Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Anonymní píše: Více
Tak za cystokelu rozhodně nemůže porodník a ani dle tebe špatně vedený porod. Je to prostě fyziologie, stává se to, dítě je nápor na orgány a je to daň za to, že dítě donosiš a porodiš. Bohužel, dle mě se operovat s úspěchem na dlouhé roky aby vydržela, nedá. To je zákon, zákon gravitace.
Já ji měla, dlouhé roky po druhém porodu a nikdy bych neobvinila lékaře, že je to důsledek jejich vedení porodu.
Dnes ji už nemám, dlouhých 8 let, ale to jen díky tomu, že jsem měla hysterektomii a pochvu a močový měchýř mi vyvěsili nahoru. Lehce se objevila rektokela, ale s tím se zatím žije v pohodě. A věřím tomu, že časem věkem se může vše ještě zhoršit.
Ber svůj úděl po porodu tak jak je a neobviňuj lékaře, že ti něco zpackali a nemůžou ti pomoci. Zatím nebylo nalezeno řešení, po kterém bys byla taková, jako před dětmi…
Ahoj, mě brzy čeká první plastika rektokély, cystokélu mám taky, ale mírnou, mudr. se mi zatím snaží zmírnit příznaky léky. Co se týče tvé operace, doporučuji na facebooku skupinu: Pokles orgánů pánevního dna - řešení a prevence. Je tam spousta holek po operaci i se síťkou, laparoskopicky a jsou aktivní, odepisují, zkus se poptat tam. Hodně štěstí.