Dával jste někdo dítko do školky až v 5ti letech

Anonymní
18.12.25 06:10

Do školky v 5ti letech

Ahojky, davali jste někdo dítě do školky az v 5ti letech? Ja chtěls dceru dat ve 4.. ale v srpnu sem porodila a nebylo nám to doporučeno, ve školce rekli že od ledna teda ale… už je to tu a ja bych si ji nejraději nechala doma, je to fakt pomocnik, moc šikovná.. a zároveň stydliva a obávám se, že to těžce ponese byt bez nas.. a teda představa že s malým vstavam 3× za noc a pak rano nic nedospím 🙈 ale pere se to ve mě, jestli neni lepší ji dat ať si zvyká.. prosim rejpajíci komentáře si nechte ☺️

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
35738
18.12.25 06:18

Určitě jsou pro ni ve školce s vrstevníky lepší podněty jak doma s miminkem. Minimálně na dopoledne bych jí dala. Mě chodily obě dcery a ještě jim nebyly ani tři roky. Syn později, ale tam byl zdravotní problém jinak by šel taky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.12.25 06:22

Nechala bych klidně doma, plus to tak vyhovuje vám všem. Kdybych nemusela do práce, tak dítě do školky buď vůbec nedám nebo jen na pár dnů v týdnu v předškolním roce.

• Citovat
  • Upravit
9285
18.12.25 06:31

Tak jí dej až od září, vždyť je to jedno. Jestli vám to takto všem vyhovuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6381
18.12.25 06:33

Já jsem za školku. Ty učitelky to s těma dětma umí, rozhodně se tam naučí víc než doma. A pro tebe to taky bude pohodlnější.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30946
18.12.25 06:34

Myslela bych predevsim na to, co dceri nejvic prospeje. Je-li ticha, stydliva, doma ji bude lepe, ale k uzitku ji muze byt vice ta skolka. Davala bych na dopoledne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1073
18.12.25 06:48

Moje dcera šla do školky až v pěti letech jako předškolák. V jejích třech letech (to bylo čerstvě na světě druhé dítě) byl pokus, ale byla pořád nemocná, byla tam 3 dny a pak 14 dnů na hromadě a to se táhlo půl roku. Ani jeden celý týden nezvládla dochodit celý. Takže se tam chodila čistě jen nakazit od září do února, kdy jsem to vzdala. Řekla bych, že se naučila rozhodně víc doma než ve školce, já na to dost dbala, i na to, aby byla ve styku s pár kamarády. Byla tedy mírně sociálně neobratná, prostě socializace ve větší tlupě neproběhla, ale dost rychle se otrkala, jinak v tom nebyl žádný problém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.12.25 06:52

V klidu si to udělej, jak chceš. Já třeba do školky vůbec nechodila a nikdy mi to nechybělo. Mé dítě půjde (doufám!) do školky taky skoro až v 5, protože dřív se nedostane skrz kapacitu.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
18.12.25 07:03

Zalezi ma diteti. Nektere deti se vsechno rady nauci od mamy, tak tam je to asi jedno a delejte jak vam to vyhovuje. Muj syn je treba takovy tvrdohlavec, ktery me na vsechno protestuje, k nejakemu malovani tvoreni aby trenoval grafomotoriku ho v zivote nedonutim, zpivani rikany taky ani omylem, jen litat, hriste, sporty. Takze toho davam, a hrozne moc se tam naucil a posunul se. Zas jestli je holcicka jen doma, aby nebyla pak vyclenena protoze to nebude umet mezi detmi. To jsem mela ja jako dite a bylo to strasne, tahlo se to se mnou jeste celou ZS. Dala bych ji treba na dve tri dopoledne. Ale ja zas neznam vstavani kvulo skolce, syn cely zivot vstava driv nez by do skolky musel, takze ja jsem tak nejak rada ze ma program ktery nemusim resit ja a neskace mi doma po hlave.

• Citovat
  • Upravit
289
18.12.25 07:05

Kamarádka dávala syna až do předškoláku a bylo to dost problémové. Malý věčně řval, scény, ve školce problémy. No asi bych to neudělala, myslím, že dítě kolektiv potřebuje

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21311
18.12.25 07:07

Ja jsem davala az v peti letech oba syny. Naprosto bez problému ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10860
18.12.25 07:08

Kdybys nepouzila slovo pomocnik, tak klidne doma. Takhle si myslim, ze ji bude lepe ve skolce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.12.25 07:34

Ja bych se asi ridila odpovedmi na nasledujici otazky:

• zvladate doma takove ty cinnosti, co se v tomhle veku ucit ma - malovani, tvoreni, zpivani, cteni, rikanky?
  • mluvi dobre, ma dobrou slovni zasobu?
  • jak reaguje na cizi lidi, umi se s nimi domluvit co potrebuje, o neco treba pozadat na neco se zeptat?
  • jak zvlada skupinu deti treba na hristi? Nejde o to ze si s nimi musi chtit hrat, ale jak reaguje kdyz ji jine dite oslovi chce si s ni hrat, nebo naopak ji neco bere, umi si poradit?
  • Citovat
  • Upravit
22015
18.12.25 07:48

Nedat dítě do školky proto, že mi doma pomáhá a já jsem líná ráno vstávat (tak hledám výmluvy, jak je stydlivé a nezvládne to), to je opravdu skvělé rodičovské uvažování :roll:

Nicméně dělej, jak rozumíš – povinnost to samozřejmě. není a jediná rozhodně nebude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15214
18.12.25 08:00

Ja bych ji do skolky dala, vzdyt nemusi chodit kazdy den, ale at ma moznost zažit i neco jineho, nez byt doma s maminkou a miminkem. Zaleží tedy i na povaze dítěte, ja například školku nesnášela, moje dcery naopak školku milovaly.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin