Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj, můžete mi prosím někdo doporučit nějaký hotel/penzion v Itálii? V dojezdové vzdálenosti max 11 hodin od hranic. Nějaký blízko pláže, ideálně menší klidnější městečko. Ubytovani s polopenzí. Plánujeme tam jet v červenci 2026 na 10 nocí. Byla bych ráda, kdybychom se vešli do 30tisic. Moc děkuji za tipy a případně kde jste rezervovali.
O kolik se jedná osob?
Do 30 000,– tak nanejvýš dvě osoby…s bídou ![]()
No rozpočet nic moc, na Itálii, to asi těžko najdeš, max se snídaní.
Zkus se podívat na CK české kormidlo mají tam tuším sever Itálie, nebo pak booking, ale to bude jen se snídaní.
Vyfiltruj si to na bookingu, ještě je tam na léto spousta možností… ta polopenze je dost limitující, jinak bys za 30 sehnala krásný domek /velký apartmán přímo u pláže, ale s jídlem je to cenově prostě jinde, však tam mrkni s požadovanými filtry, vyjedou ti desítky možností
@lucynka25 píše: Více
Itálie je právě nejlevnější taková ta dostupná destinace, já hledám také na Českém kormidlu a mají tam dost hotýlků s polopenzí, pro 2+1 to vychází teda tak cca 44 tisíc, zakladatelka nenapsala, pro kolik lidí a asi pojede autem, tak jízda nebude tak drahá jako autobus pro 3
@Nela.zb píše: Více
koukni na to České kormidlo, jak už tady víc lidí psalo, určitě najdeš, a jde to objednat i s vlastní dopravou,
nebo na booking, jak píše @Lucy75
@stinga no nevím, mě tam přijde dost draho
já letos taky hledala ubytko a máme na 3 noci u Lago Di Garda bez jídla pro 4 za 12.tis a pak kemp v takovým napůl stanu se sociálkou, taktez bez jídla na 6 noci za 15tis.. to je už u moře pod Livornem.
Vše přes booking, budem si cestovat. Nenašla jsem nic levnějšího. ![]()
možná to Lago di Garda je dražší než hotýlky u moře, nevím,
ale pořád je Itálie levnější než Chorvatsko, já nechci na dovolené vařit, já nerada vařím i doma ![]()
teď jsem našla - hotel Ambassador Caorle, pro dva s polopenzí autem za 25 tisíc, od 4. července, v ceně kromě polopenze plážový servis a vstup do wellnes na Českém kormidlu, a podobných nabídek je tam mraky, za příplatek nabízejí bezlepkovou stravu - což téměř všude v Itálii,
moře 50 metrů, bazén - no už asi vím, kam pojedeme my ![]()
Příspěvek upraven 30.12.25 v 21:51
@stinga asi bude, ale už tam chci dlouho a jsme hned u pláže s výhledem na jezero a taky jsme 4..
Jo to je fajn cena pro 2..mě nedošlo, že jsme 4 ![]()
jo, může tam být moc hezky, také to mám někdy v plánu, no škoda, že zakladatelka nenapsala, pro kolik lidí to chce - ale možná už hledá ![]()
@stinga píše: Více
Taky nerada vařím na dovolený, ale jedem ještě v červnu do Egypta, kdy si užijí opravdu nohy nahoře
a tohle musí být už co nejvíc low cost, stejnak to zas přetáhneme, ale budem se snažit. Mám letos moc moc plánů hodně vidět, tak se to musí někde zkrouhnout ![]()
Letos bych taky ráda do Itálie, máme to tam rádi. Na dovce taky nerada vařím, ale tam mi to tak nevadi. Kluci dojdou ráno na nákup, vrátí se s pečivem a kafem, přes den na trhu něco koupíme, nebojím se ani do rybarny a vždy si pochutname. Vecerime venku pizzu nebo někde v zapadlych osteriich s místními a večer se toulame po ulicích a jíme zmrzlinu. Jen ta cesta mě moc netěší…