Cystokéla

Anonymní
28.1.12 14:01

cystokéla

Je tu některá s tímto problémem? Jedná se o pokles poševní stěny po porodu, následkem poklesu močového měchýře…Resp. je některá po operaci? Bohužel tento stav nastal u mě a chtěla jsem se blíže seznámit s tímto poporodním problémem.Děkuji
Omlouvám se za anonymitu, stydím se za to.. :oops:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
28.1.12 20:14

Ahoj,mam stejny problem,ale na operaci jsem jeste nebyla. Take by me zajimaly zkusenosti ostatnich. Doktor mi jen rekl,ze pokud nemam zadne obtize,ze by s operaci pockal,az uz nebudu planovat dalsi deti.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
28.1.12 20:21

Aspoň že nemáš obtíže, já bohužel pociťuju takové to „vejce“ často poslední dobou, jsem víc jak rok po druhém porodu. U prvního jsem problém neměla. Spíš mám z operace strach, aby se něco nezhoršilo, když se to týká močáku.. Nebo třeba nepociťovala bolesti, tlaky.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
29.1.12 10:48

A cvicis cviky na panevni dno? Mne aspon trosku pomahaji,ze se to nezhorsuje,ale staci,kdyz treba par dni za sebou vynecham a hned mam pocit,ze je to horsi. Taky se operace bojim,respektive hlavne toho,co to udela v dlouhodobem horizontu (10,20,30 let). Chtelo by to neci zkusenosti…

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
29.1.12 11:32

Ano, cvičím, dokonce jsem docházela na rehabilitaci, kde mi přesně ukázala, jak zapojit tyto svaly. A zakázala přerušované močení, že to nemá s posilováním svalů nic společného. Třeba včera, přes den jsem cítila tlak dole a večer zase naopak ne..Je to individuální, nejhorší je námaha s dítětem, pak to pociťuji nejvíce. Taky se bojím, co bude za pár let.
Však si najdi v googlu „cystocele“ a je mi do breku :roll:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
29.1.12 12:22

Haha, to uz jsem davno udelala. Ovsem krome deprese to bylo dost k nicemu :). Zadny konkretni zkusenosti. Respektive obcas clovek i neco najde, ale vetsinou jsou holky tesne po te operaci. Koukala jsem,ze zde http://leccos.com/…anky/prolaps se pise o nakych masazich,ale nic o tom,jak to provadet :(. A musim rict,ze u me je to i dost psychicke.. Kdybych vedela,ze to ma kazda druha,tak je mi to snad i ukradene,ale takhle si clovek pripada jak nakej exot,co ma neresitelnej problem.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
29.1.12 13:43

Ano, po psychické stránce je to hrůza…denně na to myslím..

• Citovat
  • Upravit
Gala099
3.2.12 11:17

Cystokéla

Ahoj holky,
mám to samé co vy a už několik let, taky po druhém porodu. Bylo to nepříjemné fyzicky i psychicky, časem jsem si asi psychicky vypěstovala i bolestive pocity. Oběhla jsem s tím několik doktorů, i v Praze a všude mi řekli, že pokud není inkontinence (chválabohu není), tak by neřešili. Pak jsem si u jednoho doktora v Praze na Bulovce vybrečela tu plastiku (bez pásky) a za nějakou dobu jsem to měla zpět. Nyní je to od porodu 15 let a je to pořád stejné, cvičím a řekla bych, že se to nezhoršuje. Nevím, co bude po přechodu, ale to s jistotou neřekne nikdo. Ptala jsem se, jesstli by nepomohlo odstranění dělohy, ale doktorka řekla, že spíš ne. Tak jsem se pomalu naučila s tím žít a hovět si, když to jde. Myslím, že to má dost ženských, ale taky jsem si připadala jak exot, než jsem zjistila, že to tak neobvyklé není. V moderních knihách o tom není ani zmínka, ale v domácím lékaři po babičce je to docela popsané. Nevím, proč v dnešních knihách není, i když se u hodně žen po porodech vyskytuje.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
3.2.12 20:09

Gala099, zdravím tě..Díky za informaci, koukám, že jsi další z těch, které se to vrátilo. Našla jsem na netu nějaké diskuse o tom, ale asi to není po operaci dlouhodobá záležitost. Dokonce ani po vyjmutí dělohy. Popravdě, zase se pár dní držím, že to moc nepociťuji, ale ozve se to po námaza, když tahám malou asi hodně. To pak cítím tu bouli při každém kroku. Chtěla jsem se zeptat, jaká byla rekonvalescence po operaci, nebo nepociťovala jsi třeba táhnutí po šití? Co se týče inkontinence, musím jít zavčas na záchod při prvních pocitech, jinak bych nedošla..

• Citovat
  • Upravit
PetrusCz
9.2.12 10:58

ahoj, já to mám taky, psychicky mi to tedy nikdy nevadilo, jen občas večer mám potíže se vyčůrat, obávám se, aby toto nebylo jednou trvalé. Byla jsem s tím na plastice a bohužel za 3 roky to povolilo, nechce to vůbec žádnou námahu. Doktor mi říkal, že budu jejich stálá zákaznice, ale už se mi na to nechce znovu, když to stejně nevydrží. Cíleně na to necvičím, ale všimla jsem si, že když víc posiluju břicho, že to je lepší.
Operace i po operaci to bylo v pohodě, nic nebolelo, jen první dny ta cévka to bylo blbý chodit s pytlíkem po nemocnici, no dalo se to, bylo mi jen blbě po narkóze. Jinak docela fajn. Doktor navrhoval další alternativy - nějakou síťku (ta prý zbytní a je to nepříjemné při sexu) a nebo odstranění dělohy, ani jedno se mi nelíbilo, tak si to asi nechám, tak jak to je…
Jsou horší věci na světě, ne? :lol:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
9.2.12 13:15

Ahoj, díky za zkušenost. Tato plastika je placená pojištovnou nebo jsi musela přispět?

• Citovat
  • Upravit
PetrusCz
9.2.12 21:30

ne, vše je na pojišťovnu, platila jsem si jen za nadstandardní pokoj, dělali mi to tady ve fakultní nemocnici, za 3 dny jsem byla doma, taky jsem si říkala, kdybych třeba šla na nějakou soukromou kliniku do Prahy, jestli by to nebylo lepší, ale říkáte, že jste četly, že to dlouho nevydrží nikomu, což? ono by to asi pak chtělo se víc šetřit, nic nezvedat, ale to s dětma moc nejde, gravitace je mocná :nevim:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
9.2.12 21:55

Ne, nejde..je to tak citlivá oblast, která stejně i věkem pracuje, že to není na věčnost. Ale chápu, že pokud je to v nějakém dost vážném zdrav. riziku, nebo opravdu něco vyhřezává, že operace určitě na místě je..Já třeba ted poslední dobou jsem v pohodě, ale jsou dny, většinou po námaze, kdy opravdu pociťuju tlak a vejce ‚tam dole‘. Po porodu jsem si koupila trampolínu, že budu v pohybu, a bohužel..nedělá mi to dobře

• Citovat
  • Upravit
PetrusCz
9.2.12 22:40

ne trampolínu opravdu ne, takovým věcem se vyhýbám, žádné skákání, ani na aerobicu neskáču, nic těžkého nezvedám, snažím se nemít zácpu, to je u mě nejčastější příčina, že si to nejčastěji vytlačím při velké (omlouvám se za popisy) a taky se teď snažím trochu zhubnout, myslím, že ta váha na to má taky negativní vliv, já to taky nemám nonstop venku, spíš k večeru nebo po dlouhém chození, naštěstí mám sedavé zaměstnání, takže docela v pohodě, snad se to nebude zhoršovat!

• Citovat
  • Upravit
Gala099
14.2.12 10:36

Cystokéla

Plastiku platí pojišťovna, neplatila jsem nic. Po operaci 1 den na JIP, pak asi ještě 1 den cévka, po pěti dnech domů. Kontrola jak po šestinedělí. Po operaci jsem měla potíže podobné jako po šití po porodu. Bohužel, do půl roku ten samý stav jako před operací. Inkontinenci jsem neměla, síťku mi nikdo nenabízel. Oběhla jsem během cca 3 let několik doktorů, i v Praze a všichni se divili, co mě tam bolí. Nakonec mě poslali do ambulanci pro léčbu bolesti, dostala jsem nějaké kapky a prášky na nervy. Po těch kapkách a prášcích se to trochu uklidnilo. Chtěla jsem se toho zbavit, myslela jsem, že se to dá napravit do stavu před porodem. Bohužel nedá. Teď jsem od porodu 15 let a díky bohu, nezhoršuje se. Nikam už jsem nešla, když čtu v diskusích zkušenosti jiných pisatelek, tak se to vrací. Inkontinenci nemám a naštěstí mám sedavé zaměstnání. Kdybych věděla, že je nás tolik, nestresovala bych se. Momentálně chodím na pilates a jógu, cvičím prakticky všechno, krom skákání a běhání. Holky, dá se s tím existovat.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Intimní balzám INTIMISS

• (4.7) + 30 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí

Poradna gynekologa