Dobrá duše, která by mi řekla, jak to chodí na gynekologii?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
419
23.3.18 01:35
@Doe_Jane píše:
Tobě je 19 a ještě jsi nebyla na gynekologii? si z nás děláš srandu ne :)

A co je na tom? Já byla poprvé asi v 18 jako panna takže mě dr nai nevysetril, řekl že pokud jsem panna tak se nevysetruje. Nic mě nebolelo, zadnej problém. Šla jsem tam až asi v 21 pro recept na HA, a jelikož poje poprvé v té době proběhlo tak mě už vysetril. Záleží na doktorovi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
23.3.18 08:51
@Anonymní píše:
Ahoj jsem s partnerem kratší dobu a přemýšlím nad antikoncepcí. Jelikož momentálně při styku nemáme žádnou ochranu tak uvažuji nad antikoncepcí. Jelikož je mi 19 (přítel je starší o 10 let) a ještě nikdy jsem nebyla na gynekologii tak mám aj strach jak to tam chodí.
Nějaká dobrá duše co by mi řekla jak to tam chodí a tak?! :nevim:

dojdeš k dr, poptá se Tě na základní informace, vyšetří Tě, vezme Ti krev, doporučí HA případně jinou variantu. Pokud jdeš poprvé, tak stěry z čípku a pod. není se čeho bát, dr Ti vše vysvětlí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
802
23.3.18 09:02

Ahoj, já byla poprvé až ve 20, a co? Až jsem si našla kluka, tak jsem šla. Do té doby jsem neměla potřebu jít. Doktorka to vůbec neřešila. Objednej se, samozřejmě nesmíš mít MS, když tam půjdeš. Půjdeš do kabinky, vem si nějakou sukni, látkovou, jestli se stydíš a v kabince si sundáš kalhotky, oblečeš sukni a počkáš až tě doktorka zavolá. Sedneš k ní na židli, řekneš, že jsi tam poprvé a zapíše si novou kartu, řekneš, jestli tě něco trápí nebo potřebuješ antikoncepci, pak si sedneš na speciální židli, doktorka tě prohmátne (musíš se uvolnit), a vezme ti stěr na kultivaci. Za rok nashle. Toť vše :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
802
23.3.18 09:05

Asi ti ještě změří tlak.
Taky si myslím, že není nutná hormonální antikoncepce, zvážila bych kondom. Ale záleží na tobě :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1701
23.3.18 09:10
@Bábrdl píše:
Chodí to tam jako u každýho jinýho doktora. Založí ti kartu, vyptá se na anamnézu a potíže. Svlíkneš se v kabince, nebo u sestry, přecupitáš k vyšetřovacímu lehátku, strčíš nohy do takových třmenů, tos určitě viděla v TV.Tak jako u zubaře, jen tomu ukazuješ pusu a gyndaři frndu. Vezme si rukavice, vyšetří tě, možná tam mrkne ultrazvukem, řekne ti, jak to tam vypadá, možná bude chtít dělat stěr z čípku, tak ten je nepříjemný a bolí, ale musí se to, rakovina není sranda. Probere s tebou jednotlivý typy prášků a jeden ti napíše, žádný stres.

Já mám super doktora a o stěru z čípku ani nevím, natož aby to bolelo :nevim: Je to chlap a bezva doktor. První jsem měla doktorku-to byla taková baba necitelná, to doktůrek je něžňoučkej :P
I v porodnici jsem v poradně jedný doktorce málem při vyšetření ukopla hlavu, jak jsem se lekla, po x letech u mýho doktora jsem si zvykla na jiný zacházení 8o :roll: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
23.3.18 09:49
@Emka135 píše:
Já mám super doktora a o stěru z čípku ani nevím, natož aby to bolelo :nevim: Je to chlap a bezva doktor. První jsem měla doktorku-to byla taková baba necitelná, to doktůrek je něžňoučkej :P
I v porodnici jsem v poradně jedný doktorce málem při vyšetření ukopla hlavu, jak jsem se lekla, po x letech u mýho doktora jsem si zvykla na jiný zacházení 8o :roll: :lol:

Je jedno povolani, ktere by zeny delat nemely. A to gynekolozka. Jeste jsem nepotrala takovou, co by dokazala byt k podvozku citliva :think:

Jinak jak jsem lekava a ve svem dlouhe zivote uz jsem nekolikrat gynekologa fakt kopla. Nikdy ne schvalne, je to reflex. Ale bylo to driv, kdyz jeste doktori nebyli zvykli rikat, co bude nasledovat.

Ten ster z cipku me bolel vzdycky a od kazdeho. To je fakt tvarem hrdla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1701
23.3.18 10:31

@Bábrdl zajímavý, čím to je :think: asi to není pravidlo, ale o necitlivých gynekoložkách slýchám celkem často. Stěr z čípku mě naštěstí vůbec nebolí, ani to nezaznamenám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Avu
4284
23.3.18 11:52

Nahlásím se sestřičce, ta se mě zeptá, jestli chci plastové nebo kovové zrcadla (plastové jsou za cca 40 Kč, kovové zdarma, plastové nestudí :D). Když je prevence, tak jdu ještě za jinou sestřičkou, která se mnou probere zdravotní stav, změří tlak apod.

Pak si mě zavolá dr. do ordinace, sednu si k němu, on se mě zeptá co potřebuju/s čím jdu. Poté jdeme dozadu, kde je koza, lehátko a kabinka, v kabince se svlíknu a cupitám na kozu.

Dr mě vyšetří pohmatem - prst dovnitř a druhá ruka prohmatává břicho (když jsem byla panna, dělala mi toto dětská gyn. přes konečník). Pak vnitřní ultrazvuk (když jsem byla panna, tak mi jej dělala přes břicho, ale musela jsem mít plný močový měchýř). Pak do mě strčí zrcadla, udělá mi stěry z čípku - a zde velice záleží na doktorovi, byla jsem už cca u šesti a každý to umí jinak. U jedné šílené jsem dva dny krvácela a bolelo to jako prase, u dr. co jsem teď ani nevím, že mi stěry udělá!
Když jdu jen na UTZ, tak nejdu na kozu, ale na lehátko.

Pak oblíct, utřít zbytky lubrikantu, jdu si za ním ještě sednout - pro recept apod. a alou domů :)
Nutno podotknout, že celé je to velice rychlé, nikdo se ve mě zbytečně dlouho „nehrabe“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
419
23.3.18 19:41

Jinak teda k dotazu. Přijdu, posadim se v čekárně. Pak si mě pozve sestřička změří mě tlak a čekám až budu moct jít k dr. Ten zazvoní a já jdu za ním. Posadim se, zeptá se mě co potřebuji. Většinou se podívá že mám jít na prevenci, tak mu to odsouhlasim. Když jsem byla poprvé tak se mě zeptal na rodinou anamnezu, od kdy mám menstruaci jako od kolika let, jestli pravidelnou a zda mám nějaký problém. No jdu do kabinky, svliknu se a přejdu přes ordinaci na kozu, v tom se mě zeptá jestli chci plastová jednorázová zrcadla mebo klasická. Jednorázová má za 25 takže pohoda. Prvně dělá ster z čípku, přesně řekne že teď to může být nepříjemný a že pak můžu pár dnů špinit. Poté vynda zrcadla a udělá vyšetření pohmatem, to mě říká jestli je vše v pořádku. Občas jdu k normálnímu lehátku na vaginální ultrazvuk, ale to jen když mu řeknu že mám nějaké bolesti. Standartne to nedělá. Poté se mohu jít obléct do kabinky. Pak si jdu zase sednout ke stolu kde se popta zda budu chtít HA, kdyztak napíše nějakou. Dostanu papíry na ty stery, které hned předám šestricce. Pokud mám recept tak mi sestra vypíše hlavičku receptu a odcházím.
Když jsem chtěla antikoncepci tak se mě zeptal jestli mám nějakou vybranou, neměla jsem, tak mě nějakou vybral on. V dnešní době málokterý lékař dělá nějaké testy..
Každý lékař to má zařízené trochu jinak, ale dost to bude podobné. Rozhodně se není čeho bát. Já se tam i těším, rozhodně je tl pro mě příjemnější jak návštěva zubaře. :lol:
Hodně štěstí při výběru lékaře nebo lékařky. :)

@Anonymní píše:
Ahoj jsem s partnerem kratší dobu a přemýšlím nad antikoncepcí. Jelikož momentálně při styku nemáme žádnou ochranu tak uvažuji nad antikoncepcí. Jelikož je mi 19 (přítel je starší o 10 let) a ještě nikdy jsem nebyla na gynekologii tak mám aj strach jak to tam chodí.
Nějaká dobrá duše co by mi řekla jak to tam chodí a tak?! :nevim:

Jinak sama mám chlapa o 10 let staršího, a on sám nikdy nebyl pro to abych se cpala antokoncepci, ale chápal že budu klidnější. Takže jsme používali ve většině případů i kondom.
Od novyho roku antikoncepci neberu (asi po třech až čtyřech letech) a spolehame se na kondom.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3699
23.3.18 19:48

No…já tedy pochybuji, že by holka v 19 letech se šla ptát na diskuzní fórum a chtěla popis toho, jak to chodí na gynekologyckém vyšetření. Řekla bych, že spíš si tohle řeknou vrstevnice mezi sebou. Takže si myslím, že to je troll, kterej se chce u popisů honit :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí