Cystokéla

• Fotoalbum (1)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
714
21.1.14 10:36

Taky mám po operaci, kdy mi dělali plastiku a do roka je to zpět… :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.1.14 10:41
@atenai píše:
Taky mám po operaci, kdy mi dělali plastiku a do roka je to zpět… :,(

To je mi líto :( Je to k vzteku. A co ta plastika obnášela? Spravovali nějakým způsobem i svaly pánevního dna? Oni totiž většinou jenom odstraní „visící“ část pochvy. Teda následek, ale nevyřeší příčinu. Proto se to prý vrací.

• Citovat
  • Upravit
88
21.1.14 11:22

ach jo!

Ahoj Atenai, je mi líto že to nevydrželo..A máš to ted ve stavu horším než před plastikou? Mohu li se zeptat v jakém stavu to ted máš? Já jsem po porodu 5 měsíců a mám to dle námahy, ještě o vánocích jsem brečela kudy jsem chodila, páč jsem si měchýř vykašlala ven, ted je to v normě necítím nic že by mi lezlo i pohledově mám prázdný poš vchod.jen nesmím mít virózu a kašlat a smrkat, a taky nevím co to udělá časem že…Sere mě že si s tím medicína neví nic moc rady, zvlášě pak když jsme ještě mladý holky na to, abychom to měly :*

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
714
21.1.14 17:28

Brali mi dělohu a k tomu dělali přední i zadní plastiku a ted rok po operaci zase cystokéla, taky furt bulím. Ale tím asi nic nevyřeším, navíc mám práci náročnou na taahání, takže špatný…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.2.14 10:02

Anonymka - streska

@viilete
jak to vypada, je to lepsi?
@jana97
a co ty?

jdu se hlavne zeptat, jestli jste to rekli manzelovi/partnerovi??
ja jsem jen rekla, ze tam dole mam potize a ze se necitim moc dobre. ale on furt ze to bude v pohode, ze prece ostatni zensky taky po porodu dobry… ale ja se bojim, ze ta cystokela se mi nezlepsi a on me bude mit za mekotu, ze ostatni jsou OK a ja ne… o co presne jde jsem mu nerekla… on nechape, ze to vidim tak cerne

• Citovat
  • Upravit
88
1.2.14 10:20

Ahojky…Já jsem to manželovi řekla, ví to jak to tam mám…Aspon ví že nemůžu nic tahat a tak dále…Byl i u porodu, tak nemám co tajit..Já jsem ted v pohodě, to znamená, že nemám ten blbej pocit že mi leze koule močáku ven a že mám tendence jí zandat dovnitř..Akorát mám urgentní inkontonenci, chce se mi na wc zničehonic a musím hned letět jinak to neudržím…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53
1.2.14 17:28

Ahoj holky, ja to mam trosku lepsi, mocak mi ven neleze, akorat mam trosku vypouklou tu posevni stenu dovnitr. Docela jsem to prestala resit, divam se tam jen obcas. Nekdy je to poznat, nekdy mi to prijde skoro normalni. Snazim se cvicit, ale zase moc to neprehanim. Pritelovi jsem to taky rekla, ale on to nejak neresi, protoze si to podle me nedovede moc predstavit. Na vlastni oci za svetla to jeste nevidel :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.3.14 01:05

Ahoj holky, tak jsem díky vaší diskuzi asi vypátrala co mě trápí a hupsla na mě parádní depka…jsem 15 měsíců po porodu a u poševního vchodu mám takový kulatý tkáňový útvar, nikdy to nebolelo ani mi to nedělalo problémy při sexu, zkrátka jsem to neřešila, až teď jsem si hrála se zrcátkem a pozorovala se víc…zdá se mi, že je to větší než dřív…ach jo…s močením ani inkontinencí díkybohu problém nemám, jen mi připadá, že co jsem po porodu, tak chodím méně často na malou, i když vypiju hodně tekutin, tak jdu třeba jen 4× denně…na gyndě jsem byla naposledy před rokem a teď mě čeká kontrola asi za měsíc, mám fakt hrůzu z toho, jaká bude diagnóza…a to jsem si říkala, jak jsem porod i tu rekonvalescenci zvládla krásně v pohodě…

• Citovat
  • Upravit
88
14.3.14 07:40

zachovat klid

Ahojky, chtěla bych tě uklidnit.Nic není tak horké jak se Ti ted zdá..Já z toho byla naprosto zoufalá, připadala jsem si jako monstrum, měla jsem močový měchýř docela dost venku..Teď jsem 7 měsíc po porodu, dolů se nekoukám, sexuálně žiju normálně, jsem dost aktivní a obtíže mám minimální-hlavně to necejtím při každém kroku..Chce to zajít k dr, můžeš mít jak rektokélu, nebo cystokélu nebo obojí, nebo prolaps dělohy..Já když zadala na google obrázky cystokele tak jsem to hned poznala..Hlavu vzhuru, vzpomen na mě, měla jsem depky jako prase ted jsem ok…Ani o tom nevím( přestala jsem to řešit, a přestala jsem i cvičit přijde mi že mi to cvičení zhoršovalo a hlavně cviky na břišní svaly)Hodně štěstí a pak písni… :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.3.14 12:09
@Anonymní píše:
Ahoj holky, tak jsem díky vaší diskuzi asi vypátrala co mě trápí a hupsla na mě parádní depka…jsem 15 měsíců po porodu a u poševního vchodu mám takový kulatý tkáňový útvar, nikdy to nebolelo ani mi to nedělalo problémy při sexu, zkrátka jsem to neřešila, až teď jsem si hrála se zrcátkem a pozorovala se víc…zdá se mi, že je to větší než dřív…ach jo…s močením ani inkontinencí díkybohu problém nemám, jen mi připadá, že co jsem po porodu, tak chodím méně často na malou, i když vypiju hodně tekutin, tak jdu třeba jen 4× denně…na gyndě jsem byla naposledy před rokem a teď mě čeká kontrola asi za měsíc, mám fakt hrůzu z toho, jaká bude diagnóza…a to jsem si říkala, jak jsem porod i tu rekonvalescenci zvládla krásně v pohodě…

Ahoj. Je to hrozné zjištění, člověk má pocit, že je totálně na odpis. :zed: Ale opravdu (i když to je nepředstavitelné) se s tím jednoduše naučí žít. Jinak je možné, že ti na to gynekolog neřekne vůbec nic. Ono když si žena lehne, tak se to schová, takže to ani nemusí vidět. Ale hlavně spousta lékařů se raději tváří, že tam opravdu nic nevidí, pač je toto téma tabu. Pak by všechny chtěly císaře a plastiky. No prostě chudáci pojišťovny :cert:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
14.3.14 16:38

@jana97 Díky za podporu Jani, snažím se moc se z toho nehroutit, uvidím co mi na to řekne doktor, ale podle obrázků jsem bohužel teď tak nějak dohledala, že to bude asi rektokéla, mám to ve spodní části, nikoliv pod močovou trubicí…ale celkově mi připadá, že když se mrknu zrcátkem, že mám uvnitř v pochvě víc tkáně než to bývalo…zatím necítím jakákoliv omezení, nic mě nebolí, ale to vědomí, že „to“ tam mám je šílené…budu potřebovat asi nějaký čas na to se s tím srovnat…nejhorší je, že jsme teď plánovali druhé dítě, tudíž kromě toho, že se nám to zatím nedaří mně bude drtit ještě tohle :( :(

@Anonymní píše:
Ahoj. Je to hrozné zjištění, člověk má pocit, že je totálně na odpis. :zed: Ale opravdu (i když to je nepředstavitelné) se s tím jednoduše naučí žít. Jinak je možné, že ti na to gynekolog neřekne vůbec nic. Ono když si žena lehne, tak se to schová, takže to ani nemusí vidět. Ale hlavně spousta lékařů se raději tváří, že tam opravdu nic nevidí, pač je toto téma tabu. Pak by všechny chtěly císaře a plastiky. No prostě chudáci pojišťovny :cert:

Tak nějak se teď cítím…na odpis :( :( Já bych si operaci klidně zaplatila, jen kdyby byla účinná…bojím se, co s tím udělá eventuální druhé těhotenství a porod. :,( :,(

• Citovat
  • Upravit
88
14.3.14 18:01
@Anonymní píše:
@jana97 Díky za podporu Jani, snažím se moc se z toho nehroutit, uvidím co mi na to řekne doktor, ale podle obrázků jsem bohužel teď tak nějak dohledala, že to bude asi rektokéla, mám to ve spodní části, nikoliv pod močovou trubicí…ale celkově mi připadá, že když se mrknu zrcátkem, že mám uvnitř v pochvě víc tkáně než to bývalo…zatím necítím jakákoliv omezení, nic mě nebolí, ale to vědomí, že „to“ tam mám je šílené…budu potřebovat asi nějaký čas na to se s tím srovnat…nejhorší je, že jsme teď plánovali druhé dítě, tudíž kromě toho, že se nám to zatím nedaří mně bude drtit ještě tohle :( :(Tak nějak se teď cítím…na odpis :( :( Já bych si operaci klidně zaplatila, jen kdyby byla účinná…bojím se, co s tím udělá eventuální druhé těhotenství a porod. :,( :,(

Opravdu hlavu vzhůru, ono se to spraví…Já se cejtila hrozně, brečela jsem po nocích. Vzbudila jsem se a brečele jsem..Měla jsem to hodně venku, při chůzi mě to tlačilo do kalhotek a mimoděk jsem si to tandavala zpět..Bolely mě hrozně záda, což teda je k tomu jako příznak, a s tím močením mám trošku problém do ted, mám urgentní inkontinenci, najednou se mi chce a musím jít jinak se počůrám…a chodím teda pořád na wc, ale zalezlo mi to ani pohledově to tam není, mám prázdný poševní vchod…Chce se to uklidnit, dávat na sebe bacha, to je nenosit nic těžkýho a tak..Budete to dobrý neboj, ikdyž to ted tak nevidíš..Já byla tak zoufalá, že jsem se odstěhovala i z ložnice do děcáku. Bylo mi fakt na nic..Kdo to nezažije neuvěří..V pánvi a v tom závěs aparátu máš „uloženou“ ženskost, proto se cejtíme tak nežensky…Bude to dobrý, potlač na to mysl. A věř!!!Jinak jsem ráda za příspěvky tady, protože je to jediná živější diskuse na toto téma…Tak holky pište vaše postřehy, musíme toto téma tudle diagnozu trošku odtabuizovat…Hlavně že máme zdravé děti :*

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.3.14 18:29

Ahoj, jsem jedna z anonymních, co tu už dříve psaly…

dnešní anonymce taky poradím, ať se tím moc nestresuje.. já jsem taky málem skákala radostí, jak krásně se mi povedl porod, bylo to rychlé a pohodové, jeden malý steh, hned po porodu jsem se cítila v pohodě a šla do sprchy a normálně jsem seděla…
až když jsem se doma podívala zrcátkem, protože mě tam zlobila nitka z toho jednoho stehu, tak koukám, že vypadám úplně jinak a že tam „cosi“ je.. no složilo mě to úplně šíleně, brečela jsem a myslela jsem že jsem úplně prašivá nebo co…

Doktor ti na to asi nic moc neřekne.
Můj doktor na kontrole po šestinedělí neříkal vůbec nic, tvářil se, jakože vše OK, vezme stěry a pohoda.. až když jsem se začala vyptávat, jestli to je teda všecko v pořádku a co to tam mám, tak velice neochotně řekl, že to teda úplně v pořádku není… ONI TO PROSTĚ VŮBEC NEŘEŠÍ!!! pokud ženská nemá problémy, tak jí to ani neřeknou. ale já jsem dorážela a furt se ptala, tak mi napsal rehabilitaci, chodila jsem na speciální cvičení pánevního dna. Ono to teda cystokelu spravit nemůže, ale to cvičení celkově zpevní ty svaly všecky dole a pomůže to tomu závěsnému aparátu. Je fakt, že se cítím líp. a hlavně mám pocit, že jsem to nenechala plavat a něco dělala. Cítila jsem to v poševním vchodu, ale teď už ne. Dokonce si popoběhnu a jde to :-)
Ale hlavně jsem to přestala řešit. řeším jiné potíže s miminkem, probdělé noci a tak, takže na tohle není čas.

akorát jsem si všimla, že před měsíčkama se to zhoršuje, jak je celý spodek takový povolený… po měsíčkách je to dva-tři týdny v pohodě.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
14.3.14 20:45

Anonymka Lena

@jana97 píše:
Opravdu hlavu vzhůru, ono se to spraví…Já se cejtila hrozně, brečela jsem po nocích. Vzbudila jsem se a brečele jsem..Měla jsem to hodně venku, při chůzi mě to tlačilo do kalhotek a mimoděk jsem si to tandavala zpět..Bolely mě hrozně záda, což teda je k tomu jako příznak, a s tím močením mám trošku problém do ted, mám urgentní inkontinenci, najednou se mi chce a musím jít jinak se počůrám…a chodím teda pořád na wc, ale zalezlo mi to ani pohledově to tam není, mám prázdný poševní vchod…Chce se to uklidnit, dávat na sebe bacha, to je nenosit nic těžkýho a tak..Budete to dobrý neboj, ikdyž to ted tak nevidíš..Já byla tak zoufalá, že jsem se odstěhovala i z ložnice do děcáku. Bylo mi fakt na nic..Kdo to nezažije neuvěří..V pánvi a v tom závěs aparátu máš „uloženou“ ženskost, proto se cejtíme tak nežensky…Bude to dobrý, potlač na to mysl. A věř!!!Jinak jsem ráda za příspěvky tady, protože je to jediná živější diskuse na toto téma…Tak holky pište vaše postřehy, musíme toto téma tudle diagnozu trošku odtabuizovat…Hlavně že máme zdravé děti :*

@jana97 Jsem moc ráda, že jsem narazila na tuhle diskuzi a můžu to alespoň s někým probrat, připadám si teď fakt prašivá, ale myslím, že se s tím časem srovnám…jak píšeš, kdo to nezažil, nepochopí a tohle je hodně moc citlivé :( Včera v noci jsem hodně hledala na internetu i na zahraničních webech…v Čechách se tento problém opravdu moc neřeší, v jedné jiné diskuzi tu jsem se dokonce dočetla, že doktor napíše antidepresiva :zed: :zed: tak tomu říkám pomoc…moje maminka se kvůli antidepresivům úplně zhuntovala. Já se s tím nějak poperu ať to bude jakkoli, ale potřebuju čas se s tím srovnat. Docela hodně jsem před těhotenstvím cvičila, teď je času méně, ale vrátila jsem se k józe a budu se hodně zaměřovat na pánevní dno a třeba se to zlepší a nebo aspoň nezhorší…čím více to zkoumám, tím horší mi to připadá, takže na to se asi taky musím vykašlat…

Jinak naštěstí opravdu žádné problémy moc nevnímám, ale to asi časem přijde…nicméně syn my za to stál, to je jasné. Drž se :hug: a moc děkuju, že jsi zareagovala, pocit, že v tom nejsem sama taky moc pomáhá.

Omlouvám se za anonym. Lena

• Citovat
  • Upravit
53
17.3.14 08:26

Ahoj holky, tak se zase po nějaké době hlásím :-)Jsem teď 4,5 měsíce po porodu a poměrně dost se mi to zlepšilo, skoro to není poznat a obtíže taky žádné nemám. Teď jsem po nějaké době zkusila zavést Venušiny kuličky a vůbec mi nevypadávají 8o, před tím mi ta spodní vždycky vylézala ven.
Jinak pánevní dno moc necvičím, ale užívala jsem cca 2 měsíce homeopatikum Sepia Officinalis 30 CH.
Tady to také doporučují:
http://www.homeos.cz/…en-po-porodu
Já teda ty kuličky normálně vycucala, nerozpouštěla jsem ve vodě. Nevím, zda to na to mělo vliv, ale můžete to zkusit - stojí cca 90 Kč.
Přeji všem hodně zdraví :kytka: :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Intimní balzám INTIMISS

• (4.7) + 30 recenzí

Victoria