Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Nedělej to, nefunguje to, řekl mi, že mi zúží pochvu a to udělat tak, že tě rozřeže svalovinu, nějak to tak zdvojí, sešije a pak zbytek odřeže a mě doopravdy zmenšil pochvu, chce se mi brečet, ale nemůžu, nejde to, už dva dny spím, jen po dvou hodinách, na riziko, co se může stát, mi neřekl, do toho bych nešla, miluji svého manžela a já mu zkazila radost se mnou, jsem hloupá, nebuď jako já.
@Patíček píše:
Ahoj holky,já jsem o poševní plastice moc informací nesehnala a pořád se trápila a trápím dál, prví porod velký nástřih a druhý rychlý a odfláknuté šití bez umrtvení a po třech týdnech povolené pánevní dno, hodně jsem to nacvičila a to pomohlo, ze začátku sex bez pocitů, po půl roce intenzivního cvičení s medilady, kuličky se závažím, se to zlepšilo, pořád jsem to nedokázala, ale přijmout, své tělo, to že má po stolici špatné pocity, že to tam mám dole, po milování, během menstruace velké bolesti a tak mě to po třech letech zavedlo na urogynekologii, MUDr. Otšenášek, podstoupila jsem operaci a je to špatné, jsem 6 týdnů po operaci, manžel se do mě nevejde celý a ještě je nejhorší to, že to tam mám stejně spadlý, takže zase posiluji, jsem znovu tam, kde jsem byla, nedoporučuji na to chodit, kdyby to šlo vrátit, tak to udělám, to nejde, tak se musím naučit s ním žít, bohužel teď mi to moc nejde, kdybych neměla děti tak si něco udělám, zkazila jsem všechno, co mě v životě bavilo a to bylo milování s manželem, pokud nejste vyrovnanější ženy a řešíte, tak jako já, tak rada, jděte k psychologovi a řešte to, já to bohužel jdu udělat, až teď, dost velké vykoupení.
Ahoj, můžu se zeptat, kde jsi si nechala operaci dělat? Také chodím k Mudr. Otcenaskovi a operaci jsem před rokem zrušila a teď jsem se na ni chtěla zrovna objednat.
@Patíček Marketo, je mi strasne lito co musis prozivat…konzultovala jsi to s doktorem pote? Prece pokud neni vse v poradku, musi se k tomu nejak postavit, ne? Ja zatim nebyla nikde na urogynekologii, muj problem byl a je vicemene esteticky, funkcne nemam zadne velke problemy, jen nekdy malicko pri vyprazdnovani,…s rektokelou jsem se naucila zit, i kdyz se tedy desim porodu tretiho 4kg ditete ![]()
Kontrolu mám příští týden, tak Vám pak dám vědět, snad je ještě brzo, je mi zle, tak se na pár dní odmlčím a zkusíme se znovu pomilovat, tak dám vědět. Potřebuji se uklidnit a doufat.
@Patíček
drzim palce, treba to jeste neni „konecny stav“ a pujde s tim neco delat, treba tkan povoli, urcite dej o sobe vedet, ja se tu treba v podobnou dobu ozvu, jak jsem na tom po porodu. Luca
Ahoj holky, založila jsem soukromou skupinu, kde můžeme sdílet svoje zkušenosti s tímto „problémem“ neveřejně…stačí, když mrknete na můj profil a tam uvidíte vpravo ve „Skupiny které moderuji“ skupinku která se jmenuje SDÍLÍME ZKUŠENOSTI, skupinka není nikde v žádném tom veřejném seznamu skupin a je uzavřená, takže musíte požádat o členství jen na mém profilu, schválně jsem i tak zvolila neutrální název, seznam členů také není veřejný…
Už jsem v téhle diskuzi delší dobu jako jedna z anonymních, objevila jsem ji po prvním porodu někdy v roce 2013 a vděčím vám všem za velkou psychickou podporu, pokud chcete, budu ráda, když se přidáte do skupinky, kde si budeme moci popovídat a sdílet své zkušenosti a rady. Tak se budu těšit ![]()
Ahoj holky.. přidám se k vám a mou čerstvou zkušenosti.. ve středu jsem podstoupila na gynekologii plastiku predni steny, odstranění kýly + zavedení pásky TOT.. cítím se fajn.. tam dole je vše najednou úplně jiné.. nezvykle pevné… Mudr říkal že na můj věk bylo celé to pánevní dno dost zdeformované.. zaručuje že i po sexuální stránce bude vše mnohem lepší.. jsem zvědavá na ten zázrak
Holky nebojte se rěšit vás problém.. já se svěřila svému gynekologovi.. ten mě řekl, že indikace k operaci je jasna. Ale i tak jsem musela na urologii na urodynamicke vyšetření.. za 14 dní po té jsem byla na sále.. šlo to rychlé..
Jo a to nejhlavnější.. mám dvě děti a obě narozené sekci… nemám za sebou žádný těžký porod.. můj gynekolog mě nedal šanci ani jednu z dcer rodit přirozeně.. obě sekce jsem měla plánované..Důvod nepoměr pánve k plodů.. neprotlacila bych je
@Adenka84 Ahoj Adenko, tak velka gratulace k uspesnemu zakroku. Zrovna vyse holky popisovaly, jak to nedopadlo uplne dobre.
Zajimalo by me, zda to vse vydrzi a kdybys nam davala prubezne zpravy - treba po 3, 6, 9 mesicich, bylo by to super, kazdopadne i super povzbuzeni pro nas ostatni.
Jinak ti MOC dekuju, ze jsi pridala i to, jak jsi rodila. Ja mam totiz doted vycitky svedomi, ze jsem na sale odmitla cisare. Ziju od porodu s tim, ze kdybych neodmitla, pravdepodobne bych nemela cystokelu nebo inkontinenci (urychlovali mi totiz porod a podle me mi tim prave tyto nasledky zpusobili). Muzu se jeste zeptat, jakou jsi vlastne mela diagnozu nebo problemy? Ale napis to nejak laicky, nejsem dr
(Jinak soukroma skupina je i pod lucillee, abychom mohly psat otevreneji)
Preju rychlou a zdarnou rekonvalescenci a mam za tebe radost!
Aspon nekde je dobry pristup a kvalitni operateri
![]()
Ahoj moc děkuji.
Prosím můžeš mě poslat ten odkaz na soukromou diskuzi
@lucillee píše:
Ahoj holky, založila jsem soukromou skupinu, kde můžeme sdílet svoje zkušenosti s tímto „problémem“ neveřejně…stačí, když mrknete na můj profil a tam uvidíte vpravo ve „Skupiny které moderuji“ skupinku která se jmenuje SDÍLÍME ZKUŠENOSTI, skupinka není nikde v žádném tom veřejném seznamu skupin a je uzavřená, takže musíte požádat o členství jen na mém profilu, schválně jsem i tak zvolila neutrální název, seznam členů také není veřejný…Už jsem v téhle diskuzi delší dobu jako jedna z anonymních, objevila jsem ji po prvním porodu někdy v roce 2013 a vděčím vám všem za velkou psychickou podporu, pokud chcete, budu ráda, když se přidáte do skupinky, kde si budeme moci popovídat a sdílet své zkušenosti a rady. Tak se budu těšit
@Adenka84 instrukce jsou tady
Budu rada za dalsi info.
@Adenka84 píše:
Ahoj holky.. přidám se k vám a mou čerstvou zkušenosti.. ve středu jsem podstoupila na gynekologii plastiku predni steny, odstranění kýly + zavedení pásky TOT.. cítím se fajn.. tam dole je vše najednou úplně jiné.. nezvykle pevné… Mudr říkal že na můj věk bylo celé to pánevní dno dost zdeformované.. zaručuje že i po sexuální stránce bude vše mnohem lepší.. jsem zvědavá na ten zázrak
Holky nebojte se rěšit vás problém.. já se svěřila svému gynekologovi.. ten mě řekl, že indikace k operaci je jasna. Ale i tak jsem musela na urologii na urodynamicke vyšetření.. za 14 dní po té jsem byla na sále.. šlo to rychlé..
Jo a to nejhlavnější.. mám dvě děti a obě narozené sekci… nemám za sebou žádný těžký porod.. můj gynekolog mě nedal šanci ani jednu z dcer rodit přirozeně.. obě sekce jsem měla plánované..Důvod nepoměr pánve k plodů.. neprotlacila bych je
Ahoj, můžeš prosím napsat, kde jsi operaci podstoupila?
@Anonymní píše:
Ahoj podstoupila jsem ji ve Stode.. jinam bych nešla.. mám tam s gynekologii tu něj zkušenost.. ale vím že často se tyto zákroky dělají na urologii popř urogynekologii.. mě nabízeli termín na urologii v Plzni na Borech koncem března odmítla jsem operaci u nich můj gynekolog po konzultaci s prim mi dali termín během 14 dnů..
Příspěvek upraven 11.02.17 v 13:20
@Anonymní píše:
Já u té paní žádnou takovou diskuzi nevidím ![]()
Ahoj,
je tady prosím někdo, kdo je po plastice přední stěny a s delším odstupem? Jsem po operaci a vrátilo se mi, hledám někoho se zkušenostmi. Jsem ráda za toto fórum, aspoň si nepřipadám tak divně. Je to smutné, ale tohle se nikde neřeší, až v pokročilejším věku. Jsem ráda za podporu, protože kdo to nezažil, nedovede pochopit jak moc to změní ženě - předtím naprosto zdravé - život. Nemáte někdo zkušenost se Školou pánevního dna Renata Sahani, nebo tak nějak v Praze? Našla jsem na internetu. Ještě jednou děkuji zakladatelkám tohoto fóra a moc držím palce všem!
@Patíček to je mi líto. U dr. Otčenáška jsem byla taky. A kde ti to dělali? Já mám cystokélu a sestup dělohy, při ovulaci mám čípek fakt hodně dole, ze začátku jsem byla dost v depresi, ale naučila jsem se s tím normálně fungovat, dokonce chodím i běhat, sex v pohodě. Jsem 2 roky po druhém porodu. U mně to chtělo hlavně čas, cvičit a zhubla jsem. Dr. Otčenášek mě taky posílá na operaci, ale nechce se mi, po tvém příspěvku ještě míň