Do práce jen na půl roku
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Reakce:
Nedělala bych si s tím hlavu a nastoupila, samo ti nepřeju nic špatného, ale kdo ví, jak to může za půl roku s onou prací snů vypadat. Nehledě na to, že se dost často jako první dává smlouva jen na půl roku, tak to třeba budeš mít akorát ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@j.a.n.i1 píše:
Nedělala bych si s tím hlavu a nastoupila, samo ti nepřeju nic špatného, ale kdo ví, jak to může za půl roku s onou prací snů vypadat. Nehledě na to, že se dost často jako první dává smlouva jen na půl roku, tak to třeba budeš mít akorát
Ano, to jsem chtěla napsat, ale nakonec jsem zapomněla. Že nikdy člověk neví, co se může stát a třeba se mi tu jo zalíbí a zůstanu… i když prozatím to vidím spíš na odchod, protože práce je velmi rutinní a vzala jsem ji opravdu jen z nouze, potřebuji práci co nejrychleji a nechci čekat třeba další měsíc na něco lepšího, když zářijovou práci mám prozatím „jistou“.
Zakl.
- Citovat
- Upravit
Zkusila bych se na to podivat i z pohledu zamestnavatele. Ne, neudelala bych to, predevsim kvuli sobe a svemu pocitu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Jogrr píše:
Zkusila bych se na to podivat i z pohledu zamestnavatele. Ne, neudelala bych to, predevsim kvuli sobe a svemu pocitu.
Z úhlu pohledu zaměstnavatele je to jasné. Jak bys to tedy ale řešila jinak?
Zakl.
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
Z úhlu pohledu zaměstnavatele je to jasné. Jak bys to tedy ale řešila jinak?Zakl.
Nasla bych si brigadu, ty byvaji na kratsi dobu rovnou.
A ted neutocim, ale clovek by mel mit nasetreno min. na pul roku na vydaje, kdyby byl bez prace. Nechci zde s nikym diskutovat, ze z dnesnich platu to neni mozne apod.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Jogrr píše:
Nasla bych si brigadu, ty byvaji na kratsi dobu rovnou.
A ted neutocim, ale clovek by mel mit nasetreno min. na pul roku na vydaje, kdyby byl bez prace. Nechci zde s nikym diskutovat, ze z dnesnich platu to neni mozne apod.
Já jsem teď skončila školu a nějaké úspory mám, ale rozhodně teď nechci být půl roku doma a nic nedělat a utratit své jediné úspory… po brigádách jsem se samozřejmě koukala, ale na 40 hod týdně jsem nenašla nic vhodného. Z řady z nich mi ani neodepsali, protože jim asi bylo divné, proč by absolventka VŠ sháněla brigádu. To bych musela mít vyloženě štěstí na něco na ten půl rok a mohla jim říci pravdu, ale to jsem zatím bohužel neměla a teď mám před sebou toto rozhodnutí. Rozhodně z toho nemám čisté svědomí, koneckonců kdybych měla, tak to tady nevypisuji na emiminu. Prostě nevím, co mám dělat… zda se zachovat sobecky či žít „o chlebu a vodě“ „jen“ proto, abych měla čisté svědomí. Je to těžké rozhodnutí.
Zakl.
- Citovat
- Upravit
A už si viděla smlouvu tam, kam máš příští týden nastupovat?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@j.a.n.i1 píše:
Ano, smlouvu už mám v mailu. Proč se ptáš? Měla bych si na něco dávat pozor?
Zakl.
- Citovat
- Upravit
@j.a.n.i1 píše:
Jinak ta smlouva je na dobu určitou - jeden rok.
Zakl.
- Citovat
- Upravit
Já bych nastoupila
není nikde psáno že ti ta druhá práce v září vyjde.Je to docela dlouhá doba, půl roku být doma a žít jen z úspor si neumím představit.
Nevidím nic špatného na tom, že dáš v září výpověď že jdeš za lepším
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ano, nastoupila bych do prace i jen na par mesicu. Z neceho zit clovek musi.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Jinak ta smlouva je na dobu určitou - jeden rok.Zakl.
Pak bych to neřešila a klidně tam nastoupila… jo, kdyby dávali hned na neurčito, tak by mi to možná bylo hloupé, ale takhle ne.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Ano, smlouvu už mám v mailu. Proč se ptáš? Měla bych si na něco dávat pozor?Zakl.
Jen na delku vypovedni lhuty, abys vcas podala vypoved, pokud prace od zari bude jista.
Pulrok je dlouha doba a i tak budes pro zamestnavatele prinosna (pul roku bez cloveka nebo i pulky je i pro nej dlouhe). Pokud budete mit dobre vztahy, bude vedouci pro tebe mit pochopeni, pokud ne - neni proc mit cerne svedomi, stejne bys tam nevydrzela. Do CV jen plus, zes nesedela na podpore a byla cinna. Zadne vycitky, drzim palce.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@AniNevim píše:
Jen na delku vypovedni lhuty, abys vcas podala vypoved, pokud prace od zari bude jista.
Pulrok je dlouha doba a i tak budes pro zamestnavatele prinosna (pul roku bez cloveka nebo i pulky je i pro nej dlouhe). Pokud budete mit dobre vztahy, bude vedouci pro tebe mit pochopeni, pokud ne - neni proc mit cerne svedomi, stejne bys tam nevydrzela. Do CV jen plus, zes nesedela na podpore a byla cinna. Zadne vycitky, drzim palce.
Díky moc
Jen se ujistím, i když už jsem se to snažila ověřit na netu. Výpovědní lhůta je v ČR max. 2 měsíce - počítáno od prvního dne měsíce, který následuje po měsíci, kdy je podána výpověď? Když chci mít jistotu, že budu moci 1. 9. nastoupit jinde, tak bych zaměstnavatele měla informovat nejpozději v červnu? Je mi jasné, že dohodou to lze urychlit, ale na to nemůžu spoléhat…
Zakl.
- Citovat
- Upravit
Prosím o anonym, je to velice citlivé. Mám depresi kvůli svému problému a ráda bych se poradila s někým nezaujatým. Mám možnost práce snů ale až od září letošního roku. Problém je, co dělat do té doby. Peníze zkrátka a dobře potřebuji… Podařilo se mi sehnat práci jinou, s nástupem příští týden, kde samozřejmě nevědí o mých zaječích úmyslech. Trápí mě, že nastupuji někam, kde vím, že stejně cca 14 dnů po skončení zkušební doby stejně s velkou pravděpodobností podám výpověď. Připadám si jako podrazačka, ale život je boj a myslím si, že člověk by měl udělat to, co je pro něj nejvýhodnější. Jak byste se zachovali vy? Přijde mi to i celkem blbé pak dávat do životopisu, ale nenapadá mě prostě lepší řešení.