Dobrovolný císařský řez

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
14.12.13 13:02

@Anjes souhlasím, samozřejmě jsem také četla spoustu článků a kdyby mi stačila tak nepíši tuhle diskuzi, zajámali mě názory maminek, které mají zkušenost, ale holky teď nějak nevím co je lepší… :)

• Citovat
  • Upravit
1010
14.12.13 13:09

Já mám za sebou 2 nedobrovolné císaře. Osobně bych dobrovolně do toho nikdy nešla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3112
14.12.13 13:14

@Sibyla0 Děkujeme :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12127
14.12.13 13:23

Jak to tak sleduju jak každá druhá je schopná jít s rozkuchlým břichem druhý den domu, tak jsem asi pěkná cíťa 8o Kuchli mě v 9 večer a ráno jsem ležela ani nedutala abych se náhodou nepohnula, stejně to bolelo jako prase. Za mě větší bolest než kontrakce. Chápu, že kdo má po VP tisíc stehů a následky, tak by radši císaře. Já bych radši hned měla dítě u sebe, nečekala na laktaci 5dní jako u prvního, jen když to prostě jinak nejde tak nejde :roll: u druhýho asi nic plánovat nebudu a nechám se překvapit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5088
14.12.13 13:23

@ne-silenamatka já mám možnost porovnání… mám vyzkoušené obojí… a můžu za sebe říct, že porodní bolesti jsou tak milionkrát horší než pooperační po císaři, a to jsem ho měla akutní, plus další přidružené problémy, takže pokud se někdy dobelhám ke třetímu porodu, tak bych po sekci chtěla zase sekci… (i když vím, že je rizikovější)…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12743
14.12.13 13:30
@Anonymní píše:
@Anjes souhlasím, samozřejmě jsem také četla spoustu článků a kdyby mi stačila tak nepíši tuhle diskuzi, zajámali mě názory maminek, které mají zkušenost, ale holky teď nějak nevím co je lepší… :)

Hele ja rodola 2× prirozene. Bolesti takove ty opravdove vzdycky az od prasknuti vody. U prvniho porodu hodinu u druheho 7 minut. Po porodu jsem za dve hodiny normalne chodila i se strala o mimino. Po prvnim 5 maly stehu, druhy bez poraneni. Ono proate zalezi jak porod probiha. Po cs i po vaginalnim muzes byt zničena mesice nebo naopak druhy den v pohodě. Nech tomu cas a sama uvidis ke ktere variante te intuice povede

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
148968
14.12.13 13:31
@Anonymní píše:
@Anjes souhlasím, samozřejmě jsem také četla spoustu článků a kdyby mi stačila tak nepíši tuhle diskuzi, zajámali mě názory maminek, které mají zkušenost, ale holky teď nějak nevím co je lepší… :)

Mám dvě děti, obě císařem.
První dítě muselo ven císařem pro nepostupující, přes dva dny trvající porod. Dceři je 18 let a dodnes na to nerada vzpomínám. Celkově jsem se dostala domů když byly dceři tři měsíce, z toho jsme dva měsíce ani nebyly spolu. Řez mi byl proveden v celkové anestezii a jizva v podbřišku není v kalhotkách vidět.
Druhý porod už byl jako císařák plánovaný a byla mi daná epidurální anestezie. Malého jsem viděla hned po narození, pro mě nezapomenutelný zážitek. Domů jsem šle UŽ :mrgreen: po třech nedělích. Jizvu mám velkou, od popíku směrem dolů k rozkroku.Tu ničím neschová. Ovšem syn mi za to stojí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14.12.13 13:32

Každý porod ma něco…u přirozených porodu je vvětší riziko pohmozdeni plodu, priskrceni, vznikaji poruchy dyslexie atd. v důsledku priduseni plodu, unik moci atd… a sekce už tu byla zmíněná

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1361
14.12.13 13:33

Já jsem teda pro aby byla možnost si volit jak rodit. Osobně bych klidně za to zaplatila. Měla jsem porod vyvolávaná deset dní po termínu kvůli tlaku, žádné tablety na mě nezabraly, žádné bolesti, otvírání nic. V 9 večer to ukončili císařem. Díky bohu za něj :). Dodávám, že jsem si po celou dobu těhotenství císaře strašně moc přála a představa přirozeného porodu pro mě byla utrpení.
Myslím, že by měla být možnost volby.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2562
14.12.13 13:33

@Blešík nejsi cíťa, to je spíš asi o nastavení toho, co je pro Tebe přijatelnější a podle toho zvládáš bolest, každá je jiného druhu zcela. Někdo tisíc stehů a klidně vex radši, než sekci. Já nikdy. Jakmile rozhodli a vezli mě na sál, cítila jsem fakt příval štěstí. To samé po probuzení, prcka donesli hned, břicho bolelo tak nějak…přiměřeně, jak když trochu kopne kobyla :-) a na pokoj mě vyhodili hned jak jsem se druhý den ráno postavila (syna ale nosili i v noci na jipku, prostě super). Malýho mi prý budou zase jen nosit na pokoj a dají ráno další den. Když si pro něj přišli, tak jsem jim řekla, že jim ho nedám já. Podepsala jsem papír a hotovka. Kojení pohoda, 3. den. Nad jizvu jsem zapásala elastický poporodní pás na suchý zip, takže jsem nemusela někde belhat s břichem v dlaních a už jsem skoro o ničem nevěděla. Vím jen to, že natrhnout mi někdo spodek, ječím jak u splavu. Nesnáším ani běžný zrcadlo u vyšetření, než mě Dr. přemluví povolit, je poledne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.12.13 13:38
  • Citovat
  • Upravit
2411
14.12.13 13:45

Hele zakladatelko, je to na tobe - myslim, ze je ti jasny, ze tady se sejdou dva tabory, jako u kazdy diskuze.

Ja jen jeste za sebe: me vzdycky trosku zarazi to lobovani, za „prirodu“ a „prirozenost“ - takze priste az me chytne zanet zubu, tak si na nej svihnu salvej ze zahradky a budu se modlit, at to dopadne a neumru - je to prece tak, jak to chtela priroda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10351
14.12.13 13:46

Rodila jsem dvakrát přirozeně. Do císaře bych dobrovolně nešla, ani do epidurálu. Souhlasím s tím, aby pro cs byly jen vážné důvody, KP pro mě vážný důvod není. Zároveň akceptuju, že když ženská opravdu chce, císaře už si nějak zařídí. Myslím si ale o ní svoje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10351
14.12.13 13:47
@ne-silenamatka píše:
Hele zakladatelko, je to na tobe - myslim, ze je ti jasny, ze tady se sejdou dva tabory, jako u kazdy diskuze.Ja jen jeste za sebe: me vzdycky trosku zarazi to lobovani, za „prirodu“ a „prirozenost“ - takze priste az me chytne zanet zubu, tak si na nej svihnu salvej ze zahradky a budu se modlit, at to dopadne a neumru - je to prece tak, jak to chtela priroda.

U porodu a zubu vidím ten rozdíl, že zub je čistě tvůj, ale porod se týká i dítěte a někdo zkrátka věří v to, že nepřirozený porod může na dítěti nechat následky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2411
14.12.13 13:48
@zuzouš píše:
U porodu a zubu vidím ten rozdíl, že zub je čistě tvůj, ale porod se týká i dítěte a někdo zkrátka věří v to, že nepřirozený porod může na dítěti nechat následky.

Fajn, tohle jako argument beru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky