Dobrovolný císařský řez

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Poison Ivy
14.12.13 15:57

Každopádně, celé těhotenství jsem se modlila, aby to byl císařák, neboť tak, jak někdo věří v to, že si to dítě musí prolézt porodními cestami, pro mne je zase riziko poškození dítěte při porodu věc příliš riskantní a věřím tomu, že je plánovaná sekce lepší. Takže u druhého už náhodě neponechám vůbec nic. :lol:

Každý člověk má svůj náhled na cokoliv, a tak jak je mi naprosto jedno, že někdo absolutně preferuje vaginální porod, je mi taky jedno, co si myslí o porodu sekcí. Každopádně stejně jako u nekojiček, i u císařoven je míra mírumilovnosti a snášenlivosti vůči druhému táboru vyšší :).

• Citovat
  • Upravit
148990
14.12.13 15:58

@Poison Ivy Mě naplánovali porod císařem už od zjištění mého naprosto neplánovaného těhotenství, a to jsem byla v pátém týdnu. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5088
14.12.13 16:02

@Poison Ivy tak co jsem někde četla, tak prý císař je pro matku několikrát rizikovější než vaginální porod… myslím, že mimo peníze i toto je hlavní důvod, proč se tomu lékaři vyhýbají… je to operace, obrovský zásah do těla… navíc, blízko nějaké důležité tepny, takže podle mě mít císaře na vyžádání pokud k tomu není indikace, tak jde, když si hezky zaplatíte, ale určitě ne u každého lékaře… jen u toho, kdo si vezme… a s těma prachama na sebe vezme i to riziko, že se u operace něco pohnojí..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Poison Ivy
14.12.13 16:03
@Selfi píše:
@Poison Ivy tak co jsem někde četla, tak prý císař je pro matku několikrát rizikovější než vaginální porod… myslím, že mimo peníze i toto je hlavní důvod, proč se tomu lékaři vyhýbají… je to operace, obrovský zásah do těla… navíc, blízko nějaké důležité tepny, takže podle mě mít císaře na vyžádání pokud k tomu není indikace, tak jde, když si hezky zaplatíte, ale určitě ne u každého lékaře… jen u toho, kdo si vezme… a s těma prachama na sebe vezme i to riziko, že se u operace něco pohnojí..

To ano, s tím lze souhlasit - vidím tam také tento důvod :)

• Citovat
  • Upravit
226
14.12.13 16:06

Selfi,

a riziko, že dítě bude postižené je snad méně závažné než riziko, že budu mít v ráně zánět (což mám naprosto stejné i v ráně z nástřihu). Pokud už podstupuju riziko úmrtí tím, že jsem 9 měsíců těhotná, huntuju si tím tělo a pak se mi narodí postižené dítě jenom proto, že doktoři mají nakázáno nechat ženský rodit přirozeně za každou cenu a náhodou zrovna pili kafíčko, když se moje dítě začalo dusit, tak co mi kdo dá? Vůbec nic. Doktoři akorát pokývou hlavou a řeknou, že se to prostě někdy stává a já si to můžu jít hodit. To radši budu riskovat, že umřu já, než moje chtěné dítě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5088
14.12.13 16:06

@Poison Ivy jinak samozřejmě záleží, jak porod u každého probíhá, někdo rodí jakoby nic a někdo si to těžce vytrpí…

no,,,vzhledem k mému vaginálnímu porodu (což je 7let) a do teď, když si vzpomenu na dva určité detaily - mi naskočí husí kůže a rozklepou ruce, tak druhý císař byl procházka růžovou zahradou.. a to ještě podotýkám, že mě museli v půlce uspat, jelikož jsme tak nějak až moc cítila, jak mi posunují močák a tahají za močovou trubici (holt epidurál při akutním asi ještě nestihl tak zabrat :zed: :zed: :-O 8o… prostě… pokud budu mít třetí, tak budu hodně zvažovat, momentálně jsem nakloněna císaři…i přes ta rizika..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5088
14.12.13 16:12

@Raluca to jo, ale je podstatný rozdíl v jedné věci--- u vaginálního porodu jste na to obě strany---- u císaře jen pasivně ležíš a veškerá!!! odpovědnost je jen a jen na lékaři… proto si myslím, že se tomu tak brání..
takže když jim vykrvácíš na stole při císaři, tak je to jen a jen jejich chyba…

ale jinak je to každého věc… jen mám srovnání a sama jsem přece psala, že bych šla raději na císaře než zase rodit normálně.. jen logicky vím, že císař prostě není sranda…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
226
14.12.13 16:15

Selfi,

jenže umřít můžeš u jakékoli operace a dělají se jako na běžícím pásu. Já si až tak nemyslím, že ta zvýšená zodpovědnost je ten pravý důvod. Spíš je to ta tradice a to, že je to pořád non lege artis, tudíž vlastně proti doporučením a málo doktorů je schopno jít proti proudu, když jim vlastně hrozí až ztráta zaměstnání a možnosti vykonávat profesi, i když si o tom můžou myslet svoje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5088
14.12.13 16:17

Jo… a co stav dělohy po císaři… po vaginálním císaři jsou daleko menší následky… (srůsty, atd…)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
chromato
14.12.13 16:18
@Raluca píše:
Selfi,jenže umřít můžeš u jakékoli operace a dělají se jako na běžícím pásu. Já si až tak nemyslím, že ta zvýšená zodpovědnost je ten pravý důvod. Spíš je to ta tradice a to, že je to pořád non lege artis, tudíž vlastně proti doporučením a málo doktorů je schopno jít proti proudu, když jim vlastně hrozí až ztráta zaměstnání a možnosti vykonávat profesi, i když si o tom můžou myslet svoje.

doktorům nic takového nehrozí… jen oproti normálnímu stavu věco je to větší riziko a také víc práce

• Citovat
  • Upravit
7211
14.12.13 16:18
@Selfi píše:

jistě že je to mnohem rizikovější - rozřežou ti komplet břicho - dělohu, svaly, tuk, všechno. Pak to sice sešijí ale nikdy to už není ono.
Měla jsem po císaři šílenou infekci v celém břiše, nepřála bych to ani největšímu nepříteli a ráda bych další dítě rodina přirozeně, pár cm nástřihu kůže se nedá srovnat s několika cm skrz celé břicho a dělohu. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
226
14.12.13 16:19

Teď jsem si vzpomněla na jeden případ z Bulovky, kdy si rodička zavolala policii, aby se domohla CR. Evidentně panikařila a doktoři jí prostě za žádnou cenu nechtěli vyjít vstříc, protože se to tak prostě „nedělá“, že by si rodička řekla o CR a oni jí vyhověli. Přitom kdyby to fungovalo normálně a doktoři mohli víc používat selský rozum, tak jí nechají podepsat papíry, uspí jí, fiknou a žádný skandál s policií by se nekonal.
Jenže to oni nesmí. Oni jí prostě MUSELI donutit rodit vaginálně, protože v podstatě jí nesmí vyhovět, protože by to bylo non lege artis, i když panika by indikací k CR být měla i teď.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5088
14.12.13 16:19

@Raluca to jo, ale pokud je ta operace nutná, tak jdeš do rizika, protože musíš, ale v mnoha případech císař nutný není…

možná jsem zaujatá, ale zrovna nedávno umřela mojí švagrové sousedka u císaře při porodu druhého dítěte… zůstal po ní manžel -32 let a dvouletou dcerkou…tak asi tak…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
226
14.12.13 16:21

Chromato,

hrozí. Pokud postupují non lege artis, něco se stane a prokáže se to u soudu, tak jim hrozí docela dost.

Plánovaný CR zabere tak max 40 minut, vaginální porod, u kterého musíte rodičku a dítě neustále hlídat, zabere někdy i několik dní, tak co je víc práce?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7211
14.12.13 16:21

@Raluca já se jim ani nedivím - udělali by jí císaře jen tak a ona by to všude vyžvanila a pak by se každá taky dožadovala císaře protože se jí nechce rodit. Naprosto ty doktory chápu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky

• (2.4) + 40 recenzí