Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Anonymní píše:
Tak moc dekuji. Preju hodne stesti u poroduBudes rodit normalne nebo uz musis cisarem? Ja bych taky chtela jeste jedno mimco, prolaps mam takovy, ze me chteli hned operovat
A pristi porod pry radeji cisare
A nevis, co znamena, ze do vany se muze az po prvnich mesickach?
To nevím proč do vany po prvních měsíčkách, moc mi to nedává smysl.
Jinak co se týče porodu, nikdo o císaři nic neříká, i když jsem četla, že ho radši doporučují, ale chci rodin normálně. Hodně jsem se dozvěděla i uklidnila na stránkách wholewoman.com, je tam spousta diskuzí spousty žen s různými prolapsy a taky články jak žįt s prolapsem, jak ho dostat pod kontrolu, aby tě neomezoval a zároveň dost odrazují právě od operací. Opravdu doporučuju pročíst, byť je to anglicky, ale translator to jistí ![]()
Simča
@Anonymní píše:
Tak moc dekuji. Preju hodne stesti u poroduBudes rodit normalne nebo uz musis cisarem? Ja bych taky chtela jeste jedno mimco, prolaps mam takovy, ze me chteli hned operovat
Ještě s těma měsíčkama, to je jako myšleno první měsíčky po porodu? To by taky mohlo být za dva roky ale
To je přece blbost… Jak dlouho jsi po porodu?
Simča
@Anonymní píše:
To nevím proč do vany po prvních měsíčkách, moc mi to nedává smysl.
Jinak co se týče porodu, nikdo o císaři nic neříká, i když jsem četla, že ho radši doporučují, ale chci rodin normálně. Hodně jsem se dozvěděla i uklidnila na stránkách wholewoman.com, je tam spousta diskuzí spousty žen s různými prolapsy a taky články jak žįt s prolapsem, jak ho dostat pod kontrolu, aby tě neomezoval a zároveň dost odrazují právě od operací. Opravdu doporučuju pročíst, byť je to anglicky, ale translator to jistí
Simča
Ahoj Simco, dekuji za tip, urcite na to mrknu, anglictina nebude problem. No, ja s tim prolapsem mam jeste i inkontinenci
Asi mam tu nejtezsi formu. Taky bych moc rada rodila normalne, jenze nevim, zda bych si jeste vic neublizila? Ale do cisare se mi teda moc nechce. ![]()
jsem 8 mesicu po porodu a mesicky jeste nebyly. Ten doktor me tim prave uplne vylekal. Blabolil neco o tom, ze do vany az po prvnich mesickach. No, me ted spis jde o tu slanou vodu primo na me mocove trubici.
Trci proste ven z tela ![]()
@Anonymní píše:
Ahoj Simco, dekuji za tip, urcite na to mrknu, anglictina nebude problem. No, ja s tim prolapsem mam jeste i inkontinenciAsi mam tu nejtezsi formu. Taky bych moc rada rodila normalne, jenze nevim, zda bych si jeste vic neublizila? Ale do cisare se mi teda moc nechce.
jsem 8 mesicu po porodu a mesicky jeste nebyly. Ten doktor me tim prave uplne vylekal. Blabolil neco o tom, ze do vany az po prvnich mesickach. No, me ted spis jde o tu slanou vodu primo na me mocove trubici.
Trci proste ven z tela
Jak trčí ven z těla? To jde? Když je prolaps močového měchýře - cystokéla, tak se vyklenuje močový měchýř přes poševní stěnu ven z pochvy, takže jediné kam se teda mořská voda může dostat je pochva, což se tam dostane i ženským, které nemají prolapsy. Ale nevím teda, co máš přesně ty za problém, když píšeš o močové trubici trčící ven ![]()
Simča
@Anonymní píše:
Jak trčí ven z těla? To jde? Když je prolaps močového měchýře - cystokéla, tak se vyklenuje močový měchýř přes poševní stěnu ven z pochvy, takže jediné kam se teda mořská voda může dostat je pochva, což se tam dostane i ženským, které nemají prolapsy. Ale nevím teda, co máš přesně ty za problém, když píšeš o močové trubici trčící ven
Simča
Příspěvek upraven 07.09.16 v 22:34
@mimigo píše:
Ahoj Simco, no, proste je to takovy vajicko a kdyz se umyvam po narocnym dnu, tak si je nahmatam na stejne urovni jako treba stydky pysky. Me doktori rikali, ze je to mocova trubice, tak nevim.Proste pred porodem tam byla minimalne nejaka tkan.
Aha, ale to vajíčko ti čouhá z pochvy že jo? To bude jak říkám, ona to je třeba močová trubice, ale je za poševní stěnou, takže na ni se žádná mořská voda nedostane. Voda se dostane max. do pochvy, kam se může dostat i tak, takže bych se fakt nebála ![]()
@Anonymní píše:
Aha, ale to vajíčko ti čouhá z pochvy že jo? To bude jak říkám, ona to je třeba močová trubice, ale je za poševní stěnou, takže na ni se žádná mořská voda nedostane. Voda se dostane max. do pochvy, kam se může dostat i tak, takže bych se fakt nebála
Jo, presne tak. No, jsem laik, ale ty vajicka tam vidim 2 – jedno je mocak a to druhy asi kousek cipku. Vazne jsou za posevni stenou? Ja mela za to, ze kyla je, kdyz prave neco vyhrezne skrz tkane ci svaly ven. Ale podle definice cystokely jsem to i tak pochopila. Mozna blbe.
Ahoj, já myslím že cysto nebo rectokéla je když močák nebo střevo tlačí na poševní stěnu a ta je níž nebo vylézá ven, močák přímo ven nevylézá, ale co se týče čípku nebo dělohy tak to vylézat může. Ale nejsem gynekolog ![]()
A já se teda normálně koupu a to mám vše nějak posunuté dole, už se v tom ani nevyznám co mi tam vše leze ![]()
Tak hezký večer.
@Svštluška píše:
Ahoj, já myslím že cysto nebo rectokéla je když močák nebo střevo tlačí na poševní stěnu a ta je níž nebo vylézá ven, močák přímo ven nevylézá, ale co se týče čípku nebo dělohy tak to vylézat může. Ale nejsem gynekolog
A já se teda normálně koupu a to mám vše nějak posunuté dole, už se v tom ani nevyznám co mi tam vše leze
Tak hezký večer.
Dekuji. No, taky se tom uplne nevyznam. Jinak ja se zatim ve vane nekoupala, ale to more - no, bylo by me moc lito byt u more a neplavat v nem. Takze to asi risknu. Muj gyndr mi napsal, ze se mam jit po koupani osprchovat. No, tak ja hlavne nevim, zda to bude pokazde mozne s malym miminem, ale kdyz to pujde, tak povalim.
Ahoj holky, jsem tu po delší době, jsem potřetí těhotná ve 30tt, dneska jsem byla na gyndě a konzultovala s dr. moji rektokélu…ještě po druhém porodu to ani nekomentoval, v podstatě mi potvrdil až na moji otázku, že opravdu jde o rektokélu, ale řekl mi, že je to v normě a pokud nemám nějaké obtíže, tak se tím nemám trápit…v podstatě jsem se s tím tak nějak neučila žít, naštěstí mi nic nevyčuhovalo ven, ale teď jak se blíží třetí porod podívala jsem se dolů a celkem i zhrozila, samozřejmě mám vše dole nateklé, ale boule je obrovská, prakticky přes celý poševní vchod ![]()
Jste tu některá po operaci-plastice? Můj gyn dr. mi dnes řekl, že jsem adeptka na operaci, samozřejmě až porodím, dokojím…takže nejdřív v druhé polovině příštího roku…operaci mi prý udělá on, specializuje se na urogynekologii, tak alespoň vím ke komu bych šla, ale mám z toho takové rozporuplné pocity, sice maličko doufám, že se to po porodu napraví na ten stav po druhém dítěti, ale je i riziko, že to bude mnohem horší…nedokážu myslet teď na nic jiného a je mi do breku
Tolik jsem se těšila na třetí-poslední mimčo a teď se budu klepat, aby mi po porodu nevylezl kus střeva ven
![]()
Prý teď už se síťky nedělají a tvářil se, jako že nevidí nejmenší problém, proč by operace neměla dopadnout dobře…budu strašně ráda za jakoukoli zkušenost…je mi 32 let a fyzicky jsem myslím v dobré kondici, i panevní dno OK, žádný pokles dělohy, jen ta zatracená rektokéla…
![]()
Lena
Ahoj Leno, moc, moc gratuluji ke 3. detatku!!! Naprosto chapu tvoje obavy. Ja mam po prvnim porodu a chtela bych jeste jedno dite, ale taky se bojim, co by to druhy tehu mohlo udelat. Mam cystokelu a bohuzel i inkontinenci. Po operaci nejsem. Doktori mi ji doporucuji, ale mam pry pockat az po dalsim diteti. Tak me zajimaji nazory, pokud se tu nekdo ozve. Drzim ti pesti, at vse dobe dopadne a radujes se z miminka.
Kdo máte zkušenosti se specializovaným pracovištěm pro operace cystokéli po hysterektomii?? Které doporučíte?
Ahoj holky,
já jsem o poševní plastice moc informací nesehnala a pořád se trápila a trápím dál, prví porod velký nástřih a druhý rychlý a odfláknuté šití bez umrtvení a po třech týdnech povolené pánevní dno, hodně jsem to nacvičila a to pomohlo, ze začátku sex bez pocitů, po půl roce intenzivního cvičení s medilady, kuličky se závažím, se to zlepšilo, pořád jsem to nedokázala, ale přijmout, své tělo, to že má po stolici špatné pocity, že to tam mám dole, po milování, během menstruace velké bolesti a tak mě to po třech letech zavedlo na urogynekologii, MUDr. Otšenášek, podstoupila jsem operaci a je to špatné, jsem 6 týdnů po operaci, manžel se do mě nevejde celý a ještě je nejhorší to, že to tam mám stejně spadlý, takže zase posiluji, jsem znovu tam, kde jsem byla, nedoporučuji na to chodit, kdyby to šlo vrátit, tak to udělám, to nejde, tak se musím naučit s ním žít, bohužel teď mi to moc nejde, kdybych neměla děti tak si něco udělám, zkazila jsem všechno, co mě v životě bavilo a to bylo milování s manželem, pokud nejste vyrovnanější ženy a řešíte, tak jako já, tak rada, jděte k psychologovi a řešte to, já to bohužel jdu udělat, až teď, dost velké vykoupení.
@Patíček
ten zacatek jak popisujes jako bys mluvila o mne…mam za sebou 2 porody, 2 nastrihy, po prvnim porodu rekonvalescence pomerne rychla a jen mala boulicka-rektokela, po druhem rychlem se zprasenym, uplne spatne udelanym sitim uz plny posevni vchod tkane…nicmene jsem v tom potreti, za tyden mam rodit…muj doktor rektokelu poprve vice komentoval az ted, mam hodne otekly spodek asi od poloviny tehotenstvi. V podstate mi jen tak mezi reci nabidl, ze po porodu by rektokelu „vyresil“, nevyptavala jsem se na detaily, techniku apod. ale tvaril se jako by to byla v podstate banalita, kterou vyresi k me spokojenosti a pry uz se nepouzivaji mrizky specialne ne u mladych pacientek…mne se do operace urcite nechce, pokud to nebude nutne, myslim, ze jsem se celkem srovnala s tim jak tam dole vypadam, partner to neresi, sex nam funguje, jediny problem asi je v me hlave, ale nemuzu rict, ze bych se nejak zasadne trapila…no je to hodne tezke a rozhodovani o eventualnim zakroku si necham az tak par mesicu po porodu, ale urcite chci sbirat informace…nevadilo by ti napsat vice podrobnosti o te operaci? Neni mozna „reoperace“ vzhledem k tomu, ze vysledek neni v poradku? Hledala jsem nejake recenze na operaci rektokely a nic zasadniho jsem nenasla…Rada pripadne napisu SZ…
Luca
Tak moc dekuji. Preju hodne stesti u porodu
Budes rodit normalne nebo uz musis cisarem? Ja bych taky chtela jeste jedno mimco, prolaps mam takovy, ze me chteli hned operovat