Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Jsem po akutní sekci. Raději bych, kdyby mi šlo porodit normálně, ale zdraví moje a dítěte je přednější. Jako výhru to tedy neberu, je to prostě operace. Pokud bude druhé, tak se vzhledem k důvodu indikace prvního císaře se budu duševně připravovat na plánovanou sekci. Na té mi mimochodem vadí, že to miminu doktoři naplánují tak, jak se jim to zrovna hodí do rozpisu směn, víkendů a dovolených, ne jak se mimino rozhodne vylodit samo.
Zakladatelko, pokud jsi pro přirozený porod, roď přirozeně, ale zjisti si podrobnosti a nepodceň výber porodnice. Rozhodně nedej na řeči porodnice, ptej se maminek, co tam rodily.
Osobně mám za sebou jeden „přirozený“ porod vedený nepřirozeně a plný zásahů i přes mé protesty. Nikdy více. Doufám, že další porod bude plánovaná sekce. Věřím tomu i gynekolog říkal, že by neměl být problém.
Mám blok, který se se mnou taky táhl dlouho. Rekonvalescence se táhla kolik měsíců… Velká ztráta krve, velké šití.
@joaska mám podobnou zkušenost. Taky mi řekli, že pan doktor mi ráno popíše, co je s dítětem. Bylo ještě odpoledne
Fakt lahůdka.
Osobně si myslím, že by bylo fajn, kdyby si matky způsob porodu mohly vybrat podle svého přání a preferencí. Stejně většina dosáhne svého, ale musí na to oklikou.
@Anonymní píše:
Osobně si myslím, že by bylo fajn, kdyby si matky způsob porodu mohly vybrat podle svého přání a preferencí. Stejně většina dosáhne svého, ale musí na to oklikou.
to je pravda, ono ty svinstva, který dostaneš při císaři, se někdy vyrovnají svisntvům pro urychlení normálního porodu, ale klinické studie jsou neúprostné. Ale to je jako bojovat proti plastikám prsou
![]()
Ja zazila oba. Cisar byl naprosta brnkacka. Jizva me nesere, neni videt. Druhy den po cisari jsem byla ready jak nikdy. Po normalnim porodu jsem lizala rany jeste na konci sestinedeli. ![]()
Pokud budu mit treti, jakoze chci, tak jedine cisare!!!
Hele to mas jako se vsi: jsou dva tabory. Latkovky, papirove. Prikrmovat, neprikrmovat. Spontal, cisar. Nechat vyrvat/ponosit. Udelej si vlastni nazor
Pokud se ale rána zanítí, máš vystaráno… zkuste si aspon něco přečíst…
když už jste to nestudovaly
Se vtirtu s otazkou…
Holky co.mate cs. Za jak dlouho se vam jizva „odtrhla“ od svalu pod ni? Popisuju to asi hloupe, ale jsem ted na konci 6ti nedeli a jizvu masiruju atd a zajimalo by me, kdy mi zmizne ten previs, ktery je zpusoben tim, ze jizva je stale spojena s masem pod ni.
Diky ![]()
Mám „dobrovolného“ císaře. 0% stresu,0% poprodních komplikací,0% problémů s kojením.
jizva po 4 letech skoro vidět není.
Nelituji, šla bych do toho zas.
Tak já si myslím že volba je na každém z nás. přirozený porod i CR mají své výhody a nevýhody. já byla CR (mohla jsem si vybrat, kvuli placente, mírně zasahující do rodidel).. nechala jsem si vše vysvětlit a něco nastudovala… jinak jizvu 9 mesicu po porodu nemám skoro vidět, jen s ní mužů určovat pocasi ![]()
Já mám za sebou přirozený porod a příště rozhodně císaře. Nejsem žádná cíťa, sama doktorka se divila, že vypadám při kontrakcích po 3 minutách moc dobře
Ale ty následky
Odnesla jsem to opravdu škaredě a následky nezvratné.
Takže určitě císař, on ten přirozený porod může být docela devastující.
@Anonymní píše:
@joaska plánuji s přítelem dítě a dřív než se do toho pusíme chci vědět víc, četla jsem si na netu i v knížkách o těhotenství i porodu a právě že jsem našla i článek o tom jak ženy čím dál víc chtějí rodit císařem, mě to přijde osobně takové, nepřirozené, tak jsem se chtěla zeptat na názory jiných žen…
Tak čti… to ti hrozně pomůže při plánování dítěte
![]()
Kdyby priroda chtela aby jsme rodily brichem tak nam tam dala zip. Ja osobne bych cisarem rodot nechtela ale chapu ze nekdo se prirozeneho porodu proste boji.
Ja jsem pro aby si zenska mohla volit zpuspb vedeni porodu. Ono kdyz ma nekdo z porodu hruzu tak verim ze ta psychika to ovlivni na tolik ze se muze porod vyrazne komplikovat.
Já byla na akutním císaři měsíc před termínem a po operaci jsem brala dvoje antibiotika, bo jsem chytla zánět
Takže nevím ani co jsou stahy, odtok plodové vody atd., no při druhém porodu budu zase prvorodička ![]()
Kněz přinese ptáče k oltáři, nehtem mu natrhne hlavu a na oltáři obrátí v obětní dým; jeho krev nechá vykapat na stěnu oltáře.