Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
@Angua píše:
Tak to přece víš, jestli se kolem vás něco v okolí postřikuje, nebo ne, ne?U nás třeba ne, bydlíme na kopci nad městem, je tu hodně luk a lesů - i když právě podle souseda včely nemají problém doletět až do města (vykládal to v souvislosti s nějakými stromy, co tam vysadili, myslím - že je to vidět snad na barvě medu - doufám, že nekecám
).
no tak právě všude okolo města jsou pole - řepka, obilí,… JAko čím vším to stříkají to netuším, bio to asi nebude ![]()
@anairda píše:
@aleba
Od místního včelaře a nezahřívat nějak tuším nad 60 stupňů.
Jo, to je teďka zase novinka - takže třeba perníčky, které se pečou z medu několik set let jsou taky jedovaté
Já nevím, no… Jestli tomu vůbec věřit. Za 5 let se zas zjistí, že to není pravda a je to naopak velmi zdraví prospěšné. Nebo aspoň, že to s lidským organismem nic nedělá ![]()
Med v žádném případě. Může obsahovat bakterii, která produkuje botulin. Nehledě na to, že jsou to výměšky včel, které produkují z pylu rostlin skříkaných bůhví čím. Vůbec nechápu, jak moje máma přežila dětství a dožila se ve zdraví dospělosti, když ho vyjídala přímo z pláství v době, kdy k postřiku bylo používané DDT ![]()
@Angua zahřátím ztrácí cenné látky, rozhodně se nestává jedovatým ![]()
@aleba píše:
no tak právě všude okolo města jsou pole - řepka, obilí,… JAko čím vším to stříkají to netuším, bio to asi nebude
No jo no… Zas mouku si taky koupíš a neřešíš to. Já jsem to dřív tak nějak řešila a došla jsem k názoru, že bych se z toho musela zbláznit
Takže složení třeba čtu furt, ale nemám kapacitu řešit, jestli se někdo podíval křivě na ten klas, ze kterého mám mouku, nebo to byl ten vedlejší ![]()
To jsou pak ty extrémy, co o nich píšu. Před cca pěti lety jsem zaznamenala trend pečení domácího pečiva - kdo pekl, byl borec. Dneska už peče hodně lidí, takže se to posunulo na vyšší level. Borec je jenom ten, který si pěstuje vlastní kvásek - droždí je zlo. Momentálně ze všech stran slyším, že je špatná pšenice - že s tím cosi dělají, postřikují, modifikují nebo co, takže každou chvíli očekávám, že největší borec bude ten, který má za barákem políčko s vlastnoručně vyšlechtěnou biopšenicí a mele si to ve vlastním mlýně ![]()
@Fikta píše:
@Angua zahřátím ztrácí cenné látky, rozhodně se nestává jedovatým
Tak tos neslyšela asi tu novinku, že zahřátím medu nad nevímkolik stupňů začne vznikat nějaká jedovatá látka
Už teď nevím, kde jsem to zas četla… Ani to nemůžu dokonce najít, ale už jsem na to narazila min. 2× - tak to bude možná zas nějaký hoax, jak ty plastové margaríny ![]()
@aleba píše:
Děkuju, taky kupuju od místního včelaře. Jen známá něco plácala o tom, že právě v týhle knížce píšou, že jak jsou pole stříkaný všelijakýma pesticidama apod. že je to i tom meduNo ona není úplně důveryhodnej zdroj
tak mě zajímalo jestli se o tom někdo zmíní…
PEsticidy jsou dneska snad ve všem ![]()
@Angua
Ne každý jed, tě nutně musí zabít, nebo alespoň ne hned.
![]()
Tady je to hezky napsáno: http://www.vitalia.cz/…myty-o-medu/
Věřit nebo ne, toť už otázka.
@Apaji píše:
Jinak já mám zázvor ráda. Dávám ho do marinád jako koření. Vyrábím si zázvorový sirup a dávám do džbánečku jako limonádu (zaliju perlivkou, když jednou za čas dostanu chuť na bubliny), v zimě rádi zázvorový čaj za prohřátí. Ale neberem to jako lék a v nemoci vysazujeme, nedělá to dobře ani mé rodině ani mým známým. Hlavně jak jsou chytnuté průdušky.Já musím říct, že mě teda zase šíleně dráždí na kýchání
Ale jinak miluju tu štiplavou chuť
Myslím, že k nám sedá spíš jako křen, černý kořen nebo černá ředkev - na prohřátí (vnější i vnitřní), ale jako vnitřní lék na nachlazení se mi ani jeden kořen neosvědčilJinak souhlasím s tím, že holt Středoevropané jsou světoví oříšci - v našich žilách koluje mnoho různých krví, míst, genetických výhod i nevýhod od různých kmenů, které nás převálcovaly. A nelze proto nikdy nikomu cpát jako dogma svou vlastní zkušenost, co se vhodnosti a nevhodnosti určité diety týká
@anairda píše:
@Angua
Ne každý jed, tě nutně musí zabít, nebo alespoň ne hned.![]()
![]()
![]()
Tady je to hezky napsáno: http://www.vitalia.cz/…myty-o-medu/
Věřit nebo ne, toť už otázka.
Tak buď jsem blbě četla, ale o tom jedu tam taky nečtu nic. Není tam nic, co by se mi zdálo jako nesmysl a co bych už dřív nevěděla, takže nemám důvod článku nevěřit
![]()
@Angua píše:
Tak tos neslyšela asi tu novinku, že zahřátím medu nad nevímkolik stupňů začne vznikat nějaká jedovatá látka![]()
![]()
Už teď nevím, kde jsem to zas četla… Ani to nemůžu dokonce najít, ale už jsem na to narazila min. 2× - tak to bude možná zas nějaký hoax, jak ty plastové margaríny
Já na netu radši novinky nečtu, tam může napsat každý cokoli a čím větší blbost, tím spíš se toho lidi chytnou ![]()
@Fikta píše:
Já na netu radši novinky nečtu, tam může napsat každý cokoli a čím větší blbost, tím spíš se toho lidi chytnou
No právě
Přitom vidíš, tohle jsem myslela, že už bude rozšířenější ![]()
No co se tam o medu píše nebo říká, to netuším, ale jak jsem si přečetla název, tak jsme dostala na med šílenou chuť, mám tu akorát jednu plnou sklenici domácího, z Moravy, tak ho jdu načít, mňam ![]()
@Angua píše:
Tak buď jsem blbě četla, ale o tom jedu tam taky nečtu nic. ..
Nepíše se tam o jedu, ale zmiňují tam to HMF, které se uvolňuje při zahřátí (či stárnutí) medu. Asi to nebude nic dobrého, když jsou na to normy, kolik toho HMF může med obsahovat (to bude ten tvůj „jed“). Na netu se dočteš, že je HMF toxické pro včely (kdybys je chtěla tím medem zpětně přikrmovat) a že je možná i karcinogenní. Dál jsem nepátrala… ![]()