Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Anonymní píše:
Ahoj Simco, dekuji za tip, urcite na to mrknu, anglictina nebude problem. No, ja s tim prolapsem mam jeste i inkontinenciAsi mam tu nejtezsi formu. Taky bych moc rada rodila normalne, jenze nevim, zda bych si jeste vic neublizila? Ale do cisare se mi teda moc nechce.
jsem 8 mesicu po porodu a mesicky jeste nebyly. Ten doktor me tim prave uplne vylekal. Blabolil neco o tom, ze do vany az po prvnich mesickach. No, me ted spis jde o tu slanou vodu primo na me mocove trubici.
Trci proste ven z tela
Ahoj, jsi tady prosim jeste aktivni? Mam po porodu asi neco podobneho…:/
Všem posílám podporu, kdysi jsem měla taky temto problém, měla jsem vejce v kalhotkách jak jsem tomu sama říkala…Vycvičila jsem to!!! Držte se, jde to!!!chce to makat!!!
@jana97 Ctu tve prispevky porad dokola a moc me motivuji! Dekuji!!!
Kdyz uz jsi napsala, mela jsi opravdu cystokelu nebo „jen“ povolene posevni steny? A cvicis stale smiska? Mas/mela jsi nejake symptomy v oblasti moceni Napr. caste moceni? Ja zrovna resim hlavne tohle a snazim se zaktivovat svaly panevniho dna. Mam taky problemy s vyprazdnovanim…vse je jaksi stale bez citu, a to 3,5 mesice po porodu:/ jeste jednou diky!!! ![]()
Ano měla jsem masivní přesah cystokély přes poševní vchod, prolaps ve 4 stadiu, lékařka po kontrole sama řekla, že jsem to vycvičila, že to málokdy vidí, a volala i sestru at se jde podívat..Fakt jsem makala..Ale umím s tím žít, cvičím, zvedám těžké věci jen v určitých polohách a vždy při tzv. zamčeném pánevním dnu…Atd…A mějte se ráda!!!
@jana97 Tvuj pribeh je pro me velka nadeje, ze to lze vycvicit. Ale mela jsi treba nejake problemy i s inkontinenci nebo ta cystokela byl jen takovy „kosmeticky“ problem? Je mi jasny, ze cvicit se musi nekolikrat kazdy den, ale toho Smiska jsi cvicila sama podle nejake knihy/videa nebo pod obcasnym dohledem fyzioterapeuta? Muzes nam nasdilet, jak konkretne se ti to podarilo a jak dlouho to trvalo? Dekuji moc.
Ahojky. Tak problémy jsem měla hned po porodu a to ukrutně bolesti zad, ňekdy jsem lezla po ctyrech…Pakmjsem měla hrozny nizkou kapacitu moc měchýře, bylo to fakt malinko tak 50 ml, víc jsem neudržela, takže když jsem už vylezla s kočárem ven, tak jsem obešla všechny veřejný záchody ve městě. Někdy jsem nemohla ani jít, začala jsem mít pocit že se to ve mě hrubé všechno, jakoby sune ven a nemohla jsem udělat krok jak mentor bolelo…Tak jsem začala hledat co s tím…Protože jsem buď rvala nebo jsem kontrolovala zrcátkem zda se to nezhoršuje…Bylo to pro mě hrozné období…V té době jsem měla 105 kilo a zhublanjsem na 75 to si myslím že mělo také velký podíl na odstranění problémů…A začala jsem se mít ráda, poprvé v životě jsem vytáhla suknina lodičky…K cvičení, chodila jsem k fyzioterapeutce, asi pulnroku, dámské tonclovek nenaučí…No a teď s tím žiju, dokonce jsem i po 20 letech lyžovala…
Byla to normální fyzioterapeutka na rehabilitaci nebo nějaká speciální??
Normální, která se zabývá tímto cvičením, ale chodila jsem k ní domu, bylo to pondomluve…
A ja se toto cvičení nazývá?? Takže dejme tomu, že fyzioterapeutka na rehabilitaci i v menší nemocnici by toto cvičení měla znát??
ahoj.Je to stabilizační a mobilizační cvičení dle dr. Smíška. Já jsem cvičila 7 základních cviků…Jeden cvik jsem se učila správně cvičit tak 30 minut pod dohledem…Chodila jsem cca jednou za 3 týdny…Vždy jsem byla na lekci tak hodinu…je třeba aby tě to někdo správně naučil cvičit…Vypadá to jednoduše, ale je třeba aby ses to naučila fakt dobře jinak to nemá cenu..Hodně štěstí!
Ahoj, jsem rok a půl po porodu druhého dítěte a mám cystokélu. Četla jsem si celou diskuzi a chci jen doplnit, že cystokélou netrpí jen ženy, které rodily přirozeně! Já měla dva císaře a mám to též. Záleží na stavu svalů před těhotenstvím/porodem, váze dítěte a jiných faktorech…dle mojí gynekoložky. Chci si pořídit vaginální kuličky pro lepší prokrvení a posílení svalů, abych zachovala alespoň tento stav a nezhoršilo se mi to.
@zelenka82 ahoj, to me dost prekvapuje, ze skutecne i po cisarich toto byva
Mozna po akutnich, kdy uz castecne probihala faze tlaceni. Mas jine rizikove faktoy?(tezka prace, nadvaha, slabou pojivovou tkan apod.?) No, mrzi me to!:( Jak se s tim „peres“? Ja mam 4 mesice po porodu a vetsinu casu jsem probrecela, ted uz se s tim stavem pomalu smiruji, i kdyz trochu jeste doufam ve zlepseni po zakroku laserem.
Ahoj, já jsem byla na jednodenním kurzu této metody 3×3 a musím říct, že mě to moc nenadchlo. Bylo to celé takové meditační, trochu spojené s jógou a v podstatě se tam pracuje s psychikou, čemuž v takových stádiích, kdy nám to čouhá ven je dle mého teda docela marné… Nevím možná má někdo lepší zkušenost, ale já jsem teda podle toho potom necvičila, cvičila jsem podle fyzioterapeutky, princip ale stejný, zatínání svalů pánevního dna, jenže svaly pánevního dna nepracují samostatně, ale musí být zpevněny všechny vnitřní svaly břicha, které je potřeba taky cvičit a toto tato metoda vůbec nezahrnuje.