Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Oficiálně nemůže.. Já teda nevidím žádnou výhodu v anestezii a v rozříznutí celého břicha.
Co vím, tak v ČR nelze rodit na přání císařem. Musí být k tomu závažné důvody (psychické, psychiatrické) posouzené odborníkem. Jinak není nad přirozený porod, já ho nezažila a už nejspíš nezažiju. Jsem po druhém akutním sc. A jizva je v pohodě, mám ji úplně dole nad stydkou kostí, v podstatě ji překryjí kalhotky a nikdo nic nepozná. A je tenoučká a dlouhá cca 15cm.
K císařskému řezu musí být indikace. Můžu se zeptat proč o tom vůbec uvažuješ?
co se týče jizvy: většinou se dělá bikini řez, aby se schoval do kalhotek.
Vaginalne bych nerodila ani za zlaty prase, jizvu mam cca.15cm a neni skoro videt.
A muj nazor: je to kazdyho vec, sem rozhodne pro, aby mela matka moznost volby.
@ne-silenamatka Síla a důstojnost je jejím šatem, s úsměvem hledí vstříc příštím dnům.
@ostružyna píše:
@ne-silenamatka Síla a důstojnost je jejím šatem, s úsměvem hledí vstříc příštím dnům.
Proc ta Bible?
@ne-silenamatka já četla, že bys vaginálně nerodila ani zlaté prase ![]()
a proč ne? teda dítě myslím, prase chápu, i když zlato je zlato
@ne-silenamatka Řekl jsem si : Lepší je moudrost než síla, třebaže moudrostí toho nuzáka pohrdli a jeho slova nebyla slyšena.
@joaska píše:
@ne-silenamatka já četla, že bys vaginálně nerodila ani zlaté prase
a proč ne? teda dítě myslím, prase chápu, i když zlato je zlato
Tokofobie - panicky strach z porodu, ale je mi jasny, ze milion zen by napsalo „ja bych CS nedala ani za zlaty prase“.
No i kdyz za zlaty prase…hmmm ![]()
@joaska plánuji s přítelem dítě a dřív než se do toho pusíme chci vědět víc, četla jsem si na netu i v knížkách o těhotenství i porodu a právě že jsem našla i článek o tom jak ženy čím dál víc chtějí rodit císařem, mě to přijde osobně takové, nepřirozené, tak jsem se chtěla zeptat na názory jiných žen…
@Beru Koukám na metřík, je to čerstvé. Gratuluju
A vybrali jste krásné jméno.
@ostružyna píše:
@ne-silenamatka Řekl jsem si : Lepší je moudrost než síla, třebaže moudrostí toho nuzáka pohrdli a jeho slova nebyla slyšena.
Uhm?
Ahojky maminy, chtěla bych se zeptat jaký je váš názor na dobrovolný císařský řez? Četla jsem, že se to stává čím dál větším trendem…vůbec jsem netušila že se žena může rozhodnout jak bude rodit, nebo ne? Mě přijde přizozená cesta lepší, ale i tak bych se chtěla zeptat jestli je jizva po císaři hodně vidět a jak velká…? Děkuji