MLM - proč ne?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
@Lenyy21 na slevě pro registrované zákazníky samozřejmě nic špatného není.
ptala jsem se tě na systém. co dál? co za nové duše, jaké jsou další podmínky, levely atd? ne fakt se ptám, zajímá mě současný letový řád ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@eumedon píše:
Taky mě to napadlo, že zakladatelka chodí jak kocour kolem horké kaše.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No, asi takhle, na poctivém MLM nic extra špatného není, pokud se inzeruje, že se jedná o MLM a neschovává se to za úžasný přivýdělek a to nejlépe bezpracný… I když tedy mě z principu vadí, proč by měl někdo další mít provize z mých nákupů jen pprotože mě zaregistroval, pokud mi k tomu nákupu neposkytuje žádný servis.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
MLM ne, protože na obyčejném výrobku si musí namastit kapsu tolik lidí, že to pak jeho cenu vyšponuje do závratných výšin. Dva příklady, hovořící za všechno:
1. Eurona má výrobek, který se jmenuje Bleaching Agent (Univerzální multifunkční agent). 800 g stojí 278 Kč. Přitom ve skutečnosti je to jen čistý perkarbonát sodný, který si na Kutilově koupíte za 34,– Kč za kilo. Proč je u Eurony tak drahý? Aby si všichni „poradci“ v MLM řetězci přišli na své.
2. Kolostrum od LR versus kolostrum ze stránek bio-colostrum cé zet. 125 ml tekutého kolostra naprosto stejného původu, od stejného dodavatele (informaci mám ze dvou zdrojů). U LR stojí 950, u bio-colostra 490. Proč takový rozdíl v ceně za némlich to samé? No úplně ze stejného důvodu: musí si na tom namastit kapsu všichni poradci, manažeři, topmanažeři…
Tak proto MLM za mě osobně NE!
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@opinka Dovolím si nesouhlasit. Cena produktu pro koncového zákazníka oproti „obdobnému“ produktu jinde nemá nic společného s MLM. To jsou čistě obchodní záležitosti a pokud někdo dokáže prodat produkt za 300, zatímco jiný to samé za 90,–, tak kdo je lepší obchodník? Neřeším teď vůbec pohled ze strany zákazníka. U MLM prakticky odpadá nákladná reklama v médiích a těžko předpokládat, že se obří reklamní výdaje nepromítnou do ceny. Kvalitní MLM je prostě systém řízení firmy a hl. je to distribuční systém. Pokud je to nastaveno tak, že tady máš katalog a prodávej, tak to moc nepomůže. Pokud je to nastaveno, že nováček je opravdu řízen svým „vyšším“, ten se o něj stará, o jeho obchodní dovednosti, odborné znalosti, pak nevidím rozdíl mezi MLM a klasickou firmou. Organizační schéma je velmi podobné. Zásadní rozdíl je v tom, že v kvalitní MLM firmě (s kvalitním produktem) má spousta lidí možnost k vybudování si své vlastní firmy. Je jisté, že pokud na trh vrhnu padesátou šestou firmu s bio kosmetickými produkty, tak to nebude nic snadného. Pokud se mi povede najít produkt o který je zájem a dává to smysl (a není to jen letadlo, které živí pouze nové „poplatečky“), pak je velká šance, že hodně lidí dokáže vydělat zajímavé peníze.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já MLM začala dělat v září a v říjnu jsem už měla 8500 Kč k mateřské, za listopad čekám přes 11.000 Kč. Za mě je MLM, které dělám, super a ani nemusím prodávat, když nechci. Pracuji z domu, když mám čas, mám malé dítě, takže není tolik času. Ale za nic bych neměnila.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
MLM v principu dělají OSVČ (resp. to není zaměstnanecký vztah) a u těch je „běžné“, že když nechtějí, tak nemusejí. Tohle rozhodně není výhoda MLM.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit