Cystokéla

• Fotoalbum (1)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
422
20.2.18 16:22

@sarusa4 no, taky jsem rodila polohou celni:( bylo to hrozny a ty nasledky jsou jeste horsi. Jaky lekar a jakou metodou ti prosim vysetrili ty pudendalni nervy? A chapu spravne, ze jsi tesne po porodu mela mensi problemy naz s odstupem casu? Nebo to bylo po prvnim porodu ta estetika a sex? Hele, ja taky porad premyslim o vazech, ktere povolily a jestli by proste nesly zkratit, povytahnout nebo tak nejak. Myslim, ze ta metoda se jmenuje CESA/VASA. Ale pro me zatim nepripada v uvahu. Jeste muzu „normalne“ fungovat. To jsem prvniho 3/4 roku nemohla a ano tim byla moje psychika v pr… uplne ti rozumim. Taky jsem velmi aktivni rodina…teda byli jsme:/, a to chci zpet. Uplne jako ty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1062
20.2.18 16:58
@Goni píše:
@sarusa4 no, taky jsem rodila polohou celni:( bylo to hrozny a ty nasledky jsou jeste horsi. Jaky lekar a jakou metodou ti prosim vysetrili ty pudendalni nervy? A chapu spravne, ze jsi tesne po porodu mela mensi problemy naz s odstupem casu? Nebo to bylo po prvnim porodu ta estetika a sex? Hele, ja taky porad premyslim o vazech, ktere povolily a jestli by proste nesly zkratit, povytahnout nebo tak nejak. Myslim, ze ta metoda se jmenuje CESA/VASA. Ale pro me zatim nepripada v uvahu. Jeste muzu „normalne“ fungovat. To jsem prvniho 3/4 roku nemohla a ano tim byla moje psychika v pr… uplne ti rozumim. Taky jsem velmi aktivni rodina…teda byli jsme:/, a to chci zpet. Uplne jako ty.

Ty pudendalní nervy mi vyšetřovali na urogynekologii(když budeš chtít, napíšu i kde, ale to radši do zpráv, nechci tu psát moc žádná jména).To vyšetření bylo normálně rukou tlačení na zadní stěnu v pochvě, kamsi do boku a tam to opravdu bolelo, pak ultrazvuk a pak mi ten nerv na pravé straně opíchly skrz zadek normálně přeskůži, kolem kosti a pochopila jsem, že to bylo nějaké analgetikum a čekalo se, co to udělá. Jako trochu slabší ten tlak tam byl, ale orpavdu na chvíli. Pak mě poslali na magnetickou rezonanci, ale tam trvá dlouho dostat termín, takže nevím. Jen říkali, že to může být po tom porodu, delší tlačení.

Po prvním porodu jsem měla všechno úplně v pořádku a na gynekologii i říkaly, že to vypadá, jako bych ani nerodila(měla jsem malou jizvu po nástřihu, ale jinak nic), tak mě ani nenapadlo, že po druhém budou problémy. Po druhém to nicméně bylo taky v pořádku, akorát teda po tom tlačení už bylo vše víc povolené a to i přední i zadní stěna, ale problémy s močením, ani bolestí jsem neměla. To začalo až skoro rok po porodu, když se mi vrátila menstruace. A od té doby se to jen zhoršuje. Cvičím celou dobu, ale už to prostě nepomáhá. Právě mi na jiné urogynekologii říkali, že když je měchýř takhle kleslý a tlačí a přitom nemám poraněné pánevní dno, tak, že to můžou být vazy, ale pak už to dál nevyšetřili. :cert: :zed:

Sama opravdu nevím, čím to je, před nedávnem jsem si ještě myslela, že je to tlak po zánětu močových cest, případně to způsobuje leukoplakie. Ale teď na urologii při poslední prohlídce taky řekli, že mám dost pokles a hyperaktivní měchýř to není.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
422
20.2.18 17:10

@sarusa4 tak to je fakt zvlastni. Proc se to zhorsuje? To MRT si ale nech udelat, pokud muzes. Casem si ho taky nekde vydupu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1062
20.2.18 18:04

@Goni To nevím. Dokonce mi i na gynekologii udělali hormonální profil, jestli nejsem v předčasném přechodu, protože mám problémmy i s menstruací. Ale nejsem. :nevim:

Na tu rezonanci půjdu. Já už se jakýhkoliv vyšetření ani zákroků snad ani nebojím-tak moc chci, aby to bylo lepší. Přála bych si napravit aspoň tu uretrokélu, jestli to vůbec nějak jde

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22.9.18 21:31

Kegel 8

Zeny, kdybyste nektera chtela ,mam doma naprosto neuzity kegel 8. U nas se jeste loni nedal koupit,koupen je z anglie. Cena 2000 kc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
422
7.10.18 22:28

@sarusa4 ahoj po dlouhe dobe. Jak to s tebou ted vypada? Nasla jsi nekoho, kdo by ti mohl ponoct?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1062
9.10.18 13:25

@Goni Ahoj, bohužel moc ne. Potíže mám pořád. Spíš bych to zhodnotila, že je to horší, příznaky jsou pořád stejné,ale cítím se tak nějak beznadějně. Docházím na urologii, kde už ale jen „udržují stav“ ,léčili mě léky na hyperaktivní močový měchýř, i když podle vyšetření ho nemám a ani se to po několika měsících nezlepšilo(spíš zhoršilo), takže je mám nově vysazené a jsem zase na začátku.

Dost mě mrzelo, že na tom i ve dvou zdravotnických zařízeních chtěli dokonce vydělat. Na magnetické rezonanci jsem byla a něco se našlo,ale jestli to souvisí :nevim:

Dost to poslední dobou vypadá, že mi prostě dost zanedbali zánět a tohle jsou následky. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
88
29.12.18 16:48

Ahoj holky jsem tu pobfost dlouhé době. Chtěla bych vás pozdravit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.12.18 15:00
@jana97 píše:
Ahoj holky jsem tu pobfost dlouhé době. Chtěla bych vás pozdravit.

Ahoj, ráda bych se tě zeptala jak jsi na tom teď? Pořád cvičíš? Už se ti to nevrátilo/nezhoršilo? Musím říct, že jsi velkou inspirací a hlavně nadějí pro všechny, kdo mají tento problém. Díky, za tvé příspěvky a o aktuální info o stavu :) :mavam:

• Citovat
  • Upravit
88
30.12.18 17:13

Ahojky všem tak navazu na své příspěvky… Je to Asi rok co se mi začalo vše vracet, snažila jsem se pořád cvičit, ale už to zpátky nešlo. Pak mi ještě s stoupila děloha..... Problémy jsem měla hlavně s častým ,téměř trvalým pocitem na močení. Nyní jsem 2 měsíce po vaginální hysterektomii s přední i zadní plastikou. A nevím co bude dál. Pocitově mám cystokelu zpět, problémy s častým močením taky. Jsem objednana do Prahy k docentovi Otčenáškovi a uvidíme...... :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.12.18 21:47

Teda tak to mě moc mrzí, že to takhle dopadlo :( Všem bych chtěla doporučit, aby si zkusily najít kvalitního fyzioterapeuta, který se specializuje na pánevní dno před tím, než se rozhodnou jít pod kudlu. Speciálně cystokéla se opravdu vycvičit dá, inkontinence se dá napravit taky. Je to běh na dlouhou trať a často to souvisí s dalšími dysbalancemi. Doporučuju FB skupinu Diastáza a přidružené potíže, kde najdete i seznam ověřených fyzioterapeutů specializující se na diastázu a pánevní dno, tyto dvě věci dost úzce souvisí. Doktoři umí jenom kuchat a nevědí, že dobrý fyzioterapeut si s problémem poradí často taky. Hodně zdaru všem!
 Simona

• Citovat
  • Upravit
88
30.12.18 21:51

Díky. Já právě si teď zpětně myslím, že jsem se o to měla více aktivně zajimat. Řešit to přes uro gynekologii, nechat si udělat urodynamicky test a zjistit příčinu…nechala jsem to 5 let, teď zpětně si fakt myslím, že jsem to měla řešit dříve…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.12.18 22:04

No :) přemýšlím, jak to co nejvíce zkrátit. Zkrátka, já za 4 roky, co žiju s prolapsem dělohy jsem zjistila, že doktoři ví totální,ale totální prd :( Po prvním porodu mi klesla děloha až do poševního vchodu,ale ok, necítila jsem se nijak nekomfortně. Pak jsem otěhotněla podruhé a někdy do skoro 5. měsíce mi tou tíhou vylezl čípek ven snad 5 cm, fakt hnus, hrůza. Doktoři i rehabilitační sestra, ke které jsem chodila cvičit mě ujišťovali, že to bude jen horší. A nebylo, v pátém měsíci to zalezlo dovnitř a už to nevylezlo, a já jsem v to doufala, protože jsem četla zkušenosti na internetu. A už jenom z blbé logiky, kdy se ta děloha zvětší, tak se přece vysune nahoru, protože se už do podbříšku nevleze. :zed: To mě zkrátka přesvědčilo, že doktoři mi nepomůžou, protože o tom ví kulové! Umí doporučit jen kegelovy cviky, které naopak škodí, než aby pomohly. Když to nezabere, tak tě pošlou pod kudlu. Bohužel mé problémy pořád přetrvávají, je to horší po tom druhém porodu :( dokonce stále se to pomalu ale jistě horší, ale teprve teď jsem se dokopala něco s tím dělat :( Našla jsem si dobrou fyzio, tak uvidíme, dám report, ale pod kudlu mě nikdo nedostane, to ať mi to radši samo vypadne :D
 Simča

• Citovat
  • Upravit
4044
30.12.18 22:49

Ahoj holky. Moc vás všechny zdravím.
Jsou to 2 roky co jsem s vámi zde tento problém řešila. Možná si na mě vzpomenete.
Byla jsem v únoru 2017 na operaci. Po urodynamickém vyšetření mi nebyla nabídnuta jiná možnost. Pánevní dno bylo příliš povolené na to, aby se dalo vycvičit. Fakt, že cviky nepomáhaly ani z 10%.
Tehdy mě byla zavedená páska proti stresové inkontinenci plus přední plastika.
Po operaci to bylo fajn. Cca půl roku paráda. Podařilo se mi zhubnout 20 kg a díky velké diastáze jsem podstoupila abdominoplastiku. Díky které se mé pánevní dno ještě více zpevnilo. Břicho mám pevné jako nikdy jindy.
Ale bohužel problémy s inkontinencí jsou zpět. Hodně sportuji. Běhám i závodně a není výběh kdy bych se nepomočila. Je to potupné. Bez vložky běhat nelze.
Urolog mi nabídl reoperaci. Ale na rovinu řekl, že to může být po i horší. Zatím o ni věru nestojím. Zkoušela jsem i Biocon. Úspěch se dostavil, ale opět jen krátkodobý. Urolog se můj problém snaží mírnit léky. Užívám Mictonete, Gutron a 2× v týdnu si zavádím do pochvy krém Ovestin. Nyní v březnu mě čeká operace konečníku, tajně doufám, že by to mohlo též pomoci. Třeba je nutné povyzprvavit všechny otvory. :) Dle gynekologa mám pánevní dno pevné. I manžel to při mazlení tvrdí. A nabízí mě tedy opět jen reoperaci.
Tak nějak si zvykám s problémy žít. při kýchání a kašli mě to nějak už nepřekvapuje netrápí. Ale to sportování!!!! To je utrpení, potupa, hnus…
Všude i tak nosím náhradní spodní prádlo. dostatek vložek.. Jinak to prostě nejde.. :nevim: :zed:

Tak to je mé shrnutí za poslední 2 roky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
88
31.12.18 11:08

Ahojky holky všechny vás zdravím. Pořád se o tom vůbec nemluví.tak moc díky za vaše příběhy. Sama nevím co s tím , cvičení selhalo, 5 let jsem cvičila , měla jsem výbornou fyzioterapeutku.Kdyz už to nebylo k životu šla jsem na operaci . A nic…tak nevím. Teď jdu 3.1. za svou lékařkou na kontrolu. 15.1 bych už měla nastoupit do práce…do nové práce.....Kde budu zase tahat lidi, jsem zdravotní sestra…sama jsem se aktivně objednala do Prahy k docentovi Otčenáškovi…a teď nevím fakt nevím..... když se kouknu zrcátkem mám cystokelu zpět. Je mi to tak protivný pocitově, že asi ještě zkusím nějaký zákrok… Ale .......držte se zeny :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Intimní balzám INTIMISS

• (4.7) + 30 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí