Doba zaučování versus smlouva
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Doba zaučování versus smlouva
Ahoj holky, mám trochu problém. Jsem na neschopence, vycházky od 10-12 a od 14-16. Kousek od nás na benzínce hledají pokladní. Šla jsem se tam zeptat, paní provozní po 5 min rozhovoru - poj´dte na kasu, vyzkoušíte si to. Dá se říct, že během půl hodiny jsem zvládla základy (benzín, smart karta, body, ccs apod) zkrátka 80% veškeré práce na pokladně. Samo, jsou tam špeky, kterou jsou jednou za čas a ty jsem zrovna neměla možnost okoukat. Byla jsem tam skoro celé 2 hodiny. To byl pátek. V sobotu jsem tam jela také na 2 hod. Zítra tam pojedu také a ve středu se chci domluvit s doktorkou, abych tam mohla být celý den. A teď k jádru pudla. Mluvila jsem s jinou pokladní a říkala jsem jí, že bych to pak potřebovala vědět, jestli mě vezmou nebo ne, protože tam prostě nemůžu být zkušebně celé dny (kontrola ze sociálky). Na to mi ona řekla, že neví, jestli mě tak brzy vezmou.
vždyť přece existuje zkušební doba, ne? vyhodit mě můžou prakticky kdykoli. Já jen nevím, jak dlouhá je přibližně doba na zapracování. Chytila jsem se rychle a myslím si, že 18 hod je celkem postačující.
Co vy na to?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
to mi přijde divný od tvé potencionální zaměstnavatelky, zaučování sand probíhá už ve zkušební době, se smlouvou, nebo se pletu? mně takovéhle zaučování přijde nelegální
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
tak dobu na zapracovani nevim teda, ale vsude kam jsem se hlasila na praci jsem mela prvni den neplaceny na zauceni - cca tech 12hodin. A pak byla na 3mesicni zkusebni doba, behem ktere, muzou obe strany bezduvodne odstoupit od smlouvy.. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No, právě. Proto snad ta zkušební doba je, ne? Půjdu tam ještě ve středu na celý den a budu chtít slyšet ortel.
Buď zjistí, že jsem schopná a nachystá smlouvu, nebo ne.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Lemaz,
podle mě by jsi se měla zaučovat ve zkušební době, kdy už máš sepsanou smlouvu.
Ještě jsem neslyšela, že by se někdo zaučoval a potom teprve čekal, jestli smlouvu dostane nebo ne
Řekla bych, že tě potencionální zaměstnavatelka jen využívá.
Buď ať ti dá smlouvu, nebo se na to vyprdni ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jako jak pisu, co jsem byla ja, tak mi dali jeden den na zauceni/vyzkouseni a pak nasledovalo rozhodnuti do nejakych tri dnu, jestli ano nebo ne…
Skoc se tam zeptat, a uvidis… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
lemaz že by práce na obzoru ?? super ! ![]()
Co se týče zapracování, tak by mělo probíhat v pracovní době a na základě pracovní smlouvy, tudíž ve zkušební době.
Také myslím, že 18 hodin je postačující a obzvlášť jestli jsi to nikdy nedělala.
Určitě by bylo dobré to probrat s vedoucí a říct jí v jaké si situaci.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
lemaz že by práce na obzoru ?? super ! ![]()
Co se týče zapracování, tak by mělo probíhat v pracovní době a na základě pracovní smlouvy, tudíž ve zkušební době.
Také myslím, že 18 hodin je postačující a obzvlášť jestli jsi to nikdy nedělala.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
a to zduraznuji, ze toto probihalo v PRAZE, v top obchodech, restauracich, barech atd. maji to celkem vsude.. proste jeden den zkouska, a pak nasleduje rozhodnuti.. a sepsani smlouvy..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Zítra tam jdu a řeknu rovnou. že tedy ve středu přijdu třeba na půl dne a pak chci slyšet ano nebo ne. A pěkně smlouvu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Lenka512 píše:
lemaz že by práce na obzoru ?? super !![]()
Nevím, snad. to se uvidí. Ale kéž by, protože mi řádně hrabe.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Lemaz-zapracování je v rámci pracovní smlouvy.Oni si tě předem mají možnost vyzkoušet,zda jsi dobrá a vyhovuješ jejich požadavkům.A to bych řekla že 3 hodiny stačí-to už se dá poznat,že nejsi úplné poleno.A mají potom na to 3 měsíce zkušebku,aby se rozhodli definitivně.Takže si myslím,že s tebou pěkně zametají.Ale to je bohužel běžné. ![]()
Kdy plánujete druhý pokus IVF?Pokud třeba za měsíc,tak bych už nic nescháněla,nechala si neschopenku a viděla co bude dál.Pokud za delší dobu,tak bych do toho šla.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nee, další pokus až po zkušebce s pevnou smlouvou v ruce. Nemůžu být bez mateřský. I když z toho platu nebude bůhvíjaká, ale alespoň něco.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit