Do práce v 18. měsících věku dítěte

250
17.11.17 12:13

Do prace v 18mes veku ditete

Ahoj holky, resim dilema. Naskytla se mi moznost nastoupit do skvele prace, ale na plny uvazek s tim, ze bych mela „flexi.cas“ (8-14h po-pa bych ale musela byt v kanclu). Prace 5min autem od domu (do minule jsem hodinu dojizdela). 5min od skolek kam chodi starsi a bude ve 2letech i mladsi. ALE nastup je od 1.12 :,(. Prace tu fakt neni, je to bida. Jenze mladsi bude mit jen 1,5roku..od jeho 2let sem mela nastoupit zpet do puvodni prace, ale…jsou to 2h denne v aute :(. Tak zvazuji…maly by byl 2dny u babi s dedou a 3 s tatou. Od 11-14h spi. Ale 5dni by me videl jen od dopo spanku…po 14h bych byla doma.
Nevim. Holky co mate zkusenosti s nastupem do prace pred 2.rokem deti, jak jste to zvladaly?? Co byste mi poradily?? Moc diky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
101633
17.11.17 12:17

@MiraMoo Jde o půl roku, stejně si chtěla jít od 2 let do práce a podle toho, jak to popisuješ je takhle práce výrazně lepší s ohledem na dlouhodobou péči o děti, takže já bych moc neváhala a šla do toho, dítko bude v pohodě, to bude s babičkou a tatínkem…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7626
17.11.17 12:18

Ja chodim do prace od 3m male. Zadne disfunkce na ni nepozoruju :mrgreen: Pres den je se mnou od 16.30 s tatinkem. Easy…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2202
17.11.17 12:21

Kdybys třeba původně zamýšlela, že půjdeš do práce až budou malému 3 nebo 4 roky, tak bych to nechala být, ale když se jedná o půl roku, neváhala bych. Dítě nebude u cizích a ty budeš ve dvě doma, což je super, to jen tak někde neseženeš, navíc bez dojíždění, to bych brala hned.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5124
17.11.17 12:22

Pokud o tu praci stojis, tak do toho jdi, vzdyt budes mit cele odpoledne, budes hned po 14h doma, to je super. A pokud bude 3 dny s tatou, tak to je prece fajn, tata je taky rodic! Urcite ti hodne lidi bude psat, ze by do toho nesli, dite ma byt s mamou atd ale ja to beru tak, ze ziju v zahranici a tady je materska jen rok… Mela jsem stesti ze jsem si mohla dovolit zustat doma 2 roky a ted pracuji jen 3 dopoledne v tydnu. Mala je nekdy s babickama, nekdy s tatkou. Kdyz je s manzelem, tak to vubec nevaham, ani by me nenapadlo brat to, jako ze je na hlidani ci co. A u vas stejne jde jen o ty 3h do 11, pak usne a kdyz vstane, budes doma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2226
17.11.17 12:23

Pokud bude dítě v péči svých nejbližších, šla bych. Výhody naprosto jednoznačně převažují nevýhody :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2688
17.11.17 12:26

Šla bych do toho. Kdyby mělo jít dítko do jeslí, tak bych do toho já osobně nešla, ale jestli máš hlídání od otce a babiček, tak je to podle mě uplně super.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26858
17.11.17 12:28

@MiraMoo Ano mam zkusenost. Od 7 mesicu pul uvazku, od 16 mesicu cely. Hlidali moji rodice. Prezili to vsichni :lol: Ve 3 letech skolka. Zalezi na tom, jaky je vztah ditete k hlidajicim dospelym. Pokud dobry, tak se toho neboj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23966
17.11.17 12:35

Já bych to minimálně zkusila. Takovýhle práce se blbě shánějí, je škoda to aspoň nezkusit.

Když to budu brát podle svých dětí. Tak starší by to bylo úplně jedno - i jesle. Mladší by dávala babičku. Ale stejně bych to aspoň zkusila u obou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26569
17.11.17 12:38

Jestli chces, tak bez, je tam spoustu vyhod, tak at o ne neprijdes:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6879
17.11.17 12:43

Sla jsem do prace ve 3mesicich veku (full time) a peci prevzal tatinek, uz je to pul roku a zvladame to vsichni. A to chodim domu vyrazne pozdeji nez byste chodila Vy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8491
17.11.17 12:49

Podle popisu jsem take pro. Pokud myslis, ze zvladnes byt ve 14h doma a nebyt uplne znicena (ja bych byla), tak se mi to jevi jako idealni varianta.

U sebe vim, ze bych mozna byla ve 14h doma, ale uplne znicena a tudiz protivna. Pokud tohle u tebe nehrozi, jdi do toho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
carsa
17.11.17 12:58

Chodím do práce od půl roku nejmladší (k tomu jsem měla ještě 2 kluky - 2 a 4 roky). Dnes je jim 7, 9, 11 a nepozoruji, že by to někoho z nich nějak poznamenalo. Podle toho, jak to popisuješ, tak je to šance, která se neopakuje. Určitě bych do toho šla.

• Citovat
  • Upravit
787
17.11.17 13:03

Je to skvela nabidka! Kdyz mate zazemi v rodine ohledne hlidani, nevahala bych. Pokud by to nefungovalo je tu preci zkusebni doba.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6945
17.11.17 13:04

Já bych do toho šla, hlídání máš od svých nejblížších, a otec je rodič stejně jako ty, jdi do toho :mavam:, a pokud tě ta daná práce bude bavit a ještě ji maš skoro,,u huby" takže to jsou další plusy, běž do toho lepší než dojíždět :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat