Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Adenka84 no já když to vezmu zpětně, tak jsem měla problémy velké hned po 3 porodu, to jsem šla ještě před 6 nedělím k Dr, ta mi řekla ,že je to normální poporodní stav…změnila jsem lékařku,ta mi řekla , že mi popraskalo vnitřní sítí byla diagnostikována cystokela s tím,že až dokojim dáme síťku..... Tak jsem cvičila,......Pak jsem byla za hvězdu, protože jsem tu cystokelu vycvičila…pak jsem jsem se vrátila do práce, a po čase zase cystokela, pak se přidala rektokelu a prolaps dělohy.....Takže řešení vaginální hysterektomii s plastikami s tím,vze se problém vyřeší. A prd.....Na urogynekologii mě nikdy nikdo neposlal. 😑
@jana97 ja prvni problemy spozorovala uz v 15 letech.. poprve jsem mela unik moci na florbale pri tréninku.. nechapala jsem.. po porodu prvni dcery to bylo uz stale, kychnuti, zakaslani, smich, sport absolutne nemozna vec.
Ja mam obe deti narozene sekci. U me to porod nezpusobil. Gynekolog mi pri pohledu na konecnik po sestinedeli rikal, ze at jsem rada za porody sekci. Pri prirozenem porodu bych mela pry vse venku, ze uz ted to mam nehezke, hranicni.
Kdyz byl mladsi dceri rok. Rozhodla jsem se vse vyresit. Driv nez se vratim po rodicaku do zamestnani. Behem tri tydnu jsem byla na sale. Klid byl to ano. Ale uz opet neni i kdyz vse je pevne. Myslim, ze pevne toje diky posilovani. Hodne sportuji od lonska i zavodne. Sport a posilovani resi jen zpevneni nikoliv reseni problemu.
Ja chodila jen na klasickou gynekologii. Ty me posilali na urologyckou kliniku. Od roku 2017 chodim k souktomemu gynekologovi.
Ktery se specializuje i na urogynekologii.
@Adenka84 je teda mazec , že jsi měla problémy už v tak brzkém věku, a koukám teda ,že jsi měla porody vedeny sekcemi..... Tak aspoň je vidět, jak je problém u každé z nás jiný, máte tambtreba genetickou zátěž? U nás nikdy žádná ženská.....
@jana97 ani u nas v rodine to zadna zena nemela..
Ja si dlouho myslela, ze tak to ma kazda zena. Az kdyz to bylo hodne caste jsem si o tom promluvila s mamkou. Nechapala me problemy. Tedy chapala, ale divila se tomu a ujistila me, ze v mem veku a v takove mure to vazne normalni neni.
Ano FB mam. Pisnu ti SZ.
@jana97 píše:
@Adenka84 no já když to vezmu zpětně, tak jsem měla problémy velké hned po 3 porodu, to jsem šla ještě před 6 nedělím k Dr, ta mi řekla ,že je to normální poporodní stav…změnila jsem lékařku,ta mi řekla , že mi popraskalo vnitřní sítí byla diagnostikována cystokela s tím,že až dokojim dáme síťku..... Tak jsem cvičila,......Pak jsem byla za hvězdu, protože jsem tu cystokelu vycvičila…pak jsem jsem se vrátila do práce, a po čase zase cystokela, pak se přidala rektokelu a prolaps dělohy.....Takže řešení vaginální hysterektomii s plastikami s tím,vze se problém vyřeší. A prd.....Na urogynekologii mě nikdy nikdo neposlal. 😑
Jani a cvicila jsi porad nebo jsi treba prestala, polevila? Zvedla neco vice tezkeho?
Jinak me poslal gynekolog na urogynekologii hned po 6-nedeli. Urodynamicky test mi delali, dopadl divne
na me otazky mi gynekolog rekl, ze mi odpovi urogynekolog. Ten mi sice odpovidal, ale co me skutecne zajimalo, na to odpoved nemel. Vedl vseobecne vysvetleni, ze je to vekem nebo dlouhou druhou dobou porodni. A to bychom mohli diskutovat, proc ty same problemy maji holky co je jim 28 a proc je nemaji holky, co meli I delsi druhou dobu porodni. Chapu, ze vse je o tele a kazda jsme jina. Ale oni vlastne nevedi, jak zjistit, co presne je v tele spatne.
@Adenka84 jsem moc rada, ze je tu nekdo po CS. Chci ti napsat vic, jen uz sem pisu podruhe (emimino mi to nenahralo, tak jsem ztratila veskery text) a uz se musim jit venovat brouckovi. Zkusim se ozvat vecer. Zajima me hodne veci. Zatim ahoj
@mimigo ano cvičila jsem, ono je těžké to uhlídat. Ale nic výrazně těžkého jsem se snažila netahat, nebehala jsem , žádné skákavé sporty…jen normální život…
@mimigo ahoj. Ano obe deti mam narozene sekci. Obe planovanou sekci. Duvod vzdy stejny kefalopelvický nepoměr. Dle meho gynekologa i Dr v porodnici bych ani jednu z dcer neprotlacila. Mam uzkou panev. Bylo mi receno, ze porodni vahu by muselo miminko mit max 2 kg. Prvni dcera vazila 3600 gr a druha 3290 gr. Pokazde jsem to obrecela.
Ahoj holky. A jak to mate se sexem? Boli vas to? Me sex boli. Mam pocit jako by mi tam do neceho narazel. Mam 2 roky po druhem porodu.
. Ach jo. 38 let a sex skoro nula. Jeste mi chlap utece
Ahoj holky, já jsem 2,5 roku po druhém porodu a pocitově se mi to zlepšilo, pohledove teda ne, akorát mi už naštěstí nekouká nic ven
Jsem docela aktivní sportovec a jediné co mi vadi je skákání. Teď jsem teda měla kašel a to bylo peklo, dost se mi to zhoršilo a i jsem se přičurla což se mi normálně nestává. Sex mě nebolí, dokonce mám i víc orgazmů, asi jediné pozitivum, asi jak se to tam nějak posunulo.Souhlasim s tím že hodně dělá i psychika a pokud se necítís ok, chce to zkoušet doktory a nenechat se odbit nebo alespoň nějaké rehabilitace.
Ahoj, zkoušel jste nebo pomohl někomu na cystokélu pesar? Prosím anonymně ![]()
@Anonymní píše:
Ahoj, zkoušel jste nebo pomohl někomu na cystokélu pesar? Prosím anonymně
Ja jsem je dostala od dokrorky na vyzkouseni. Dva druhy. Kosticku a jeden takovy jako tampon. Ani tu nejmensi kostku jsem nemela sanci zavest, tamponovy sel, ale nemela jsem s nim dobry pocit, takze jsem ho pouzila jen parkrat. Tesne po porodu se v nekterych zemich doporucuje, myslim, ze Francie a Anglie. Jestli to ma nejake pozitivni dopady dele po porodu, to nevim.
Ja na to prdim. Stejne jak to tady ctu se s tim neda nic delat. Operace je na chvilku a je to zpet. Je to proste dan za deti. Na svete jsou horsi veci. Chtela jsem si ted nechat dat nitrodelozni telisko a kdyz vidim jak to mam po tech dvou porodech zrychtovany tak na to radsi kaslu. Ani hraz neni co byvala. Pri kazdem sexu se trosku natrhne. Lubrikant nelubrikant. A to jsem dva roky po porodu
Dobrý den, má prosím někdo zkušenost s rektokelou po 1. Porodu a následném těhotenství? Mám deset měsíci porodu, občasné problémy s vyprazdňováním, povolené pánevní dno, stresová inkontinence, diastáza. Já 155cm, před otěhotněním 55kg, porod téměř překotný, dcera 3800g..cca za rok a půl bych chtěla ještě otěhotnět, ale mám strach, co těhotenství udělá s mým-takhle už dost zničeným telem. Děkuji
Já mám, spíš s cystokélou a povoleným pánevním dnem. Po porodu a v těhotenství to bylo horší, ale pak se to vrátilo ke stavu jak po prvním porodu. Momentálně mám nepříjemný pocit akorát když mám menstruaci.