Cystokéla

• Fotoalbum (1)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
10.7.19 21:03

Pánevní dno

Dobrý den. Můj názor je, že jde stav povolených svalů pánevního dna výrazně zlepšit. Pokud už jsou nějaké obtíže, včetně např cystokely, tak nepomůže cvičení zvenku - toď moje zkusenost.. Sama jsem si tím prošla, 2 vaginální porody 4 kg děti, počínající cystokela, inkontinence není. Pomoc - rada od gynekologa žádná. Nejdříve jsem si cvičila mojzisovou a cvičení pánevního dna. Pak jsem prošla vyšetřením u fyzioterapeuta (vagin vyšetření) a cvičím si s pomůckou educator 10 min denně. Výsledky jsou znatelné. Počítám s tím, že budu muset cvičit už napořád.. Doporučuji přečíst si článek na fb pod Medic area Teplice. Pánevní dno v praxi.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
4.9.19 03:33
@Anonymní píše:
Dobrý den. Můj názor je, že jde stav povolených svalů pánevního dna výrazně zlepšit. Pokud už jsou nějaké obtíže, včetně např cystokely, tak nepomůže cvičení zvenku - toď moje zkusenost.. Sama jsem si tím prošla, 2 vaginální porody 4 kg děti, počínající cystokela, inkontinence není. Pomoc - rada od gynekologa žádná. Nejdříve jsem si cvičila mojzisovou a cvičení pánevního dna. Pak jsem prošla vyšetřením u fyzioterapeuta (vagin vyšetření) a cvičím si s pomůckou educator 10 min denně. Výsledky jsou znatelné. Počítám s tím, že budu muset cvičit už napořád.. Doporučuji přečíst si článek na fb pod Medic area Teplice. Pánevní dno v praxi.

Dobry den, byla jste primo v Tpc Medic area? m

• Citovat
  • Upravit
88
5.9.19 04:31

Operace

Ahoj holky hodně jsem sem kdysi psala. Jen jsem chtěla napsat, po čase mi vyhřezla děloha, jsem po hysterektomii s přední i zadní plastikou byla jsem před rokem v říjnu, cítím se skvěle, vše drží a už ani památka po nějakých problémech. uz jen vzpomínám jak to bylo hrozné. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.9.19 22:07

Cvičení

@Anonymní píše:
Dobry den, byla jste primo v Tpc Medic area? m [/citace
Ano, byla jsem v Teplicích. Pro pražské jde doporučit Čelákovice.
  • Citovat
  • Upravit
Anonymní
20.9.19 21:08

Zdravím všechny, jsem 3 týdny po druhém porodu a bohužel mám cystokela, v pochvě mi jde vidět kulička, pro sezení a ležení dobrý, to se schová, ale při chůzi to tam strašně cítím. Snažím se poctivě cvičit, ale nevím jestli cvicim správně. Domlouvám si už rhb a taky přemýšlím nad koupi Kegel8 abych si byla jistá že cvicim správně. Můžete mi napsat jaké máte s tím zkušenosti? Jak jste se s tím vyrovnaly psychicky? Jako je fajn, že to není životu nebezpečné, ale prostě zatím mi je z toho akorát do breku nebo kriceni. Nevím no. Jak to děláte s dětmi a nošením? Jako malyho nosím, starší jsou naštěstí už 4,5 roku, tak je těžká na nošení i tak. Pomohlo nekomu cvičení s Kegel8? Je mi hrozně, těšila jsem se jak začnu zas běhat a sportovat a teď tohle… Jaké sporty provozujete? Kolo je nejspíš ok? Budu ráda když mi napíšete, vím že diskuze je tu dlouhá, ale za aktuální informace budu ráda :)

• Citovat
  • Upravit
8660
21.9.19 12:25
@Anonymní píše:
Zdravím všechny, jsem 3 týdny po druhém porodu a bohužel mám cystokela, v pochvě mi jde vidět kulička, pro sezení a ležení dobrý, to se schová, ale při chůzi to tam strašně cítím. Snažím se poctivě cvičit, ale nevím jestli cvicim správně. Domlouvám si už rhb a taky přemýšlím nad koupi Kegel8 abych si byla jistá že cvicim správně. Můžete mi napsat jaké máte s tím zkušenosti? Jak jste se s tím vyrovnaly psychicky? Jako je fajn, že to není životu nebezpečné, ale prostě zatím mi je z toho akorát do breku nebo kriceni. Nevím no. Jak to děláte s dětmi a nošením? Jako malyho nosím, starší jsou naštěstí už 4,5 roku, tak je těžká na nošení i tak. Pomohlo nekomu cvičení s Kegel8? Je mi hrozně, těšila jsem se jak začnu zas běhat a sportovat a teď tohle… Jaké sporty provozujete? Kolo je nejspíš ok? Budu ráda když mi napíšete, vím že diskuze je tu dlouhá, ale za aktuální informace budu ráda :)

Je jeste moc brzy…opravdu :hug: :hug: Kegel8 je super, pomůže, naučí vnímat ty správné sval, za mě super pomůcka. Dej tělu čas, dokud kojíš, není to také ještě finální, tkáně se stáhnou, zpevní. Já vím, že je to moc těžké, ale musíš tomu dát čas. :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.9.19 14:05
@lucillee píše:
Je jeste moc brzy…opravdu :hug: :hug: Kegel8 je super, pomůže, naučí vnímat ty správné sval, za mě super pomůcka. Dej tělu čas, dokud kojíš, není to také ještě finální, tkáně se stáhnou, zpevní. Já vím, že je to moc těžké, ale musíš tomu dát čas. :hug:

Díky, no na mě to teď strašně padlo, hlavně když čtu, že v podstatě na to nic není, co to zaručeně opraví. Prostě si nedokážu představit život bez sportu, turistiky (s batohem na výlet už asi ne že…). A zkušenosti co zatím čtu, jsou spíše negativní. Taky bydlíme ve třetím patře bez výtahu a tahat malyho až bude mít 7 kg nahoru… No prostě mám z toho akorát depresi. Pořád se dole prohlížím zrcátkem a samozřejmě je to k ničemu. Cvicim, ale prostě se zároveň bojím ať cvicim správně a třeba si to nezhorsim… Omlouvám se za vylev, navíc neznám nikoho s tímto problémem osobně a dost by mi pomohlo vědět, mít plán atp. Ted si připadám, že hlavně tapu… Kdyby kdokoliv z vás měl nějakou fundovanou stranku, doporučení na fyzio v Brně, budu ráda za jakoukoli radu.

• Citovat
  • Upravit
30
21.9.19 19:17

Jsem na tom podobne..neustale depky..kdyz neresim intimni zivot, tak to ze to je moje 1 dite a zrejme i posledni..coz mi vhani slzy do oci…dycky jsem hlasala ze je lepsi mit 2 deti..pac ma jeden druheho…a v neposledni rade omezeni co se tyce zvedani tezkych veci..to je pro me hodne omezujici…a take se s tim hodne peru…nemuzu s nicim pomoct na stavbe..nedokazu si predstavit jak budu nosit dite atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.9.19 21:05
@klokanik píše:
Jsem na tom podobne..neustale depky..kdyz neresim intimni zivot, tak to ze to je moje 1 dite a zrejme i posledni..coz mi vhani slzy do oci…dycky jsem hlasala ze je lepsi mit 2 deti..pac ma jeden druheho…a v neposledni rade omezeni co se tyce zvedani tezkych veci..to je pro me hodne omezujici…a take se s tim hodne peru…nemuzu s nicim pomoct na stavbe..nedokazu si predstavit jak budu nosit dite atd.

Naprosto tě chápu, nějak se z toho nemůžu sama vyhrabat. Místo toho aby se člověk věnoval dětem, rodině, myslí furt na to co má dole :cert:. To zvedani veci je hrozne. Maly ma zatim 4 kila, ale jak to budu delat za mesic, kdyz bydlime ve tretim patre bez vytahu?? nejvic me stve, že o tomhle fakt nikde nemůžu najít ucelený informace. V podstatě se všichni shodnou jen na tom, že cvičení cvičení je třeba, ale správně. Ale stejně už to nebude nikdy co předtím a operace očividně snad nikomu nepomohla dlouhodobě 8o :roll:

• Citovat
  • Upravit
81
21.9.19 21:54

Ahoj, předně: nevěš hlavu, jsou horší věci na světě a na tohle se neumírá :palec: (tím se utěšuju já :) ). Navíc, jsi krátce po porodu, ono se to může ještě změnit. Kojíš, hormony také dělají své. Píšeš, že je vidět boulička - uvnitř?, to zní, jako že nemáš ještě tak velký sestup. Budeš to mít asi podobné, jako já, která mám stupeň 1 ze tří (další věc, kterou se utěšuji - mohlo by to být horší :D ).
A k praktickému životu s tímto problémem - určitě si domluv vyšetření na urogynekologii a rehabilitaci, aby ses naučila správně provádět cviky. Je důležité, aby se to cvičení stalo součástí tvého života, protože jen při pravidelnosti a po delší době jsou vidět nějaké výsledky. Dobrá zpráva je, že ty cviky nejsou nijak náročné a nezaberou mnoho času - já třeba cvičím ve stoje ve sprše, někdy třeba v tramvaji nebo při čekání ve frontě ;)
Jinak, co se týče nějakých režimových opatření a sportu, nedoporučuje se nošení těžkých věcí a jakékoliv otřesy - takže běh, skoky atd… Kolo je prý v pohodě (ale opět - žádný divoký sjezd přes kořeny :mrgreen: ). Jenže v praxi - mám 15 m syna, který ještě nechodí, takže prostě není možný tohle úplně dodržet… O to víc se snažím neflákat to cvičení. Miluju turistiku a chození po horách - když jsem takhle na jedné túře nesla celou dobu synka, hned jsem cítila zhoršení… To samé po několika hodinovém tančení na svatbě. Po jakékoliv větší zátěži se to prostě „vyvalí“, ale poctivě cvičím a za chvíli je to zase v pohodě. Snažím se prostě, aby mi to co nejméně zasahovalo do života.
Fyzioterapeutka mi říkala, že ani přes všechna opatření a cvičení se nedá vyloučit, že stejně jednou budu muset na operaci - ale to je spíš v řádu desítek let, ve stáří, kdy vlivem hormonálních změn může dojít ještě k většímu poklesu. Pravidelným cvičením ale jde dosáhnou toho, aby tě tento problém co nejméně obtěžoval.
Koukám, že jsem se rozepsala, tak snad tě tento elaborát trochu povzbudí a uklidní :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30
21.9.19 22:08

Ale zase ja bych nevesela hlavu ze operace nikomu dlouhodobe nepomohla..ono zase..ten kdo problem vyresi uz to nenapise..nebo aspon si to myslim…nerikam ze kazdej..

takze se ti to stalo u druheho ditete?
A nakej spatnej porod? Nebo rychlej?

Cviceni zatim neporadim…sama jsem na zacatku..a teprve me fyzio ceka..ale hned jak budu vedet vic urcite napisu nejake tipy…prave proto take jeste nic necvicim nez abych cvicila blbe

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.9.19 08:56
@Malina9 píše:
Ahoj, předně: nevěš hlavu, jsou horší věci na světě a na tohle se neumírá :palec: (tím se utěšuju já :) ). Navíc, jsi krátce po porodu, ono se to může ještě změnit. Kojíš, hormony také dělají své. Píšeš, že je vidět boulička - uvnitř?, to zní, jako že nemáš ještě tak velký sestup. Budeš to mít asi podobné, jako já, která mám stupeň 1 ze tří (další věc, kterou se utěšuji - mohlo by to být horší :D ).
A k praktickému životu s tímto problémem - určitě si domluv vyšetření na urogynekologii a rehabilitaci, aby ses naučila správně provádět cviky. Je důležité, aby se to cvičení stalo součástí tvého života, protože jen při pravidelnosti a po delší době jsou vidět nějaké výsledky. Dobrá zpráva je, že ty cviky nejsou nijak náročné a nezaberou mnoho času - já třeba cvičím ve stoje ve sprše, někdy třeba v tramvaji nebo při čekání ve frontě ;)
Jinak, co se týče nějakých režimových opatření a sportu, nedoporučuje se nošení těžkých věcí a jakékoliv otřesy - takže běh, skoky atd… Kolo je prý v pohodě (ale opět - žádný divoký sjezd přes kořeny :mrgreen: ). Jenže v praxi - mám 15 m syna, který ještě nechodí, takže prostě není možný tohle úplně dodržet… O to víc se snažím neflákat to cvičení. Miluju turistiku a chození po horách - když jsem takhle na jedné túře nesla celou dobu synka, hned jsem cítila zhoršení… To samé po několika hodinovém tančení na svatbě. Po jakékoliv větší zátěži se to prostě „vyvalí“, ale poctivě cvičím a za chvíli je to zase v pohodě. Snažím se prostě, aby mi to co nejméně zasahovalo do života.
Fyzioterapeutka mi říkala, že ani přes všechna opatření a cvičení se nedá vyloučit, že stejně jednou budu muset na operaci - ale to je spíš v řádu desítek let, ve stáří, kdy vlivem hormonálních změn může dojít ještě k většímu poklesu. Pravidelným cvičením ale jde dosáhnou toho, aby tě tento problém co nejméně obtěžoval.
Koukám, že jsem se rozepsala, tak snad tě tento elaborát trochu povzbudí a uklidní :kytka:

diky za elaborat, jsem za nej opravdu moc rada :). Ty na zprave z nemocnice z gyndy mam napsany prolapsus uteri gr. I, tak doufám, že doktor ví co píše… Jako asi takhle… když se tam kouknu zrcatkem, vidím tak vevnitř tři malé bouličky vedle sebe, z pochvy to nevylízá. Já to vlastně zjistila, když jsme byli na delší procházce, já se rozběhla za starší dcerou a najednou jsem měla nějaký divný pocit. myslela jsem, že zas nějaká sraženina (to se mi už stalo), ale když jsem se pak doma podívala, jedna ta boulička v podstatě zaplnila poševní vchod (tak nevím, jestli tohle už není třeba stupeň dva?). Po šestinedělí jdu na gyndu a vyžádám si tu urogynekologii. Už jsem psala na dvě fyzio a čekám na odpověď. Teď cvičím dva cviky, co mi dala dula, ale snažím se to nepřehánět, ať si to nezhorším než půjdu na to fyzio. Jak jsi našla fyzio, která je fakt dobrá? Kdy jsi zjistila prolaps po porodu?

Doufám, že s tím kolem to bude ok, aspoň to cyklo by mohlo jít, chci jezdit s dcerou, takže terén stejně dávat nebudeme. A plavání ne kvůli zánětům? Zajímalo by mě, který sporty jsou třeba ok. Vím, že poskoky, otřesy ne, ale není mi moc jasný, který sporty naopak jsou fajn. Kouknu se po nějakým Pilates cvičení asi.

@klokanik ano, mám to teď až po druhém dítěti. Druhý porod byl ale úplně ukázkový, trošku jsem se natrhla to jo, ale šití bylo asi 7 minut se vším všudy, u prvního dítka mě šili hodinu!!! tam to bylo fakt hnusné. Ale asi jsem měla vždy pánevní dno povolené, no jenže mě ani ve snu toto nenapadlo, nevěděla jsem o tom (což je samozřejmě můj problém že). Uvažuju že koupím ty kegel8 na cvičení, abych věděla, že cvičím správně. Fyzio je nutnost, jen doufám, že najdu někoho dobrého, což je těžké, když nikoho kolem sebe s tímto problémem nemám a tudíž mi nemůže nikoho doporučit… Psala jsem akorát dvoum fyzio, uvidím, kdo se mi ozve zpět.

Kdybyste měli někoho z Brna a okolí, klidně doporučte :).

@lucillee a ty jsi měla problém po prvním dítku a pak jsi rodila ještě dvakrát nebo jsi měla už císaře?

Jak to máte obecně s nošením dětí? Jako přece to novorozeně se holt tahat musí?? Naše ctyrleta už si zvykla v těhotenství, že jsem jí netahala, ale to malé, dcera se hodně nosila minimálně do dvou let… tak vůbec nevím, jak to teď budu dělat??? Jakékoli elaboráty jsou vítány (snad tu tím nikoho neirituju, ale vaše konkrétní příběhy a cesty mě pomáhají to pochopit a akceptovat. Děkuji

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
22.9.19 09:04

@Malina9 jo a jak dlouho ti trvalo, než jsi cviky zvládla abys je dělala správně a za jak dlouho jsi viděla zlepšení? Teď už to máš tedy v pořádku, nebo to jde na gyndě pořád vidět, akorát ty pocitově cítíš rozdíl? Promiň, že se ptám takhle polopaticky :), odpověz samozřejmě jen na část mých otázek, které chceš.

• Citovat
  • Upravit
88
22.9.19 11:29

Nebojte se operace

Ahoj holky nebojte se operace. Žiju zase jako člověk…byli to hrozný…vše mi drží kde má…je to rok… řešení je…m

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.9.19 11:38
@jana97 píše:
Ahoj holky nebojte se operace. Žiju zase jako člověk…byli to hrozný…vše mi drží kde má…je to rok… řešení je…m

A jakou operaci jsi přesně měla? Já jsem na začátku a jen sbírám informace. Předpokládám že po operaci platí ale stejná omezení ne? Jako neskakat, nebehat atp?

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Intimní balzám INTIMISS

• (4.7) + 30 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí

Poradna gynekologa