Dobré uložení vánočního cukroví

1961
11.10.11 07:09

dobré uložení vánočního cukroví

Ahoj, holky, chtěla jsem se s vámi poradit, neb už pečení klepe na dveře a já letos peču v jiné kuchyni, než v té své (50 cm2 :lol: na celé pečení), chtěla hych tedy proto předdělat všechny várky dopředu a nějak dobře uskladnit … bohužel loni klasický trik papírová krabice - peč. papír a ubrousky nějak zklamal … všechno bylo neskutečně tvrdé :evil: a mě to hrozně mrzelo, peču pro celou rodinu a ta ostuda, když to všichni zchroupali jen namočené v čaji :oops: :mrgreen: Nemáte nějaký super tip? Třeba já nevím, přidat ono pověstné jablíčko do krabice? V bytě máme hrozné sucho, nemůže to být tím?
Předem díky za rady, Romča

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
veverunka11
11.10.11 07:22

Já ti moc neporadím,ale ja jsem to mela v krabicích papírových s víčkeem a cukroví normálka :-) :palec:

• Citovat
  • Upravit
veverunka11
11.10.11 07:24

Samozřejmě,že to může být i suchem,sucho je asi jako první příčina

• Citovat
  • Upravit
5misa6
11.10.11 07:28

Já to mívám na půdě na schodech,i když tam mrzne cukroví vždy je měkké.Mám to v krabicích od kuřat.

• Citovat
  • Upravit
13119
11.10.11 07:35

krabice papírová od dortu v ní cukroví přikryté pouze ubrouskem. Od upečení dávám na balkon i když mrzne, i když prší nebo sněží. Vždy bylo výborné. Podle mě ho máš v suchu a pak je tvrdé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1961
11.10.11 07:39

HOlky, děkuju :palec: já to loni nechala ve vytoené místnosti, to byl asi kámen úrazu … :cry: Zkusím tedy letos hodit na balkon, to je dobrý tip :palec: :dance: Chtěla jsem ho původně nechat na chalupě, ale tam je zase vlhko až moc … tak snad to vyjde (jinak papírová krabice je základ :pankac: :mrgreen: )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15074
11.10.11 07:43

Já to pevně uzavírám do plastových krabic a uchovávám v lednici. Docela to měkne rychle, ale nedělám toho moc, takže ty bys asi potřebovala extra lednici:-) Případně studený místo by asi taky stačilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1961
11.10.11 08:00

Hofko
když my máme tak pidi lednici, že by sse mi tam (i kdyby byla z boží vůle prázdná) vešla max jedna várka lineckého :mrgreen: ale je fakt, že na chalupě jsme to také tak dělávali. Letos bohužel útočí hlodavci, tak se obávám nechat tam jim cokoliv stravtelného, i když v lednici :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24837
11.10.11 08:10

Já cukroví dávám do plastových krabiček s víčkem a nechávám je na schodech do sklepa :-) A v pohodě, tvrdé je nemívám 8-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12735
11.10.11 08:15

My je dáváme do krabiček či plastových boxu a pak je dáváme do lednice co je do auta, takový ten box a ten bud do sklepa nebo na půdu, prostě do chladu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8283
11.10.11 09:04

u nás zase máme moc vlhko, tak to řeším, papírové krabice s víkem a vystlal alobalem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9622
11.10.11 09:51

Jo, určitě je to tím, že to bylo v teple. Cukroví se musí nechávat v chladu…Za oknem nebo nejlíp na balkoně, pokud ho máte :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9266
19.12.15 16:54

Ahoj

Potřebuji asi radu jak na vanilkové rohlíčky aby změkly. Mám je už skoro dva týdny na balkoně v mirně pootevřené plastové krabičce a pořád jsou tvrdé. Za případné tipy díky ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16302
19.12.15 17:01

@Schara Položit k nim rozpůlené jablko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17014
19.12.15 17:04
@Schara píše:
AhojPotřebuji asi radu jak na vanilkové rohlíčky aby změkly. Mám je už skoro dva týdny na balkoně v mirně pootevřené plastové krabičce a pořád jsou tvrdé. Za případné tipy díky ;)

Jojo, zkus to jablko a napříště jiný recept :lol: Já mám rohlíčky krásně měkoučké a křehké hned :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí