Do životopisu všechno?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Tak mi to nedá a budu reagovat. Mateřskou/rodičovskou v životopise mám. Ona je to nějaká nemoc? Já jsem na to naopak hrdá:-)
A když mě někde kvůli dítěti nevezmou… Tak to není zaměstnavatel pro mě… Halt jich obejdu o sto víc…
Vím, že v naší zemi jsou vztahy zaměstnavatel/zaměstnanec příšerné… Zaměstnavatelé se musí učit a od koho… Jedině tak od nás zaměstnanců, nikdo jinej je to nenaučí…
Diskriminace? Pokud jdu do hledání práce s pocitem diskriminovaného, tak je to těžké…
Kdysi jsem slyšela o nějakém sdružení, které pomáhá matkám po rodičovské, uplatnit se v zaměstnání, najít ho, vytvořit životopis, dodat sebevědomí… Možná by stálo za to něco vygooglit.
P.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Pisklatko, obdivuju tě za tvůj postoj
![]()
Máš samozřejmě pravdu, i s tou diskriminaci i s tím, že zaměstanavetel, co nevezme zaměstnance jen proto, že má malé ditě je špatný zaměstanavatel…
Kéž by takových mamin jako jsi ty bylo víc…
Já mám pořád takový sen, že až budu mít práci ve velké firmě, za:,–(ím se jako personalista o to, aby se u nás mamkám (s taťkům) pracovalo dobře… Firemní školka je značka ideál, min. pak pružná pracovní doba a nebo třeba nárok jednou za 1/4 roku na placené volno, aby si užili den s prckem
Plánů by bylo hodně, snad se to někdy povede ![]()
Omlouvám se za OT ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Novire - vypůjčím si tvá slova a obměním:
Kéž by takových lidí na personálním jako jsi ty bylo víc…
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak to souhlasím.
Musím říct, že jsem si do teď vlastně ani nepřipustila, že by to bylo po mateřské sehnat práci složitější než před ní.
Ono dnes platí: jsi bezdětná - budeš chtít děti nechceme tě
máš jedno - budeš chtít druhé, nechceme tě
máš dvě - budou nemocné, nechceme tě
máš odrostlé - jsi stará
Ale jsem optimista a věřím, že se najdou i zaměstnavatelé, kteří koukají hlavně na to co zaměstnanec umí a ocení to
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Novire - díky za pochvalu:-) Já jsem totiž hroznej realista a abych v té realitě přežila, musím si to prostě hodit do pohledu, kdy budu spokojená s tím, co mám, vím, umím… Dalo mi to hodně práce, to mi věř… A není každej den růžovej a nevidím to tak pořád, ale právě ty mé racionální myšlenky mě nakonec stejně dovedou k tomu postoji, který jsem nastínila:-) Jsem docela ráda, že mi někdo porozumněl:-)))
A ani nevíš, jak bych jednou ráda pracovala pro zaměstnavatele, který by měl svého personalistu a ten by se staral o zaměstnance, tak jako máš naplánováno/vysněno Ty:-))) Až se to povede, dej vědět, jsem adept na jakoukoliv práci:-))) Na 6 hodin denně, hlídání dítěte během nemoci zajištěno, krom půldne při vypuknutí nemoci a s tím související návštěvy doktora, nadělání chybějících hodin samozřejmostí, dovolená převážně v létě dle dohody. Využití OČR nepřichází nejen z fin. důvodů v úvahu, jen v nejzašším případě.
Zní to bláhově, ale momentálně to v praxi uplatňuji a funguje to…
Mám na toto velmi dobrou šéfovou, nikdy se mě neptala na druhé dítko, které plánuji:-) Než se povede, tak tam určitě odpracuji své… Myslím, že už jsem i odpracovala:-))) Snažím se!
A sorry, ale fakt neslyším na to, že žena po mateřské/rodičovské není schopna vykonat práci, tak jako člověk svobodný…
Slevila jsem po finanční a poziční stránce. Vyšší pozici bych za těch 6 hodin nestihla… a prachy jsem prostě oželela…
ale zadarmo nedělám:-)))
Ženy sakra, kolik jste odeslaly životopisů a následně obvolaly firem? Kolikrát jste si řekly o to co chcete a co za to můžete nabídnout? Kolikrát jste řekly, že jste matky, které chtějí pracovat, mají zajištěné hlídání, alespoň na střídačku s tatínkem?
Fakt si vygooglete to sdružení:-)))
P.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A co když zajištěné hlídání prostě nemám? A ani mít nikdy nebudu? A to ani na střídačku s tatínkem?
A rozhodně nebudu už nikdy tak výkonná jako za svobodna, kdy jsem mohla sedět po večerech v práci a pak si případně ještě něco dodělat/nastudovat doma.
Co když budu řešit hlavně to, jestli o polední přestávce stihnu nakoupit to nejnutnější? A jestli nemám dítě poslední ve školce? A jestli mám odpoledne síly se mu ještě věnovat?
Sytý hladovému nevěří ![]()
- Citovat
- Upravit
Anonymní - nezáviděníhodná situace… V tom neumím poradit…
Práce od nevidím do nevidím není pro matku s dítětem příliš vhodná. Tedy pokud nemá hlídání na večery nebo je trochu jiné nátury. Jsou i jiné práce:-) Je jich jako šafránu, ale jsou.
Myslím, že tohle řeší každá pracující matka:-)
Jen chci, vám maminkám, dát vědět, že to jde najít si práci s dítětem, domluvit se se zaměstnavatelem, pracovat a žít. Někdy to drhne, pak je zase líp.
A prvotní věcí je životopis a do toho dle mě prostě nelhat:-)
Hodně štěstí
P.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Pisklátko, je to situace dost běžná. Stačí k ní:
- bydlet v jiném městě než babičky nebo mít babičky nefunkční,
- mít manžela pracujícího přesčasy a nechávajícího přesčasy na mně.
Jinak zaměstnavatele mám myslím dobrého, státní úřad, bydlím blízko, s pohyblivou pracovní dobou, ale 8 hodin je hodně! ať začneš kdy chceš. Práce mě baví a placená je tak středně a je jí co do množství taky středně. Ale takové ty nárazové výkony, kdy jsem prostě sedla nad to, co bylo nutné udělat, tak to už nepůjde.
A stonání ve školce přijde, na nás taky, jako na každého. A snad každý zaměstnavatel bude zuřit, když práci za Tebe musí udělat někdo jinej. A já nenechám dítě v horečkách nikomu jinému, ani žádné chůvě atd.
Navíc dítě mě umí pěkně vyčerpat, to je ten hlavní rozdíl od dob, kdy jsem byla bezdětná, že už po takovém ranním vypravování dorazím celá zmlácená a udu chtít si odpočinout.
Být zaměstnavatelem bych si matku po MD bez zajištěného hlídání (čímž myslím vlastní matku v důchodu) nevzala ani za nic a v tomto duchu radím manželovi, když si vybírá zaměstnance.
Tak se nedivte, že narážíte. Nejste v tom samy a mnohdy to skoubit PROSTĚ NEJDE, i když chcete.
- Citovat
- Upravit
To určitě není potřeba. Koukni se třeba na vzory životopisu , tam najdeš všechno, co potřebuješ vědět…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Když jsem nepracovala nikdy nikde na HPP, mohu napsat i brigády nebo dohodu o práci? Např. 4 měsíce práce ve skladu v počítačové firmě, 4 měsíce v prodejně (obojí vykonávané každý den) a potom práce v České pojišťovně na dohodu skoro dva roky?
Musím uvést potomka? Věřím, že v mnoha firmách, kde bych se hlásila, by automaticky životopis zahodili kvůli dítěte. Přitom kdybych ho neuvedla do životopisu (vychází mi přes mateřskou doba studia, tzn. jako bych na mateřské vůbec nebyla, ale jen studovala), bych určitě na pohovor pozvána byla - díky dovednostem, znalostem, školy a taky věřím, že bych zaujala. (Stále mě irituje, kolik firem je alergických na slovo „matka“)
Vím totiž, jak některé firmy fungují a které životopisy okamžitě skartují. Mám v rodině člena, který má známé po různých firmách a především v odd personalistiky. Občas mi je špatně, co slyším… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Brigády určitě napsat. Napsala bych od kdy do kdy a napsala bych, že se jednalo a full-time, ale na dohodu o provedení práce, jinak si budou myslet, že se jednalo o HPP a budeš vypadat jako fluktuant.
Dítě určitě nepiš. Zaměstnavatele toto nemusí zajímat a u pohovoru se na toto nesmí ptát. Je jen tvoje dobrá vůle, pokud jim to sdělíš.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Maculinka píše:
Když jsem nepracovala nikdy nikde na HPP, mohu napsat i brigády nebo dohodu o práci? Např. 4 měsíce práce ve skladu v počítačové firmě, 4 měsíce v prodejně (obojí vykonávané každý den) a potom práce v České pojišťovně na dohodu skoro dva roky?
Musím uvést potomka? Věřím, že v mnoha firmách, kde bych se hlásila, by automaticky životopis zahodili kvůli dítěte. Přitom kdybych ho neuvedla do životopisu (vychází mi přes mateřskou doba studia, tzn. jako bych na mateřské vůbec nebyla, ale jen studovala), bych určitě na pohovor pozvána byla - díky dovednostem, znalostem, školy a taky věřím, že bych zaujala. (Stále mě irituje, kolik firem je alergických na slovo „matka“)
Vím totiž, jak některé firmy fungují a které životopisy okamžitě skartují. Mám v rodině člena, který má známé po různých firmách a především v odd personalistiky. Občas mi je špatně, co slyším…
Je spousta matek, co chodí do práce, dítě bych nezatajovala, bude pak vypadat divně, když se tě zeptají, jestli dítě máš nebo ne. A jak pak budeš vysvětlovat, že jsi to chtěla zatajit?? Vím, jak je těžké sehnat dnes práci, taky hledám, jsem bezdětná, ale už víckrát se mi stalo, že mi řekli, že mám věk na to, mít dítě a že za rok odejdu na mateřskou, že hledají někoho na dýl
Jinak každou praxi a zaměstnání co mám, do životopisu uvádím. Co je delší jak rok tak pod býv. zaměstnání, s tím, že napíšu zaměstnavatele, časový úsek, ve kterém jsem tam byla, funkci a trochu vysvětlím co bylo náplní mé práce. Jinak brigády uvádím zvlášť do odstavce a uvedu jen zaměstnavatele a pozici.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já bych dítě neuváděla. není to povinnost. mě se dycky u pohovoru zeptali, i když nesmí, buď tedy na tuto otázku připravená. ptali se, jestli plánuju děti, nebo jestli mám děti. ptají se. mít připravenou odpověď, babičky blízko… držím palce
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ja bych deti urcite napsala, stejne to zjisti, takto se rovnou rozhodnou, zda te pozvat nebo ne.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit