MLM - proč ne?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
MLM - proč ne?
Dobrý večer,
ráda bych se Vás zeptala na téma MLM. Máte s tím nějaké zkušenosti? Nebo, znáte někoho kdo pro takovou firmu dělá?
Co přesně Vám na tom vadí?
Chápu, že každá práce nevyhovuje všem, ale já nějak na tom nějak nemohu najít nic špatného.
Jsem holka, která ráda listuje katalogy, jestli mi rozumíte. Kamarádky se často rádi sejdou a povídají, ukazují si, hodnotí. To samé v práci. Podle mě tenhle systém prostě může fungovat. Proč se nepodívat do katalogu, a když se mi tam něco zalíbí, tak si to ráda objednám.
Ale ráda bych znala Váš názor. Co je na těchto firmách tak špatného, ale přece jen se jim daří? Třeba nevím o všem, tak se ráda poučím.. děkuji za každý Váš názor a postřeh ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Jsem na to alergická. Vznikají denně nové a nové „produkty“ a „firmy“, vydělá prvních pár a dál se to šíří stylem „vydělávejte lehce a snadno“ a není to nic jiného, než dávat ty samé inzeráty „snadný výdělek“ a lákat další a další ovce. protože produkt je jen aby tam něco bylo, ale primárně jde o co nejvíc registrací, kteří si koupí nějakou základní sadu, poté zjistí, že se víc vyplatí, když někoho pod sebe registrují a je to kruh.
Opravdu není týden, aby se na FB neobjevila „nová“ šance a nová kosmetika a nová firma zahajující prodej v ČR… Vždyť je to tak hloupé-vydělá vždy jen zakladatel a ostatní pod ním jen posbírají drobky ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Halamka píše:
Jsem na to alergická. Vznikají denně nové a nové „produkty“ a „firmy“, vydělá prvních pár a dál se to šíří stylem „vydělávejte lehce a snadno“ a není to nic jiného, než dávat ty samé inzeráty „snadný výdělek“ a lákat další a další ovce. protože produkt je jen aby tam něco bylo, ale primárně jde o co nejvíc registrací, kteří si koupí nějakou základní sadu, poté zjistí, že se víc vyplatí, když někoho pod sebe registrují a je to kruh.
Opravdu není týden, aby se na FB neobjevila „nová“ šance a nová kosmetika a nová firma zahajující prodej v ČR… Vždyť je to tak hloupé-vydělá vždy jen zakladatel a ostatní pod ním jen posbírají drobky
Nedělám MLM a nemám na to, abych něco prodával. Ale to, co tady popisuješ, samozřejmě není MLM, ale Ponziho systém, lidově „letadlo“, čili pyramidová hra. Za (neprodejný, bezcenný či předražený) produkt se jen schovává.
@Lenyy21 Základem MLM je kvalitní, prodejný produkt. Tím se MLM liší od Ponziho systému. MLM je živen prodejem produktu, Ponziho systém je živen náborem nových dušiček. MLM může tvale fungovat, Ponziho systém se zhroutí („letadlo“ spadne), jakmile dojdou hlupáci, kteří jsou ochotni se do něj zapojit, protože předpokladem jeho fungování je exponenciálně rostoucí počet členů, což pochopitelně nemůže dlouho vydržet.
Takže základem je prodávat něco tak, aby ten, kdo to kupuje, se sám nemusel zapojovat do prodeje a aby mu produkt byl užitečný sám o sobě (aniž by byl nucen shánět dušičky do systému).
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Na MLM mě lákalo spousta lidí. Ani jeden dnes není bohatý, obvykle nemá ani své bydlení. obvykle jezdí starým střepem, všichni kdo to dělali toho nakonec nechali a některé to stálo i hodně peněz. Také přišli o spoustu přátel, protože prostě neuměli vypnout a přestat prodávat.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Napiš sem rovnou podmínky vašeho systému, jakýpak štráchy okolo toho
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Tiger-lily píše:
Napiš sem rovnou podmínky vašeho systému, jakýpak štráchy okolo toho
Taky mě to napadlo, že zakladatelka chodí jak kocour kolem horké kaše. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@eumedon Diky za osvetleni. Ja to hazu do jednoho pytle a je fakt, ze ten Ponziho system je to, co me rozciluje.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Tiger-lily @eumedon Nechodím kolem horké kaše, jen jsem se chtěla zeptat co si o tom systému myslíte obecně. Já mám nabídky od firmy, klasický katalogový prodej.. registrace zdarma, žádné povinné objednávky, startovací balíčky.. slevu na e-shopu 28% a rozdíl mezi touhle cenou a cenou v katalogu, je výdělek.. Přijde mi to právě dobré, a nic špatného na tom nevidím..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Lenyy21 MLM principiálně může fungovat (i když nevím, jestli může uživit někoho, kdo pod sebou nikoho nemá), Ponziho systém je podvod, který se někdy za MLM vydává. Vyhodnotit konkrétní možnost musíš sama. Já jsem skeptický, ale nejsem ten, kdo by od MLM někoho zrazoval, pokud to tedy nechce dělat někdo z mé nejužší rodiny. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Vadí mi na tom ten spam super čuper přivýdělkem, který je všude… tady, FB je toho plný. NAvíc ty nabídky jsou postaveny na polopravdách až lžích. jako „prodává se samo“, nikomu nic nenabízíte" apod. Víme, že samo se to neudělá a bez toho, že člověk aspoň někomu nabídne katalog to nejde.
Navíc lidi, co v tom dělí jsou z toho zmagořelí, neumí se bavit o něčem jiném, neustále to někomu cpu.
"slevu na e-shopu 28% a rozdíl mezi touhle cenou a cenou v katalogu, je výdělek.. " - mi přijde špatné už jen to, že budeš vydělávat na svých kamarádech či rodině.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Lenyy21 na slevě pro registrované zákazníky samozřejmě nic špatného není.
ptala jsem se tě na systém. co dál? co za nové duše, jaké jsou další podmínky, levely atd? ne fakt se ptám, zajímá mě současný letový řád ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit