Dobrovolný císařský řez

Napsat příspěvek
Velikost písma:
13714
17.12.13 22:06
@Burj Chalifa píše:
Raluco, v mnoha věcech ti rozumím, ale mám strach, že jsi, bohužel, problémová pacientka, co se jde do špitálu primárně pohádat a pak porodit. Jasně, že máš strach, ale hádkami s lékaři nic nevyřešíš, učerpáváš jim energii a pozornost, kterou musí primárně věnovat porodu a dítěti. Když na ně budeš arogantní, co můžeš čekat od nich. V takové atmosféře chceš rodit? To snad ne…

Napsala si to trochu kultivovaněji a lépe, ale jsem ráda, že nejsem sama, která to vidí.
Ona snad číhá na každou chybičičičičičku, aby mohla začít mela, nebo co. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1223
17.12.13 22:12

@sad 1 @Raluca no jo, asi je to fráze, jenže to je těžké, čím víc se blíží porod tím větší mám strach a chytám se všeho co kdo řekne. Já žádného gynekologa nemám, tady přidělí porodní bábu a ta je s tebou od začátku těhotenství do konce porodu a chvíli potom. Ta moje je celkem v klidu, ale myslí si, že jsem příliš úzkostlivá a pesimistická. Je mi líto, každý se zkrátka nenarodí jako bezstarostný optimista. Štve mě ten jejich přístup, všude tady píšou jak je císař dobrovolná volba a nakonec musíš podstoupit konzultaci s doktorem co se tě snaží přemluvit aby jsi to nedělala, tak jaká volba? Já vím že je císař nákladnější, tak měli uzákonit ať se to platí když k tomu nemáš indikaci a ne hrát komedii sezení s doktorem, já bych ty peníze klidně dala, to dítě mi zato přece stojí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
226
17.12.13 22:14
@sad 1 píše:
já naprostou zase souhlasím. Jen bych doplnila Raluco - možná budeš sama příjemně překvapená, jak jste to s personálem zvládli. Opravdu se zkus hodit trochu do pohody, a odbourej ty předsudky. Já, ačkoliv nemám valné mínění o zdravotnictví, musím říct, že zvládám předsudky, a do každé ordinace vstupuji s úctou a pokorou. A často se mi to vyplatilo, a nakonec jsem až kolem 30 let poznala několik opravdu skvělých lékařů, které navštěvuji. I blbci se našli, ale ti jsou všude, ale zkus myslet trošku pozitivně, však cíl je jasný - porodit krásné miminko, a udělat proto maximum. Hodně štěstí.

sad,

já znám taky jen samé pohodové lékaře, ale ty jsem si sama vybrala. Pak ještě jsem jich pár potkala při návštěvách příbuzných v posledních 10 letech a ti byli také velmi vstřícní a naprosto profesionální. Někteří mi dokonce přišli až nadaní nadpřirozenými schopnostmi (hlavně ti z IKEMU).
Ale zato zkazky z porodních oddělení…to je naprosto jiné kafe. Možná bych tomu nevěřila, kdyby to u všech mých porodivších kamarádek nebylo furt to stejné dokola…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
226
17.12.13 22:15
@Burj Chalifa píše:
Raluco, v mnoha věcech ti rozumím, ale mám strach, že jsi, bohužel, problémová pacientka, co se jde do špitálu primárně pohádat a pak porodit. Jasně, že máš strach, ale hádkami s lékaři nic nevyřešíš, učerpáváš jim energii a pozornost, kterou musí primárně věnovat porodu a dítěti. Když na ně budeš arogantní, co můžeš čekat od nich. V takové atmosféře chceš rodit? To snad ne…

Burj,

jak už jsem řekla, já nechci „rodit“ doslova. Já chci na operaci :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3165
18.12.13 02:04

Personál se víc snaží, když je chlap u porodu? Mě stihli ve Vítkovicích v Ostravě několikrát před chlapem pěkně ponížit. Věty stylu „no jo, ta vaše paninka nechodila na kurzy a teď se diví, že to neudýchá“ :nevim: (taková menší, čtyřicetiletá a svérázná sestřička- možná někteří budou vědět) :cert:
Nechtěla jsem chlapa u porodu, on trval na tom, že bude u toho. Do dnes je znechucený personálem. Dokonce ho nechali trčet na porodním boxu, který byl totálně od krve, když mě brali na akuťák. Byl tam půl hodiny, klepal se a jen mu řekli „zůstaňte tam“. Chudák nevěděl co je se mnou, se synem, a proč musí tvrdnout na špinavém porodním boxu. Mi bylo hrozně i z toho důvodu, že jsem hodně po 18hod krvácela, občas mi utekl „dovětek“ po klystýru a mi se chtělo zahrabat do země. :think: :nevim:
Pravda je, že chce být i u dalšího porodu (sex máme i přes první porod překrásný), ale já už další dítě chci jedině císařem a tam už svýho nepotřebuji :cert: A pokud mi neslíbí císař, nechci žádné :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1223
18.12.13 03:00

@Maculinka to je nechutný oslovení, paninko.. já se jeden čas pohybovala mezi lékařským personálem a vím, že kolikrát jsou strašně přepracovaní, kladou se na ně obrovské nároky, pracovně vyhořelí. Na druhou stranu nikdo je nenutí tu práci dělat. Možná právě ta svérázná sestra by měla navštívit kurz etiky a asi i proti syndromu vyhoření.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1142
18.12.13 08:26

No ty kráso, to jsou zážitky z porodních sálů, to já teda nadávala na tu naší FN, ale jako personál na porodním sále byl fajn, snažil se pomoct, akorát zrovna když jsem rodila, tak měli narváno a rodilo se všude, takže jsem byla ráda, že tam byl se mnou ten můj, jelikož jinak bych tam byla pořád sama, dr jsem viděla asi tak 2× na 5 min a pak až při porodu, ale porodní asistentka teda kontrolovala. Nakonec mi musel pomáhat držet nohy ten můj, ale byl statečnej.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
152196
18.12.13 08:55

Já se chlapa zeptala během těh. jednou zdali se mnou srdnatě půjde na sál rodit. Naprosto okamžitě a bez jakéhokoliv vysvětlování mi řekl rázné NE. Já ho nenutila, nepřemlouvala. Jen když už jsem s kontrakcema nastupovala, lépe řečeno, byla jsem našoupnuta do sanity, se ho zeptala naposled jestli si to nerozmyslel.Jen zavrtěl hlavou a tím to končilo. Nakonec jsem byla i ráda, myslím že by to ničemu nepomohlo, kdyby tam byl. Podruhé to bylo jasné, tak se mě báli :mrgreen: že mě poslali odrodit do krajské nemocnice a plánovaným císařem. Takže bylo jasné hned že tam nebude a ani by nešel. Jsme spolu stále. jak jsem psala v jiných diskuzích i přes mou nemoc atd. Váží si mě, děti miluje. Opravdu to asi není tím že by si protrpěl porod se mnou. Tímto samozřejmě žádnému chlapovi nevymlouvám. Jen takové názory, že by chlap měl být u porodu, jinak není chlapem, neberu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2445
18.12.13 10:49

@Anna766 Taky kdysi chlapi k porodu nesměli a nebyli o nic míň tátové než teď ;)

@Maculinka Teda „paninka“ to je fakt milé oslovení, kreténi! A chlap na to nic? Můj by se teda ohradil. On je v pohodě dokud se mi „neděje nějaké příkoří“ to by startoval hned. Ale vzhledem k jeho těl. stavbě si málokdy někdo dovolí :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3165
18.12.13 10:55

@pepřenka Tak on by se ohradil, ale byl už „otupený“. Já rodila v 23:35 a on měl předtím noční. Takže nespal skoro 34 hodin :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.12.13 16:38

Bojím se porodu

Ahoj, strašně se bojím porodu a té bolesti. Jsem rozhodnutá rodit císařem, at se děje co se děje…doporučení si někde seženu.
Jak to vše probíhá, když jdu na plánovaný císařský řez?

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky

• (2.4) + 40 recenzí

PureLan 100