Do práce před ukončením mateřské dovolené - nelitovaly jste?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Do práce před ukončením MD - nelitovaly jste?
Dostala jsem chuť vrátit se do práce dříve, než mi skončí MD - tu mám na 3 roky. Podařilo se mi vyhrát výběrko na fajn pozici. Mám 2 děti, starší má 3, mladší bude mít 2… Jenže teď, když bych měla podepsat smlouvu, říkám si, není to blbost? Dobrovolně odcházet od svých malých dětí, když nemusím? (finanční nouzí netrpíme) Nebudu toho pak litovat, že jsem zahodila jedinečnou příležitost být s něma co nejvíc doma? Nemám ještě rok počkat, a pak teprv jít do práce standardně s ukončením MD? Jenže - bude ještě na trhu tak nízká míra přirozené nezaměstnanosti, jako teď, kdy se práce hledá jednodušeji? Budu ráda, když mi dáte nahlédnout do svých zkušeností…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Já jsem šla dokonce před 2. narozeninami mladšího a nelituju. Víc si je užívám, jen doma mě to nebavilo.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Pokud vás netlačí finance, ještě bych počkala. Strašně to letí a pak už budeš pořád pracovat a už nikdy se to nebude opakovat.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Když bylo dceři rok a půl, měla jsem děsné nutkání jít do práce. Nakonec jsem zůstala doma klasicky 3 roky a teď jsem za to moc ráda. Poslední rok s ní doma byl opravdu za odměnu a moc jsem si ho užila. Ale samozřejmě pokud je to nabídka, která by se neopakovala, stojí to za zvážení.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@gwennie Asi myslíš před skončením RD
. Pokud je ta nabídka zajímavá, šla bych do toho.
Dvouleté dítko by chodilo do školky?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já šla taky dřív do práce po 2 leté RD a LITUJI toho…když pominu nemoci dítěte, tak fakt mám pocit, že jsem si dítka moc neužila…a už jenom pendlujeme mezi školkou a prací…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Šla jsem když nejmladšímu třetímu byly 2r. už jsem cítila, že chci. Navíc byla příležitost chodit pracovat, kde mám i decka, víc se sblížit z lidmi v nové vesnici a přesto mít dítě občas na očích vidět, že zvládá už od 2r. celý den skolku že je jak ryba ve vodě spokojený. Vzala jsem práci v kuchyni.ve skolce na nějakou dobu, že to prostě bylo vyhodne pro nás vsechny.
A nelituji toho.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
U staršího jsem nastoupila do práce na částečný úvazek v jeho 20m..potřebovala jsem to psychicky, on byl hrozně náročné dítě a vlastně pořád je a me to docela pomohlo, byl to fajn relax..na plný úvazek bych ale asi takto brzo nešla..druhému je zatím 7 týdnů a nevím, jak se vše nakonec vyvrbí..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ja měla rd na 2 roky ), musela jsem z fin. důvodu a strašně mě to štve. Jsem unavená a radši bych byla se synem než v práci. Bohužel to nešlo, ale ten čas s ním už nenazenu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já chodím 2× týdne odpoledne. Od doby, kdy mladšímu byl necelý rok a půl. Ale já hlavně musím.. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já byla s malou na 2roky a v pohodě
Když je hlídací babička, tak se to dá zvládnout. Teď čekáme dvojčátka, tak to určitě míň jak na 3roky nepůjdu ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Šla jsem ve 2 letech mladšího dítka, víceméně jsem musela, ale už jsem se i těšila. Nelituji, ale pokud by byla možnost částečného úvazku, bylo by to určitě lepší.
Ale bez hlídání bychom to vůbec nedali- období říjen-leden, to byla jedna dlouhá nemoc. Takže i toto bych brala v potaz.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
U starsi jsem sla do prace v roce, u mladsiho v jeho 8 mesicich. V obou pripadech na zkraceny uvazek a nelituji toho. Jdi do toho. Ten rok uz takovy rozdil neni a misto bys pak najit nemusela…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A je to na plny uvazek? V kolik by jsi odchazela z domu a v kolik se vracela? Rozhodovala bych se dle toho, pokud bych mela byt nejpozdeji v 13hod doma, sla bych do toho hned.Pkud bych se mela vracet v 6 vecer, tak bych pockala.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@gwennie já šla do práce v 15 měsících mladšího. Jednak přišla dobrá nabídka a pak už bych byla na psychině.
Za mě, jdi do toho.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit