Do práce jen na půl roku

Napsat příspěvek
Velikost písma:
704
15.3.17 00:01

Sla bych treba za bar, do restaurace, do hospody, to je jedno. Práce to neni tak strašná, peníze si vyděláš, budeš mezi lidma, mě by to i bavilo a personál se u nás v těchto zařízeních točí pořád. Navíc nabíraj všude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.3.17 00:04
@quinty píše:
Sla bych treba za bar, do restaurace, do hospody, to je jedno. Práce to neni tak strašná, peníze si vyděláš, budeš mezi lidma, mě by to i bavilo a personál se u nás v těchto zařízeních točí pořád. Navíc nabíraj všude.

Díky za názor, ale to je pro mě úplně mimo mísu. To je jako říci horníkovi, aby šel učit na VŠ. A teď se doufám nikoho nedotknu… Určitě bych se ráda aspoň trochu něco přiučila ve svém oboru, i kdyby to bývala měla být jen ta brigáda.

Zakl.

• Citovat
  • Upravit
16986
15.3.17 00:07
@Anonymní píše:
Díky moc :palec: Jen se ujistím, i když už jsem se to snažila ověřit na netu. Výpovědní lhůta je v ČR max. 2 měsíce - počítáno od prvního dne měsíce, který následuje po měsíci, kdy je podána výpověď? Když chci mít jistotu, že budu moci 1. 9. nastoupit jinde, tak bych zaměstnavatele měla informovat nejpozději v červnu? Je mi jasné, že dohodou to lze urychlit, ale na to nemůžu spoléhat…Zakl.

jj, na dohodu nespolehej. Pocitas to dobre.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16986
15.3.17 00:11
@Anonymní píše:
Díky za názor, ale to je pro mě úplně mimo mísu. To je jako říci horníkovi, aby šel učit na VŠ. A teď se doufám nikoho nedotknu… Určitě bych se ráda aspoň trochu něco přiučila ve svém oboru, i kdyby to bývala měla být jen ta brigáda.Zakl.
:-) v ranem mladi jsem delala 2 mesice v kuchyni. Pak jsem leta vedela, ze nikdy vice. Nedavno jsme byli na kafi na benzine. Pri popijeni jsem rikala, ze bych se tam zcvokla, kdybych mela byt na baru. I kdyz bylo nejhur (a zvazovala jsem brigadu) a brali vsude, tak bych radeji sla na zasobovani regalu, nez do baru.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16986
15.3.17 00:12
@quinty píše:
Sla bych treba za bar, do restaurace, do hospody, to je jedno. Práce to neni tak strašná, peníze si vyděláš, budeš mezi lidma, mě by to i bavilo a personál se u nás v těchto zařízeních točí pořád. Navíc nabíraj všude.

mohu se zeptat, jestli jsi nekdy delala na baru/v kuchyni? Ja ty lidi hluboce obdivuji, neni to zadne rypani. Jen si neumim predstavit doporucovat praci, kterou jsem nikdy nezkusila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5156
15.3.17 07:30

Klidne bych nastoupila a hloupe by mi to nebylo, praci clovek potrebuje a proto je zkusebni doba, aby obe strany mohly pomer kdykoliv ukoncit (i kdyz ty ho ukoncis o trochu pozdeji). Oni pracovnika najdou vzdy, az odejdes ale pro tebe by to bylo horsi byt pul roku bez prace.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
785
15.3.17 07:34

Určitě bych nastoupila. Nač čerpat z úspor, pokud máš práci.
A černé svědomí bych neměla, vždyť když nastupuješ do nové práce, tak nikdy nevíš na jak dlouho to bude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
785
15.3.17 07:47
@quinty píše:

Můžu se zeptat zda s touto prací máš zkušenost?
Proč myslíš, že se tam ten personál točí? Protože je to mizerně placená sakra dřina. Na place jsi obvykle 12-14 h na nohou, sedneš si možná tak na WC, protože číšník v restauraci nesedí. Nemluvě o psychické zátěži. Lidi umí být sakra nepříjemní a otravní.
Kuchyň je ještě horší. Většinou 14-16 h, člověk musí velmi flexibilní, psychicky odolný a umět si vše zorganizovat i lidi. Většinou jeho práce nekončí se zavírací dobou, musí také vymýšlet menu a neustále se zdokonalovat. Člověk, který v gastronomii a pohostinství někdy pracoval, nemůže říct, že to není práce nijak strašná. Věř mi, že se za chodem každé dobré restaurace skrývá velká týmová dřina.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
15.3.17 07:54

Do práce bych nastoupila, neutrácela bych úspory na běžné výdaje. Kdyby nešlo získat brigádu, ale asi nechceš pracovat mimo obor. Měla by obavu, aby v září ta práce opravdu klapla. Takže lepší vrabec v hrsti…
Jako podraz beru spíš to, kdybys nastupovala do práce těhotná a tajila mu to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20767
15.3.17 09:34
@Anonymní píše:
Díky za názor, ale to je pro mě úplně mimo mísu. To je jako říci horníkovi, aby šel učit na VŠ. A teď se doufám nikoho nedotknu… Určitě bych se ráda aspoň trochu něco přiučila ve svém oboru, i kdyby to bývala měla být jen ta brigáda.Zakl.

Ona by tě tahle práce možná přiučila pokoře, to se v životě taky dost hodí. Já bych to udělala stejně jako @quinty mám dva tituly, jeden z Karlovky a druhý z ČVUT a nemám problém od kreslení projektů odběhnout za bar. :think: Nevytírala bych si zadek zaměstnavatelem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101871
15.3.17 09:37

@radkka Aha, takže jeden zaměstnavatel je na výši a druhý podřadný, protože jednomu bys to neudělala, ale druhému klidně :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20767
15.3.17 09:41
@j.a.n.i1 píše:
@radkka Aha, takže jeden zaměstnavatel je na výši a druhý podřadný, protože jednomu bys to neudělala, ale druhému klidně :think:

Co to meleš? Já jsem pracovala v x podnicích jako servírka a barmanka a všude jsem se slušně domluvila na tom, jak dlouho tam budu, věř, že byli rádi i za půl roku a neměli problém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101871
15.3.17 09:44

@radkka A jak můžeš vědět, že i ten zaměstnavatel, kam zakladatelka nastupuje nebude rád, že tam někoho má? I když třeba jen na půl roku? A třeba s ní bude natolik spokojen, že ji přidá a dá smlouvu na neurčito a ona mu díky tomu nikam neodejde?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20767
15.3.17 09:50
@j.a.n.i1 píše:
@radkka A jak můžeš vědět, že i ten zaměstnavatel, kam zakladatelka nastupuje nebude rád, že tam někoho má? I když třeba jen na půl roku? A třeba s ní bude natolik spokojen, že ji přidá a dá smlouvu na neurčito a ona mu díky tomu nikam neodejde?

Ty asi nemáš firmu, viď? :think: Minimálně bych s ním jednala na rovinu a hned bych věděla, jestli bude rád, že má někoho jen na půl roku :palec: :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5420
15.3.17 09:58

Buď bych informovala zaměstnavatele, zda i tak mě vezme, nebo bych nenastoupila. Do té doby bych vzala nějakou brigádu. J to nefér vůči zaměstnavateli, ale i vůči jiným lidem, kteří by zrovna o tvůj prozatímní flek stáli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat