Maďarské termály bez dětí – tipy, zkušenosti

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
18114
25.11.25 20:03

Maďarské termály bez dětí

Ahoj milovníci termálů.
Doporučte nějaký pohodový pobyt pro dva v termínech v Maďarsku. Ideálně hotel propojený s lázněmi, polopenze, ne moc daleko z ČR.
Ideálně žádné děti nebo minimum, takže ne aquaparky. A kdyby bylo něco zajímavého v okolí, tak by to bylo ideální.
Uvažovala jsem o Hévízu, ale tam je prý část jezera - ta nejteplejší zavřená a pak Mošoň, ale tam mě zas odrazuje to, že je to moc blízko a najíždí tam prý na víkendy autobusy důchodců z ČR a je tam hlava na hlavě.
Máte nějaké zkušenosti nebo tipy?

Díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3166
25.11.25 21:37

Za nás Bükfürdo, menší Aquapark tam sice je, ale až vzadu a areál je veliký a spousta teplých bazénů pro dospělé, takže se s dětmi ani potkat nemusíte.., nebo lépe řečeno Vám vadit nebudou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18114
25.11.25 21:51
@Zwetta píše: Více

Děkuji za odpověď.
V čem ti připadají tyto termály nejlepší? A kolik je tam prosím termálních bazénů otevřených přes zimu?
A tip na nějaký hotel propojený s termály, kde nebude moc dětí?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3166
25.11.25 22:05
@bigl píše: Více

jo a ještě jsem byla v Harkánech, tam přes zimu taky moc dětí asi nepotkáš, i když dětský bazén tam je taky, ale řekla bych, že venkovních bazénů méně, i když zas tak detailně prochozené to tam nemám..
Bükfürdo - přes zimu to funguje vše také, jen asi ty bazény co jsou spíše uprostřed parku, dál od budovy, bych si tipla, že nemusí být v provozu všechny. To chce mrknout na stránky. Jinak je tam v rámci hotelu u recepce i klasický bazén a sauny..
A super výběr jídla a velmi chutné.. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18114
25.11.25 22:29
@Zwetta píše: Více

Na Harkány jsem taky koukala, ale ty jsou strašně daleko a jet tam na víkend nemá smysl.
Já bych právě ráda, kdyby měl někdo ozkušené ty termály v zimě a třeba měl projeto i víc, aby měl srovnání.
My jsme s dětmi byli v Gyoru, Sárváru, Lipotu a Hajdúszobószló. Všecko teda v létě. Všecko super pro děti, nelepší teda Hajdúszoboszló.
Ale teď hledám něco klidnějšího bez dětí, na zimu a s tím zkušenost právě moc nemám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3166
25.11.25 22:46

Jak píšu, myslím, že Bükfürdo by se Vám líbilo a je blízko

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9016
26.11.25 06:22

Do Hevízu jezdíme léta, ale do hotelu Palace a ten nemá léčivé bazény. Od letošního jara se v jezeře nedá koupat v chladnu, kvůli statice budov na jezeře. Tam jsou kryté schody do vody a vytvořené takové bazény. Ale je a bude to zavřené, stát nemá peníze na opravu a hrozí, že to celé skončí. V Hevízu jsou ale i hotely, třeba Ensana Termál, kde mají bazény v rámci hotelu s vodou s jezera. Doporučuji si najít na FB skupinu Termální lázně - Maďarsko, jsou tam podrobné recenze na hotely v Maďarsku. Velmi příjemná skupina, kam dávají postřehy wellness matadoři. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18114
26.11.25 12:41
@alisekR píše: Více

Ano, na tu Ensanu jsem koukala. A od jakého měsíce si myslíš, že se vykoupeme i v jezeře? V dubnu už ano?
A co se dá dělat v okolí? Výlet k Balatonu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18114
26.11.25 12:42
@smile_xxx píše: Více

Jj, taky Ensana, co? Tohle všecko mám zkouklé a nemůžu se právě rozhodnout. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9016
26.11.25 18:25
@bigl píše: Více

My vždycky jezdili v létě, letos jsme byli 8.5. to bylo velké chladno všude v Evropě. V jezeře jsem se koupala, ale vzduch měl 15 stupňů. Ale svítilo sluníčko.. oni píšou že voda má asi od 36 stupňů do 23. Ale když fouká, je hladina dost studená. Jela bych spíš v tom květnu…
Výlet k Balatonu. Nad balatonem kus od Hevízu je kopec a na ní kříž Ježíše. Když tam po stezkách vyležeš, odměnou ti bude úchvatný výhled. Je tam spousta památek. Uhry byly plné kostelů a zámečků. Skoro vše je ale jen v Maďarštině. :mrgreen: pak doporučuju město Fonyäd. Když vyjedete na vyhlídkovou terasu nad Balatonem je to naprostá nádhera. Krásný park nad úpatím Balatonu. Škoda, že jedete na jaře. Balaton má x krásných placených udržovaných pláži s hospůdkami, bary, cukrárnami. Třeba Balatonfüred. Je to teď velký bílé zakalený rybník, kde máš 200 m daleko pořád vodu do pasu :mrgreen:. Ale i tak je to super

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18114
26.11.25 19:29
@alisekR píše: Více

Jééé, děkuji za obsáhlý popis. :kytka: :kytka:
Můžu to posunout teda na květen, ale později ne, já nemám ráda termály v létě, já v té horké vodě nevydržím, když je venku horko. Jezdíme pravidelně podzim- jaro. V létě jsme jezdili, když byly děti opravdu malé - kvůli aquaparkům, ale jinak ne.
U Balatonu jsem byla jako dítě, tak si tu kaluž trochu pamatuju :D a třeba nějaké hospůdky a zahrádky budou otevřené i v tom květnu.
Vím, že těch termálů jsou v Maďarsku mraky, v některých jsem byla, ale ten Hévíz mě láká, protože se mi zdá, že je tam co dělat i v okolí. A do jezera vlezu určitě, i když počítám s tím, že ta voda moc horká nebude. Kolik stupňů mělo jezero v tom květnu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2508
26.11.25 20:58

@bigl My byli v Hevizu letos v srpnu, bylo teplo, ale pokud jsem zůstala ve vodě bez pohybu, tak mi za chvíli byla zima a chlap na tom byl podobně, a to je narozdíl ode mne horkokrevný.

Jinak v Budapešti mají termální vodu Ensana na Margaretině ostrově, Danubis Helia hotel a Verdi Aquincum hotel. Za nás nejlepší Ensana a pak Aquincum.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18114
26.11.25 21:44
@Kasandra159 píše: Více

A v Hévízu jste byli taky v Ensaně?
Já jsem tam právě chtěla, že je tam sirná voda a chlap má specifické pohybové problémy, které by mu to mohlo trochu uvolnit. Ta sirná je i v Mošoni, ale tam se bojím toho, že tam bude hora lidí, protože je to blízko ČR jezdí tam prý autobusy důchodců.
V tom jezeře je mi jasné, že se musí plavat. Asi bychom byli v termáleh v hotelu a tam si šli jen zaplavat a jako zpestření pobytu. Vím, že na vysedávání to jezero nebude.
Ještě teda popřemýšlím o té Ensaně v Budapešti, mrknu a děkuji. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario