Do práce jen na půl roku
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Sla bych treba za bar, do restaurace, do hospody, to je jedno. Práce to neni tak strašná, peníze si vyděláš, budeš mezi lidma, mě by to i bavilo a personál se u nás v těchto zařízeních točí pořád. Navíc nabíraj všude.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@quinty píše:
Sla bych treba za bar, do restaurace, do hospody, to je jedno. Práce to neni tak strašná, peníze si vyděláš, budeš mezi lidma, mě by to i bavilo a personál se u nás v těchto zařízeních točí pořád. Navíc nabíraj všude.
Díky za názor, ale to je pro mě úplně mimo mísu. To je jako říci horníkovi, aby šel učit na VŠ. A teď se doufám nikoho nedotknu… Určitě bych se ráda aspoň trochu něco přiučila ve svém oboru, i kdyby to bývala měla být jen ta brigáda.
Zakl.
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
Díky mocJen se ujistím, i když už jsem se to snažila ověřit na netu. Výpovědní lhůta je v ČR max. 2 měsíce - počítáno od prvního dne měsíce, který následuje po měsíci, kdy je podána výpověď? Když chci mít jistotu, že budu moci 1. 9. nastoupit jinde, tak bych zaměstnavatele měla informovat nejpozději v červnu? Je mi jasné, že dohodou to lze urychlit, ale na to nemůžu spoléhat…Zakl.
jj, na dohodu nespolehej. Pocitas to dobre.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Díky za názor, ale to je pro mě úplně mimo mísu. To je jako říci horníkovi, aby šel učit na VŠ. A teď se doufám nikoho nedotknu… Určitě bych se ráda aspoň trochu něco přiučila ve svém oboru, i kdyby to bývala měla být jen ta brigáda.Zakl.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@quinty píše:
mohu se zeptat, jestli jsi nekdy delala na baru/v kuchyni? Ja ty lidi hluboce obdivuji, neni to zadne rypani. Jen si neumim predstavit doporucovat praci, kterou jsem nikdy nezkusila.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Klidne bych nastoupila a hloupe by mi to nebylo, praci clovek potrebuje a proto je zkusebni doba, aby obe strany mohly pomer kdykoliv ukoncit (i kdyz ty ho ukoncis o trochu pozdeji). Oni pracovnika najdou vzdy, az odejdes ale pro tebe by to bylo horsi byt pul roku bez prace.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Určitě bych nastoupila. Nač čerpat z úspor, pokud máš práci.
A černé svědomí bych neměla, vždyť když nastupuješ do nové práce, tak nikdy nevíš na jak dlouho to bude.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@quinty píše:
Můžu se zeptat zda s touto prací máš zkušenost?
Proč myslíš, že se tam ten personál točí? Protože je to mizerně placená sakra dřina. Na place jsi obvykle 12-14 h na nohou, sedneš si možná tak na WC, protože číšník v restauraci nesedí. Nemluvě o psychické zátěži. Lidi umí být sakra nepříjemní a otravní.
Kuchyň je ještě horší. Většinou 14-16 h, člověk musí velmi flexibilní, psychicky odolný a umět si vše zorganizovat i lidi. Většinou jeho práce nekončí se zavírací dobou, musí také vymýšlet menu a neustále se zdokonalovat. Člověk, který v gastronomii a pohostinství někdy pracoval, nemůže říct, že to není práce nijak strašná. Věř mi, že se za chodem každé dobré restaurace skrývá velká týmová dřina.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Do práce bych nastoupila, neutrácela bych úspory na běžné výdaje. Kdyby nešlo získat brigádu, ale asi nechceš pracovat mimo obor. Měla by obavu, aby v září ta práce opravdu klapla. Takže lepší vrabec v hrsti…
Jako podraz beru spíš to, kdybys nastupovala do práce těhotná a tajila mu to.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Díky za názor, ale to je pro mě úplně mimo mísu. To je jako říci horníkovi, aby šel učit na VŠ. A teď se doufám nikoho nedotknu… Určitě bych se ráda aspoň trochu něco přiučila ve svém oboru, i kdyby to bývala měla být jen ta brigáda.Zakl.
Ona by tě tahle práce možná přiučila pokoře, to se v životě taky dost hodí. Já bych to udělala stejně jako @quinty mám dva tituly, jeden z Karlovky a druhý z ČVUT a nemám problém od kreslení projektů odběhnout za bar.
Nevytírala bych si zadek zaměstnavatelem.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@radkka Aha, takže jeden zaměstnavatel je na výši a druhý podřadný, protože jednomu bys to neudělala, ale druhému klidně ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@j.a.n.i1 píše:
@radkka Aha, takže jeden zaměstnavatel je na výši a druhý podřadný, protože jednomu bys to neudělala, ale druhému klidně
Co to meleš? Já jsem pracovala v x podnicích jako servírka a barmanka a všude jsem se slušně domluvila na tom, jak dlouho tam budu, věř, že byli rádi i za půl roku a neměli problém.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@radkka A jak můžeš vědět, že i ten zaměstnavatel, kam zakladatelka nastupuje nebude rád, že tam někoho má? I když třeba jen na půl roku? A třeba s ní bude natolik spokojen, že ji přidá a dá smlouvu na neurčito a ona mu díky tomu nikam neodejde?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@j.a.n.i1 píše:
@radkka A jak můžeš vědět, že i ten zaměstnavatel, kam zakladatelka nastupuje nebude rád, že tam někoho má? I když třeba jen na půl roku? A třeba s ní bude natolik spokojen, že ji přidá a dá smlouvu na neurčito a ona mu díky tomu nikam neodejde?
Ty asi nemáš firmu, viď?
Minimálně bych s ním jednala na rovinu a hned bych věděla, jestli bude rád, že má někoho jen na půl roku
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Buď bych informovala zaměstnavatele, zda i tak mě vezme, nebo bych nenastoupila. Do té doby bych vzala nějakou brigádu. J to nefér vůči zaměstnavateli, ale i vůči jiným lidem, kteří by zrovna o tvůj prozatímní flek stáli.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit