Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Já bych se zájezdem nejel. Naplánoval bych si cestu sám, tak aby byla záživnější. Např. vlakem do Berlína, pak busem do Amsterdamu, lodí do Anglie, pak vlak atd.
@Havlova píše: Více
dcera také tak, ovšem když jede s babičkou, tak jí spí hlavou na klíně celou noc
@stinga píše: Více
To bych ji vrazila do babyboxu.
Hrdinná babička.
Ono jde taky o to, kolik má člověk času. Pokud na to má tři a víc týdne, tak pohodička, i cesta je cíl, dá se to natáhnout, vidět toho spoustu zajímavého cestou… Pokud to celé mám smáčknout do 7-10 dnů a mým primárním cílem je Skotsko, tak z toho obětovat 4 dny na cestu je dost škoda. A to říkám z pozice někoho, kdo když má náladu, umí jet do Skotska třeba na 4-5 dní, ale to už samozřejmě letím (a taky to není moje jediná cesta tam). Další věc je, jestli jsem striktním příznivcem zájezdů a vlastně jenom přemýšlím, jestli letecky nebo po zemi. Pak bych vycházela z toho - kolik mám na to času, kolik mám na to peněz, co všecko konkrétní zájezd nabízí (ono jet ve čtvrtek večer tam, pátek v Amstru, v sobotu příjezd do Skotska, v úterý zpět, středa v Londýně, čtvrtek návrat, tak kolik toho reálně na místě uvidím)… a pokud se mi to zamlouvá a jsem přesvědčená, že to moje kosti, klouby a nervová soustava dají, tak hurá do toho.
A nebo jestli pojedu na vlastní pěst - pak si to naorganizuju, jak potřebuju, s dostatkem přestávek, atd. Akorát pak řeším buď přesuny místní dopravou, nebo beru na vědomí, že budu řídit vlevo po kolikrát ne úplně jednoduchých silničkách v odlehlém terénu. Muž jednou musel couvat pár set metrů mezi dvěma úzkýma zídkama ![]()
Byla jsem ve Skotsku busem, ale predtim byl nocleh v Londyne, v Yorku a v Newcastlu. Byla jsem busem i ve Finsku, Recku, v Pyrenejich, v Rumunsku… U autobusoveho zajezdu mi prijde fajn, ze se podiivas na hodne mist a neztracis cas vymejslenim trasy, parkovanim pujceneho auta, cekani na spoj a podobne. Driv jsem cestovala s kamarady hodne po vlastni ose, ale jako zamestanana matka ted ocenim, ze nemusim zarizovat vubec nic ![]()
Taky litani moc nevyhladavam, takze soucitim. Urcite to busem zvladnes a uzijes si to.