Výpověď v McDonald's
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Výpověď v McDonald's
Ahoj, mám otázku ohledně toho, jak to je s výpovědí u Mc. Bohužel teď je to druhá směna na které jsem byla a už to tam nesnáším. Moc jsem nečekala, že budu chtít skončit tak brzo, doufala jsem aspoň že nějaké 2 měsíce tam vydržím, ale i tohle se holt stává.
Před sebou mám mít ještě dvě směny a potom hodlám ukončit pracovní poměr (DPČ). 1. Komu mám psát? Vedoucí prodejny/manažer směn? 2. Stala se teď taková věc, že při podepisování smlouvy jsem si omylem nechala jednu od zaměstnavatele nepodepsanou a další 2 mají oni, asi podepsané? Nevím jak přesně to vysvětlit, ale řekli mi, že ten kdo tu smlouvu má ještě podepsat tu 14 dní nebude. Za tu dobu ale já už budu mít dávno odpracované své krásné 4 směny. Takže nevím, jestli mám počkat až mi tu smlouvu podepíší, nebo to zrušit okamžitě po odpracování těch směn? Je možné aby mi řekli, že mi nezaplatí, protože nebyla podepsaná smlouva?
Moc děkuji.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Normálně to řekni manažerovi směny, hlavu ti neutrhne. O peníze se neboj, mekáč v tomhle podrazy nedělá
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Řešit samozřejmě s vedoucím, manageri jsou jen další kasta poskoků zodpovědná maximálně za doplňování… Pokud nemáš ve smlouvě jinak, tak výpovědní lhůtě je 15 dnů nebo dohodou.
A vážně je to takový děs? Ono zpočátku je to hodně moc informací, ale když si to sedne v hlavě, tak už je to rutina, sice nuda, občas stresik, že se nestíhá, ale z mého pohledu mnohem lepší než třeba práce v supermarketu na pokladně.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Helileli píše: Řešit samozřejmě s vedoucím, manageri jsou jen další kasta poskoků zodpovědná maximálně za doplňování… Pokud nemáš ve smlouvě jinak, tak výpovědní lhůtě je 15 dnů nebo dohodou.A vážně je to takový děs? Ono zpočátku je to hodně moc informací, ale když si to sedne v hlavě, tak už je to rutina, sice nuda, občas stresik, že se nestíhá, ale z mého pohledu mnohem lepší než třeba práce v supermarketu na pokladně.
V mekáči jsem sice nedělala, ale v hyp tescu ano, tři letní prázdniny, vystřídaná na všech úsecích a pokud jde o oddělení zeleniny a pokladnu, srovnala bych to s kamenolomem (ve kterým jsem taky nedělala
) ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak já v McDonaldu dělám skoro dva roky no je to makacka hlavně když chodí hodně lidí ale dá se to naučit a zvládnout ale ze začátku je to zahul mi jsme teď měnili v únoru na jiný systém tak zase nové věci ale vše se dá zvládnout
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@j.a.n.i1 píše:
@Borůvka1990 Sice malinko OT, ale proč zrovna ta zelenina?
Podle zákonů má ženská zvedat max 25kg (tuším), ale tam jsem vždycky tahala 12hod bedny plný brambor a pod…, nejhorší bylo zvedat těžký bedny s banány a pod…do úrovně prsou. Prostě dřina jak prase. A vzhledem k tomu že jsme tam přes léto byli brigádníci, tak měly prodavačky pré (věčně zašitý) a my to za ně oddřely.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Řešila bych to s manažerem. Oni jsou na to zvyklí. V McD jsem dělala, při studiu o prázdninách. Trefila jsem na fajn lidi, nebylo to tam špatný. Ale co se týče té práce, je to makačka, no. Ale lepší než pokladna s tím souhlasím, i když za pokladnou jsem nikdy nedělala, stačí mi, když to vidím..je to dřina.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Děkuju moc! Právě že smlouvu jsem podepisovala s manažerem směn, teda aspoň myslím, je to vůbec možné? Tak mě napadlo že rozvázání pracovního poměru mám řešit opět s ním…
A práce jako taková mi nevadí, naopak mám i radši tu pokladnu, většina lidí je tam super. Akorát ty nadřízení se k nám fakt nechovají hezky, jsou nepříjemní, dělají tam dusno. Umí být tak zlí, že to fakt dobře zkazí náladu… a tohle já opravdu nemusím. Jak všichni říkají - je to o lidech. Ale tak zkusila jsem to, uvidíme zítra a pozítří, třeba to bude lepší.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@terinaa taky sem tam makala.Bylo to tam hrozný, na směně sem řekla že odcházím a už nepřijdu. Pohádali jsme se. Takže sem nic nepodepisovala. Penize sem normálně dostala (v tu chvíli mi to ale bylo úplně jedno jestli je dostanu nebo ne )
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Vzhledem k tomu, jak mrzké dává McDonald výplaty (ve srovnání s tím, co vidím uváděné v inzerátech na nekvalifikované práce), je docela smutné, že se vedoucí alespoň nesnaží se ke svým zaměstnancům chovat slušně…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Dojcanis
Tyjo, to jsi odvážná. Nejradši bych udělala to samé, ale co jsem četla, tak prý můžou strhnout peníze za způsobení nějaké škody co se týče provozu restaurace nebo podobný blbosti. A jako že náš vedoucí je fakt zmetek. Jedné holčině, které chyběly peníze v kase, nejen že ji nechal to doplatit, ale sebral jí peníze za 5 směn jako trest. Tohle nepochopím.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@terinaa píše:
@Dojcanis
Tyjo, to jsi odvážná. Nejradši bych udělala to samé, ale co jsem četla, tak prý můžou strhnout peníze za způsobení nějaké škody co se týče provozu restaurace nebo podobný blbosti. A jako že náš vedoucí je fakt zmetek. Jedné holčině, které chyběly peníze v kase, nejen že ji nechal to doplatit, ale sebral jí peníze za 5 směn jako trest. Tohle nepochopím.
Hmotna zodpovědnost je při práci s penězi normální, všude kde budeš dělat s penězi budeš manko doplácet.
Ale neproplatit pět směn, to teda mi přijde už na hraně nebo už spíš za hranou, pochybuju, že máte stanovené takto pokuty ve smlouvě či nějakém vnitřním řadu.
Škoda způsobená zaměstnavateli se musí dokázat soudně, spíš bych se při impulzivní odchodu bála, abych nedostala paragraf, ono se to v příštích zaměstnáních pak blbě vysvětluje. No na druhou stranu, co ti hrozí, maximálně budeš ještě dva týdny makat u Mekáče, jsou horší věci na světě. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jojo, to chápu, že musíš doplácet. Jen nechápu ty „tresty“. Prý se to nějak odvíjí od částky co dlužíš nebo tak, samozřejmě to všechno vím jen z doslechu, takže kdo ví… já jsem tam teprve dva dny ![]()
Mimochodem, mekáč se chlubí tím, jak si zaměstnanci plánují směny podle sebe atd atd… je možné, že mi ve výpovědní lhůtě dají směny kdy se jim zachce jak se jim zachce?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit