Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Ahoj, nevíte někdo co se píše v Době jedové o medu? Jestli jíst nebo ne a proč? Děkuju
Nevím, co se píše v kapitole o medu. Ale já jím jen med od včelaře, a to lokálního. Někde jsem četla, že naše organismy jsou přizpůsobené na naše lokální potraviny (ovoce, med, byliny, ryby apod.). Kupovaný med je často mix medů z celého světa, dokonce z J Ameriky, Číny - jsou tam pyly z rostlin, o kterých jsme ani neslyšeli, a to může dělat problém (imunita, alergie…). Ale to mluvím o MEDECH, ne o cukernatých náhražkách v barvě medu…
Z pozorování svého okolí jsem přišla na jednu zvláštnost: jak se všude říká, že zázvor je skvělý při nachlazení apod…Když na někoho z mého okolí něco leze, udělá si zázvorový čaj, a stejně nemoc nezastaví. V nemoci se dokonce stalo, že se zázvorem chrchlali déle než běžně. Zázvor používáme jen na prohřátí a prevenci. Ale Asiatům pomáhá, protože je to jejich plodina původem. Na druhé straně česenk ve větších dávkách už hodněkrát pomohl nemoc zastavit nebo zmírnit a zkrátit. Ale český česnek. Zatímco asijský je slabý, zřejmě ho neumí zpracovat jako léčivo jako my.
To je jen poznámka pod čarou. Doba jedová jde stáhnout na uložto. Pročítala jsem ji, ale nedočetla.
@aleba dle doby jedové bys nemohla jíst téměř nic.. protože jedy jsou ve všem.. chce to brát med z prověřeného a lokálního zdroje.
@Apaji s tím zázvorem a česnekem to mohu potvrdit z vlastní zkušenosti. JEdnak zázvor stěží nepozřu a když už se k tomu donutím, nikdy nepomůže. Zato česnek (český) to je jistota, stejně tak cibule ![]()
A s těmi medy je snad všem myslícím lidem jasné, že pokud nekupují u včelaře, tak si nemůžou být jisti, že kupují med.. med, česnek a cibule jsou jedny z nejsilnějších přírodních léčiv a doma se bez nich neobejdeme ![]()
@Angua píše:
A když by tam bylo, že ne, tak ho přestaneš jíst?![]()
Tak sorry, že mě to zajímá ![]()
@Apaji s tím souhlasím, já mám do 50 m od baráku dva úly - na každou stranu jeden, beru med tak nějak na střídačku, podle mého ideál ![]()
Jsem přesvědčená, že se jistě najde někdo, komu nedělá nějakým způsobem dobře - napíše do knihy, že je to největší zlo a najednou se najdou stovky lidí, kteří zjistí, že jim vlastně taky nedělá dobře ![]()
@Apaji souhlas.. zázvor u nás účinkuje jen na mě, ale třeba na kluka pouze s cibulí a česnekem.. a medem.. zlaté věci ![]()
Děkuju, taky kupuju od místního včelaře. Jen známá něco plácala o tom, že právě v týhle knížce píšou, že jak jsou pole stříkaný všelijakýma pesticidama apod. že je to i tom medu
No ona není úplně důveryhodnej zdroj
tak mě zajímalo jestli se o tom někdo zmíní…
@Apaji píše:
Nevím, co se píše v kapitole o medu. Ale já jím jen med od včelaře, a to lokálního. Někde jsem četla, že naše organismy jsou přizpůsobené na naše lokální potraviny (ovoce, med, byliny, ryby apod.). Kupovaný med je často mix medů z celého světa, dokonce z J Ameriky, Číny - jsou tam pyly z rostlin, o kterých jsme ani neslyšeli, a to může dělat problém (imunita, alergie…). Ale to mluvím o MEDECH, ne o cukernatých náhražkách v barvě medu…Z pozorování svého okolí jsem přišla na jednu zvláštnost: jak se všude říká, že zázvor je skvělý při nachlazení apod…Když na někoho z mého okolí něco leze, udělá si zázvorový čaj, a stejně nemoc nezastaví. V nemoci se dokonce stalo, že se zázvorem chrchlali déle než běžně. Zázvor používáme jen na prohřátí a prevenci. Ale Asiatům pomáhá, protože je to jejich plodina původem. Na druhé straně česenk ve větších dávkách už hodněkrát pomohl nemoc zastavit nebo zmírnit a zkrátit. Ale český česnek. Zatímco asijský je slabý, zřejmě ho neumí zpracovat jako léčivo jako my.
To je jen poznámka pod čarou. Doba jedová jde stáhnout na uložto. Pročítala jsem ji, ale nedočetla.
100% souhlas. Med nikdy nekupovat v jakémkoliv superhyper, není to med a už vůbec ne Český MED. Najdi si lokálního dodavatele s osvědčením a med s radostí mlsej.
Doporučuje se podívat na stránkách sanceprovcely.cz , kde jsou uživatelé, již včely zbytečně nepřeléčují ![]()
@aleba píše:
Tak sorry, že mě to zajímá
No ne, mně to přijde jenom takové zvláštní… Já už jsem četla i knihu, která nepřímo doporučovala těhotným jíst pouze pasterizované kozí mléko a čistou vodu
(tak nějak to vyšlo po vyjmenování nevhodných potravin, navíc si v průběhu několika stran dost protiřečila - a taky je pán v některých kruzích celkem uznávaným odborníkem) To mě nějak probralo a názory jedné knihy beru s dost velkou rezervou - ať je kniha aktuálně jakkoli populární. Vše se dneska jaksi žene do extrému - lidi se nechávají válcovat „reklamou na strach“.
@aleba píše:
Děkuju, taky kupuju od místního včelaře. Jen známá něco plácala o tom, že právě v týhle knížce píšou, že jak jsou pole stříkaný všelijakýma pesticidama apod. že je to i tom meduNo ona není úplně důveryhodnej zdroj
Tak to přece víš, jestli se kolem vás něco v okolí postřikuje, nebo ne, ne?
U nás třeba ne, bydlíme na kopci nad městem, je tu hodně luk a lesů - i když právě podle souseda včely nemají problém doletět až do města (vykládal to v souvislosti s nějakými stromy, co tam vysadili, myslím - že je to vidět snad na barvě medu - doufám, že nekecám
).
@aleba píše:
Děkuju, taky kupuju od místního včelaře. Jen známá něco plácala o tom, že právě v týhle knížce píšou, že jak jsou pole stříkaný všelijakýma pesticidama apod. že je to i tom meduNo ona není úplně důveryhodnej zdroj
byla bych naprosto v klidu.. dle téhle „publikace“ je totiž jedovaté fakt všechno.. jsem to pročetla a raději odložila..
@aleba
Od místního včelaře a nezahřívat nějak tuším nad 60 stupňů.
Jinak já mám zázvor ráda. Dávám ho do marinád jako koření. Vyrábím si zázvorový sirup a dávám do džbánečku jako limonádu (zaliju perlivkou, když jednou za čas dostanu chuť na bubliny), v zimě rádi zázvorový čaj za prohřátí. Ale neberem to jako lék a v nemoci vysazujeme, nedělá to dobře ani mé rodině ani mým známým. Hlavně jak jsou chytnuté průdušky.
Ale je to jako s mlékem - zlo, telata nemají mlíčko od maminky, krávy při své velikosti jsou poddajné a krotké - takže budeme taky…Já piju mléko celý život, podívejte se na Masaje, jací jsou to bojovníci, a to je pro ně mléko jedna ze základních potravin, selské povstávní v historii u nás, taky lidi byli normálně na mléku, odolní pastevci a rolníci. Já jsem cholerik, tvrdohlavá a vzteklá často, rozhodně se necítím poddajněji
Je fakt, že dneska jsou krávy krmené Bůh ví čím (beru mléko od nás ze statku, tam je aspoň vídám na pastvě, ačkoliv nezaručím, že nedostanou ještě něco chemického do žlabu). Nic mi nedělá ani syrové mléko. Ale chápu, že jsou lidi, kterým mléko nedělá dobře, mají problém s trávením, hlení je apod. Já taky v nachlazení vynechávám mléko (ale já mívám tak jednou do roka rýmu, kašel nebo bolení v krku tak jednou za 4 roky, fakt mám dobrou imunitu, a to může mít manžel zánět průdušek s ATB a já to nechytnu). Nicméně, to, že mě mléko dělá dobře a prospívá mi, neznamená, že je vhodné pro všechny
Ale zase nebudu psát hysterické výkřiky, že jelikož mám těžkou nesnášenlivost na acyplyrin, že je to jed a okamžitě zakázat.