Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Ahoj, holky, chtěla jsem se s vámi poradit, neb už pečení klepe na dveře a já letos peču v jiné kuchyni, než v té své (50 cm2
na celé pečení), chtěla hych tedy proto předdělat všechny várky dopředu a nějak dobře uskladnit … bohužel loni klasický trik papírová krabice - peč. papír a ubrousky nějak zklamal … všechno bylo neskutečně tvrdé
a mě to hrozně mrzelo, peču pro celou rodinu a ta ostuda, když to všichni zchroupali jen namočené v čaji
Nemáte nějaký super tip? Třeba já nevím, přidat ono pověstné jablíčko do krabice? V bytě máme hrozné sucho, nemůže to být tím?
Předem díky za rady, Romča
Já ti moc neporadím,ale ja jsem to mela v krabicích papírových s víčkeem a cukroví normálka
![]()
Samozřejmě,že to může být i suchem,sucho je asi jako první příčina
Já to mívám na půdě na schodech,i když tam mrzne cukroví vždy je měkké.Mám to v krabicích od kuřat.
krabice papírová od dortu v ní cukroví přikryté pouze ubrouskem. Od upečení dávám na balkon i když mrzne, i když prší nebo sněží. Vždy bylo výborné. Podle mě ho máš v suchu a pak je tvrdé.
HOlky, děkuju
já to loni nechala ve vytoené místnosti, to byl asi kámen úrazu …
Zkusím tedy letos hodit na balkon, to je dobrý tip
Chtěla jsem ho původně nechat na chalupě, ale tam je zase vlhko až moc … tak snad to vyjde (jinak papírová krabice je základ
)
Já to pevně uzavírám do plastových krabic a uchovávám v lednici. Docela to měkne rychle, ale nedělám toho moc, takže ty bys asi potřebovala extra lednici:-) Případně studený místo by asi taky stačilo.
Hofko
když my máme tak pidi lednici, že by sse mi tam (i kdyby byla z boží vůle prázdná) vešla max jedna várka lineckého
ale je fakt, že na chalupě jsme to také tak dělávali. Letos bohužel útočí hlodavci, tak se obávám nechat tam jim cokoliv stravtelného, i když v lednici ![]()
Já cukroví dávám do plastových krabiček s víčkem a nechávám je na schodech do sklepa
A v pohodě, tvrdé je nemívám ![]()
My je dáváme do krabiček či plastových boxu a pak je dáváme do lednice co je do auta, takový ten box a ten bud do sklepa nebo na půdu, prostě do chladu.
u nás zase máme moc vlhko, tak to řeším, papírové krabice s víkem a vystlal alobalem
Jo, určitě je to tím, že to bylo v teple. Cukroví se musí nechávat v chladu…Za oknem nebo nejlíp na balkoně, pokud ho máte ![]()
Ahoj
Potřebuji asi radu jak na vanilkové rohlíčky aby změkly. Mám je už skoro dva týdny na balkoně v mirně pootevřené plastové krabičce a pořád jsou tvrdé. Za případné tipy díky ![]()
@Schara píše:
AhojPotřebuji asi radu jak na vanilkové rohlíčky aby změkly. Mám je už skoro dva týdny na balkoně v mirně pootevřené plastové krabičce a pořád jsou tvrdé. Za případné tipy díky
Jojo, zkus to jablko a napříště jiný recept
Já mám rohlíčky krásně měkoučké a křehké hned ![]()