Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Holky, zase jsem ze všeho jelen. Nevíte někdo, jak mám vyplnit podací lístek, když chci, aby mi adresát k dobírce zaplatil i poštovné? Posílám přeskáče na lyže, což balík má asi 5kg. Tak bych nerada o poštovné přišla.Jeliko to bude asi hodně penez.Já se v takových věcech nevyznám.Nevíte?
nepis castku, na poste ti presne po zvazeni reknou, kolik to bude a ty si pripoctes cenu za preskace a je to.
Nebo si můžeš spočítat na netu, kolik balík stojí
http://kzas.ceskaposta.cz/…nForm.action
Dá se tam přidat i cena za dobírku, ale občas to hodí chybu.
Na tom podacím lístku je kolonka dobírka, tak tam napíšeš cenu + poštovné, ale napíšeš to, až ti zváží balík a je lepší si ten balík připojistit, stojí to myslím o 25 kč navíc, ale zato si to pojistíš na tu cenu, kterou balík má..např 1.000,–
Pojisteni do 500,– zdarma, do 5000,– priplatek 5,–
praskace budou mit vic jak 5 kg, ne?
batata píše:
Pojisteni do 500,– zdarma, do 5000,– priplatek 5,–
praskace budou mit vic jak 5 kg, ne?
No celej balík má 4850g
Na poště ti určitě poradí, já to takto taky dělala a dobírkovný jsem měla věčně špatně vyplněný, proto mi i asi jedno nepřišlo, protože mi to jedna pošťačka nepřekoukla. Takže si vypíšeš tu složenku a ty jsi jako adresát, na podacim lístku se vyplníš jako odesílatel, pak dáš složenku poštačce bez vyplněný částky a řekneš, že chceš k tý částce přičíst i poštovný a ona to tam dopíše, pokud bude ochotná. A ještě ji můžeš poprosit o překontrolování.
no to je jako na úradech
no moc vám děkuji,snad se mi to zítra povede.a nevíte jaké písmeno má ta složenka na dobírku?