Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj holky,
chtěla jsem se zeptat jestli to někdo s mimičem nemáte taky tak a přípradně jak jste to vyřešili ![]()
Máme 5měsíční holčičku. Od narození spala se mnou v posteli. Teď už něco přes měsíc spí sama v postýlce, nebyl vůbec problém. Před den spinká asi 3×, poslední spánek mám tak od 2 do 4, jak kdy. No ale už o půl 6 je k neudržení jak je unavená, tak v 6 koupeme, o půl 7 až v 7 dáváme do postýlky, usne hned. Ale tak v 8 se probudí a řve. Dám jí teda zase flašku
a pak neřve ale prostě si cucá ruku a mrčí a chce abychom byli u ní. Máme jí v obýváku, kde spíme i my.
Myslíte že jí třeba ruší ta televize? Máme jí zeslabenou, ale i tak to bliká a tak. Dřív jí to vůbec nevadilo, až tak poslední týden.
Máme vedle pokojíček, tak jsem přemýšlela že bych jí přesunula tam. Je to pokoj stěnou spojený s obývákem, ale musí se tam jít přes kuchyň a chodbu. Mám z toho trochu nervy.
Myslíte že to může být tím že nemá ten klid tady? A ještě jsem se chtěla zeptat, máme jí tam přesunout tu postýlku, nebo koupit (půjčit) další, aby v tom obýváku měla jako hrací a v pokojíčku spací? ![]()
Mě jde jenom o to, že malá je ráno tak v 6 vzhůru a tak do 8 leží v postýlce a já ji zapnu kolotoč a ona si hraje. Jinak přes den je většinou na zemi, ale když je škaredě, tak tam spinká přes den. Takže jí budu dávat i na spinkání do pokojíčku?
Děkuji moc, snad chápete moji diskuzi ![]()
Dcera šla do pokojíčku v 6ti týdnech. Někdy jsem si šla lehnout k ní, někdy až po prvním kojení, někdy po druhém. Měla tam svou postýlku a v obýváku košík, ve kterém jí to vůbec nebavilo, takže já jí měla na zemi. Rušit jí může cokoliv.
Me mala taky predtim usla i kdyz televize rvala a ted ji musim vypnout nebo hooodne ztisit jinak neusne..
Ahoj, my jsme dceru sice neměli v obýváku, ale u sebe v ložnici a vždycky ihned vytuhla, ale jakmile jsme si šli taky lehnout, tak se okamžitě probudila…když manžel ráno vstával do práce tak už se o půl 5 probudila a nemohla usnout, tak spáváme s manželem v obýváku a malá má pokojíček jen pro sebe (máme 2+1), je to asi od půl roku a je to super, spí od půl 7 do 6:15 ráno každý den a neprobudí se ani jednou ![]()
Tak my jsme meli dcerku od narozeni do 6 mesicu v postylce v loznici, ale zacali jsme ji rusit, spala spokojene do doby, nez jsme sli spat, pak se sacilo otocit a uz byla vzhuru. Tak jsme ji na zkousku dali do jejiho pokojicku a spala tam lip, tak uz tam zustala, zadny problem. Ale my mame takovy dite, ze si tak nejak od narozeni rekla (spis naznacila), co chce
Nejdriv s nama v posteli, na postylku se nesmela ani podivat, pak ze dne na den zas nesnesla byt s nama v posteli a chtela byt v postylce a pak nas uz mela dost a chtela svuj pokoj ![]()
Ja myslim, ze ji to muze rusit, co nevadilo pred par tydny, muze rusit ted…ale taky to muze byt neco jineho.
obecne u televize se blbe spi kazdemu - i dospelemu, kdyz vytuhne. Takze ja bych dala do pokojicku a i ji tam davala pres den spat, at ma klid a ty taky na neco pro sebe.
porid chuvicku a je to.
Já dala malého teď před týdnem, kdy mu bylo 10 měsíců do pokojíčku a spí se mu tam lépe. Mám u sebe chůvičku. Jako nechtělo se mi, ale je to rozhodně lepší a navíc máme s manželem ložnici jen pro sebe ![]()
Moje první dcera šla do pokojíčku hned z porodnice, teď se bude stěhovat do jiného pokojíčku, protože postýlku obsadí sestřička, tak aby měly každá svůj klid. Malá nikdy nespala v posteli s náma, na to jsem striktní a taky od tří měsíců spí minimálně od 8 do 8 v kuse ![]()
Malého první 3 měsíce nevzbudilo nic, teď už sebemenší šramot. Do jeho pokojíčku jsme ho dali ve 4 měsících a dneska už bych ho tam v klidu dala ve 3. Jeho pak začalo u nás v ložnici budit každé naše převalení a jak jsme ho dali k němu do pokoje, tak spal v use celou noc.
@soleile Já bych ji do pokojíčku klidně dala, proč ne? akorát bych si teda asi koupila chůvičku, abyc ji dobře slyšela, kdyby něco.
Jestli je problém v televizi nevím, my máme 1+1, malá spí od malička v pohodě při jakémkoli rámusu
Nikdy neměla období, že by ji něco budilo
Ani rámus z kuchyně jí nevadil
Ale u vás to tak být nemusí, musíš to vyzkoušet sama
ale já bych ji asi do toho pokojíčku dala, jednak bude mít klid ona, ale budete mít klid i vy s manželem ![]()
Syn spal s námi v ložnici v koši. Do pokojíčku šel, když mu byly 4m, protože jsme ho rušili a všechno ho budilo.