Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Lucy75 píše: Více
My do Chorvatska už jen mimo sezónu a na jachtě. Díky tomu poznáváme i jiné kouty této země a zase se nám tam začalo líbit. Ale draho je, už se zaměřují na jinou klientelu. Také jsme jeli hned po válce a všude milý lidé, ceny už si nepamatuji. Teď jsme si koupili letenky na květen do Neapole. Ubytování přes booking ani ne 2 km od Pompejí. Těšíme se na Amalfi. Myslím, že týden bude málo.
@Majinka7
to zní oboje fakt parádně, dovču na jachtě jsem ještě netrávila a asi ani nikdy nebudu, ačkoliv by se mi to tuuuze líbilo
užijte si to
![]()
@Majinka7
no zatím mi ty Rentiér losy nevycházejí, tak stále docházím do zaměstnání
![]()
ale to cestování si od mlada neodpustím a čím dál radši.. nakonec stejně na té smrtelné posteli člověku zůstane jen to, co prožil.. ![]()
My to máme mimo sezónu, což je říjen, cca 30.tis za 43 stopou plachetnici. Záleží na stáří lodi a vejde se tam 10 lidi. No, my jezdíme v 6, ale dá se půjčit i menší. Tam už je cena těch 15-17, ale je to už takový prcek. Pak se snažíme nebýt v marinach, tam je to fakt pálka a vaříme si. Pro někoho tohle není dovolená, že nemá all inclusive, ale pro nás ideál.
@Nela.zb
Upřímně, ptát se tady na eMiminu na konkrétní apartmány v Itálii nebo Chorvatsku je dost neefektivní, protože tady dostaneš maximálně jednu dvě osobní zkušenosti od lidí, kteří tam byli jednou, často před lety a za úplně jiných podmínek. Ty ale hledáš ubytování s jasně danými parametry (2+2, dvě koupelny, soukromí, písečná pláž, do 11 hodin max, což se mnohem lépe a přesněji hledá přes Booking nebo Airbnb, kde si to všechno rovnou vyfiltruješ, vidíš reálnou vzdálenost od pláže, fotky, cenu i stovky hodnocení od různých hostů. To je daleko objektivnější a spolehlivější zdroj informací než pár náhodných rad z diskuse. Zkus nad tím strávit pár minut času a uvidíš, že je to lepší ![]()
Já osobně bych se podle jednoho, dvou příspěvků z eMimina rozhodně neřídila, když mám k dispozici Google/Booking a jiné platformy s mnohem větším a lepším výběrem ![]()
@Nela.zb píše: Více
No jestli myslíš, že to řidič dá bez přestávky… ![]()
@lucad77 píše: Více
jj, máš pravdu, ne - je to 7 nocí,
tak 10 nocí s polopenzí pro 2+2 je nereálné, si myslím,
my jsme loni byli s cestovkou KM Travel za 30 tisíc v Chorvatsku 2+2 s polopenzí, penzion, ale v červnu a 7 nocí
jj, rodiče už jsou v důchodu, takže o generaci starší než ty, ale cestování stále milují, mamka proto chodí na brigádu 4 hodiny denně, aby si dovolenou mohli dovolit ![]()
no jeden určitě nedá, a i kdyby, tak by to bylo šíleně nebezpečné
@stinga píše: Více
Určitě. Proto je 12 hodin utopie. Reálně bych to viděla nejmíň na 15. A zakladatelka chtěla max 11. Dubrovník je za mě autem už hrozně daleko.
Příspěvek upraven 31.12.25 v 16:54
přesně, autem tak na Istrii, maximálně ke Splitu, hodně lidí jezdí na Hvar autem, takže ke trajektu do Splitu, ale snad se střídají dva řidiči
a navíc s malými dětmi, já jela se 4letou 160 km 4 hodiny na Slovensko, no byly zácpy ve dvou větších městech, ale ještě jsme musely udělat dvě přestávky
@stinga píše: Více
Je to tak. My teda už všude jen lítáme, pro mě je za trest jet autem i jen přes republiku. Čím jsem starší, tím mi to vadí víc.