Do práce jen na půl roku

Anonymní
14.3.17 21:44

Do práce jen na půl roku

Prosím o anonym, je to velice citlivé. Mám depresi kvůli svému problému a ráda bych se poradila s někým nezaujatým. Mám možnost práce snů ale až od září letošního roku. Problém je, co dělat do té doby. Peníze zkrátka a dobře potřebuji… Podařilo se mi sehnat práci jinou, s nástupem příští týden, kde samozřejmě nevědí o mých zaječích úmyslech. Trápí mě, že nastupuji někam, kde vím, že stejně cca 14 dnů po skončení zkušební doby stejně s velkou pravděpodobností podám výpověď. Připadám si jako podrazačka, ale život je boj a myslím si, že člověk by měl udělat to, co je pro něj nejvýhodnější. Jak byste se zachovali vy? Přijde mi to i celkem blbé pak dávat do životopisu, ale nenapadá mě prostě lepší řešení.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
101575
14.3.17 21:47

Nedělala bych si s tím hlavu a nastoupila, samo ti nepřeju nic špatného, ale kdo ví, jak to může za půl roku s onou prací snů vypadat. Nehledě na to, že se dost často jako první dává smlouva jen na půl roku, tak to třeba budeš mít akorát ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.3.17 21:55
@j.a.n.i1 píše:
Nedělala bych si s tím hlavu a nastoupila, samo ti nepřeju nic špatného, ale kdo ví, jak to může za půl roku s onou prací snů vypadat. Nehledě na to, že se dost často jako první dává smlouva jen na půl roku, tak to třeba budeš mít akorát ;-)

Ano, to jsem chtěla napsat, ale nakonec jsem zapomněla. Že nikdy člověk neví, co se může stát a třeba se mi tu jo zalíbí a zůstanu… i když prozatím to vidím spíš na odchod, protože práce je velmi rutinní a vzala jsem ji opravdu jen z nouze, potřebuji práci co nejrychleji a nechci čekat třeba další měsíc na něco lepšího, když zářijovou práci mám prozatím „jistou“.

Zakl.

• Citovat
  • Upravit
6879
14.3.17 22:30

Zkusila bych se na to podivat i z pohledu zamestnavatele. Ne, neudelala bych to, predevsim kvuli sobe a svemu pocitu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.3.17 22:34
@Jogrr píše:
Zkusila bych se na to podivat i z pohledu zamestnavatele. Ne, neudelala bych to, predevsim kvuli sobe a svemu pocitu.

Z úhlu pohledu zaměstnavatele je to jasné. Jak bys to tedy ale řešila jinak?

Zakl.

• Citovat
  • Upravit
6879
14.3.17 22:42
@Anonymní píše:
Z úhlu pohledu zaměstnavatele je to jasné. Jak bys to tedy ale řešila jinak?Zakl.

Nasla bych si brigadu, ty byvaji na kratsi dobu rovnou.
A ted neutocim, ale clovek by mel mit nasetreno min. na pul roku na vydaje, kdyby byl bez prace. Nechci zde s nikym diskutovat, ze z dnesnich platu to neni mozne apod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.3.17 22:54
@Jogrr píše:
Nasla bych si brigadu, ty byvaji na kratsi dobu rovnou.
A ted neutocim, ale clovek by mel mit nasetreno min. na pul roku na vydaje, kdyby byl bez prace. Nechci zde s nikym diskutovat, ze z dnesnich platu to neni mozne apod.

Já jsem teď skončila školu a nějaké úspory mám, ale rozhodně teď nechci být půl roku doma a nic nedělat a utratit své jediné úspory… po brigádách jsem se samozřejmě koukala, ale na 40 hod týdně jsem nenašla nic vhodného. Z řady z nich mi ani neodepsali, protože jim asi bylo divné, proč by absolventka VŠ sháněla brigádu. To bych musela mít vyloženě štěstí na něco na ten půl rok a mohla jim říci pravdu, ale to jsem zatím bohužel neměla a teď mám před sebou toto rozhodnutí. Rozhodně z toho nemám čisté svědomí, koneckonců kdybych měla, tak to tady nevypisuji na emiminu. Prostě nevím, co mám dělat… zda se zachovat sobecky či žít „o chlebu a vodě“ „jen“ proto, abych měla čisté svědomí. Je to těžké rozhodnutí.

Zakl.

• Citovat
  • Upravit
101575
14.3.17 23:01

A už si viděla smlouvu tam, kam máš příští týden nastupovat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.3.17 23:05
@j.a.n.i1 píše:

Ano, smlouvu už mám v mailu. Proč se ptáš? Měla bych si na něco dávat pozor?

Zakl.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
14.3.17 23:07
@j.a.n.i1 píše:

Jinak ta smlouva je na dobu určitou - jeden rok.

Zakl.

• Citovat
  • Upravit
6822
14.3.17 23:13

Já bych nastoupila :nevim: není nikde psáno že ti ta druhá práce v září vyjde.Je to docela dlouhá doba, půl roku být doma a žít jen z úspor si neumím představit. :nevim: Nevidím nic špatného na tom, že dáš v září výpověď že jdeš za lepším

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4465
14.3.17 23:15

Ano, nastoupila bych do prace i jen na par mesicu. Z neceho zit clovek musi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101575
14.3.17 23:19
@Anonymní píše:
Jinak ta smlouva je na dobu určitou - jeden rok.Zakl.

Pak bych to neřešila a klidně tam nastoupila… jo, kdyby dávali hned na neurčito, tak by mi to možná bylo hloupé, ale takhle ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16986
14.3.17 23:26
@Anonymní píše:
Ano, smlouvu už mám v mailu. Proč se ptáš? Měla bych si na něco dávat pozor?Zakl.

Jen na delku vypovedni lhuty, abys vcas podala vypoved, pokud prace od zari bude jista.
Pulrok je dlouha doba a i tak budes pro zamestnavatele prinosna (pul roku bez cloveka nebo i pulky je i pro nej dlouhe). Pokud budete mit dobre vztahy, bude vedouci pro tebe mit pochopeni, pokud ne - neni proc mit cerne svedomi, stejne bys tam nevydrzela. Do CV jen plus, zes nesedela na podpore a byla cinna. Zadne vycitky, drzim palce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.3.17 23:31
@AniNevim píše:
Jen na delku vypovedni lhuty, abys vcas podala vypoved, pokud prace od zari bude jista.
Pulrok je dlouha doba a i tak budes pro zamestnavatele prinosna (pul roku bez cloveka nebo i pulky je i pro nej dlouhe). Pokud budete mit dobre vztahy, bude vedouci pro tebe mit pochopeni, pokud ne - neni proc mit cerne svedomi, stejne bys tam nevydrzela. Do CV jen plus, zes nesedela na podpore a byla cinna. Zadne vycitky, drzim palce.

Díky moc :palec: Jen se ujistím, i když už jsem se to snažila ověřit na netu. Výpovědní lhůta je v ČR max. 2 měsíce - počítáno od prvního dne měsíce, který následuje po měsíci, kdy je podána výpověď? Když chci mít jistotu, že budu moci 1. 9. nastoupit jinde, tak bych zaměstnavatele měla informovat nejpozději v červnu? Je mi jasné, že dohodou to lze urychlit, ale na to nemůžu spoléhat…

Zakl.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat