lepší pokoj, oblečení z kufru suché, nesmrdělo. Syn, který byl v neopravené části podkroví, kdesi samy kluci stěžovali v tom deštivém počasí, že je tam hnusný vzduch, žádné poličky doslova smradlavé, navlhlé oblečení, které nenosili. Takže názorný příklad v čem byli kluci a dcera za stejný peníze. Stav oblečení mluví za vše. A jak se píše buď pojedeme na obyč tábor a víme, že to tak prostě je s ubytováním, zázemím,.. nemáme problém i ty peníze to nestojí tak jako tady. Tady asi krásné obrázky, lákání a prostě hold tento turnus měl asi smůlu za ty peníze.