Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Fazulina píše: Více
Tak takovou akrobacii neprovozuju. Já spím na mírně sklopené sedačce, dcera je schoulená do klubíčka s nohama na sedačce opřená trochu o okno.
@stinga píše: Více
Normálně i loni ze Slovinska jsme to měli skoro všichni sklopené. I do Slovinska.
Jezdíme tedy linkovými, ne s cestovkou.
Ale vlak je samozřejmě lepší.
@Havlova píše: Více
Taky jen mírně sklopím. Tu akrobacii jsem provozovala jako mladá, teď to nejen nejde, ale asi by mě bolela kolena:-))))
Dcera to stejný jako u vás:-).
Nejsem nijak rozcapená, ale autobusem jsem letos jela po dlouhé době “jenom” do Benátek a bylo to peklo.
Ve Skotsku jsem byla autem, to bylo lepší, víc pohodlí a pauzy podle potřeby namísto potřeb podle pauz. Je to kus cesty.
No právě. Takže sice jsou krásné, klimatizované a luxusní, ale fakt je tam člověk stísněnější… Poslední roky vyhledávám dlouhé jízdy vlakem. To mě přijde úplně ideální.
já zatím pořád busem, ale jezdím buď do Itálie nebo Chorvatska, takže 12 hodin v buse přes noc zvládneme i s dcerou, tu oblast Valencie už bych asi moc autobusem nechtěla, tam jsme za covidu letěly z Vídně
Jo, to je pohoda. Taky jsme byly v Chorvatsku a byla to pohoda. Dcera naprosto v pohodě, spala a poslouchala hudbu do sluchátek.
Já bych letos ráda vlakem Slovinsko, ale ještě uvidíme, jak to dopadne. To bych si naplánovala na vlastní pěst.
Tam jsme byli loni. Z Prahy busem přes Klagenfurt (a Bled) do Lublaně, zpátky přes Vídeň. Původně byl v plánu vlak, ale mezi Grazem a Lublaní byla velká výluka, tak jsme jeli busem.
@Havlova píše: Více
Jo vlastně sakra, ta výluka tam bude i letos, už jsem se na ty spoje dívala. Tak příště no:-).
Ony totiž začnou jezdit přímé vlaky z Brna až do Lublaně. Takže na ten si dělám zálusk. Kupovat přes OBB. Tam mají super ceny, mnohem levnější než ČD. Při včasném zakoupení je jízdenka fakt velice levná a dítě zdarma.
Edit. Přímý je do Willachu, pak přestup do Ljubjaně…
Dítě zdarma už se mě netýká, ale taky jsme koukaly přes OBB. Ale při představě toho dojet do Pardubic, pak do Gratzu, pak zase někam, tam přelízt do busu a pak zase do vlaku jsme dojely do Prahy a pak přímo do Lublaně. A zpátky přes Vídeň.
Ja bych klidne jela, ale naplanovala bych si to i s vlakem a hlavne tak, ze bych se cestou na den dva nekde zastavila. A osobne bych se chtela vyhnout podmorskemu tunelu, kdyby to slo.
Ještě mě napadá poznámka, že co si jsem schopná vybavit, tak u těchto delších tras jsem jela skoro vždycky alespoň část cesty poloprázdným busem - mluvím o linkových busech - takže se člověk mohl natáhnout
Byla jsem takhle busem několikrát v Litvě, nebo jsem takhle jela na Ukrajinu, obojí bylo časově podobné (Skotsko delší o ten přestup) a fakt se to dá, protože se člověk protáhne na ty doby, kdy tam je málo lidí a zbytek se vydržet dá. Snad Tě nepotká zákon schválnosti a plný bus ![]()
@anicka_roz píše: Více
My měli vždy plný bus. Ale zcela jiné destinace.