Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Najdi si kontakt na urogynekologa a řeš to s ním. Dál si najdi terapeutku, která dělá pánevní dno a mojžíšovou.
@Anonymní píše:Zlato,
Maminky, taky se pridam. Jste tu nektera, ktera jste navzdory cystokele a silne inkontinenci nasly noveho partnera a nevadilo mu to? Jak jste k tomu pristupovaly s novym chlapem? Oboji je hrozne, oralni poteseni uz asi neprichazi v uvahu, ani to, aby se na me tam dole nekdo podival (asi me totiz i spatne sesili a mam tam dost velky otvor), ale s tim uz jsem se tak nejak smirila. Nicmene, mam bohuzel pomerne silnou inkontinenci a resim, jak na milovani. Nedokazu si predstavit, jak to ten chlap vezme, kdyz mi bude behem milovani unikat moč. Vycurat se pred sice pomuze, ale jen docasne. Zda se, ze se mi uplne nevyprazdnuje mocovy mechyr = i kdyz se vycuram, nikdy nejsem dostatecne vyprazdnena a po chvilce pri jakekoliv aktivite, ktera ma vliv na mocak, tak proste moč unika.![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Napadlo me jen milovani ve sprse, ale uprimne, nepatri k mym nejoblibenejsim, a taky to asi ve sprse nejde delat pokazde.
Uvitala bych opravdu jen rady maminek, ktere toto resily s novym partnerem (nebo jen kamaradem s vyhodami) a ne s otcem sveho ditete. Moc diky, holky, za vsechny rady. tato vec je pro me velmi citliva, a proto se omlouvam za anonym. Tamara
@Anonymní píše:
Maminky, taky se pridam. Jste tu nektera, ktera jste navzdory cystokele a silne inkontinenci nasly noveho partnera a nevadilo mu to? Jak jste k tomu pristupovaly s novym chlapem? Oboji je hrozne, oralni poteseni uz asi neprichazi v uvahu, ani to, aby se na me tam dole nekdo podival (asi me totiz i spatne sesili a mam tam dost velky otvor), ale s tim uz jsem se tak nejak smirila. Nicmene, mam bohuzel pomerne silnou inkontinenci a resim, jak na milovani. Nedokazu si predstavit, jak to ten chlap vezme, kdyz mi bude behem milovani unikat moč. Vycurat se pred sice pomuze, ale jen docasne. Zda se, ze se mi uplne nevyprazdnuje mocovy mechyr = i kdyz se vycuram, nikdy nejsem dostatecne vyprazdnena a po chvilce pri jakekoliv aktivite, ktera ma vliv na mocak, tak proste moč unika.![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Napadlo me jen milovani ve sprse, ale uprimne, nepatri k mym nejoblibenejsim, a taky to asi ve sprse nejde delat pokazde.
Uvitala bych opravdu jen rady maminek, ktere toto resily s novym partnerem (nebo jen kamaradem s vyhodami) a ne s otcem sveho ditete. Moc diky, holky, za vsechny rady. tato vec je pro me velmi citliva, a proto se omlouvam za anonym. Tamara
Posílám sílu. Inkontinenci naštěstí neřeším. Ale cystokelu mám také. Časem se hodně zlepšila a také jsem se s ní naučila žít. Mám nového partnera, mladý a bezdětný. Holek měl dost
a ničeho si ani nevšiml. Nebo jestli jo, nekomentuje, sex si pochvaluje. Dokonce plánujeme další dítě, páč on svoje nemá. Takže hlavu vzhůru. Nicméně se to dá řešit operativně. Takže kdybych na tom byla fakt hodně špatně, tak neváham a vyhledám odbornika. Ne však nikde ve FN. Tyhle problémy je tam absolutně nezajímají. Mě doktorka rekla, že mám zdravé dítě a co víc bych chtěla. No 🐮Šla bych na soukromou kliniku.
@Anonymní píše:
Posílám sílu. Inkontinenci naštěstí neřeším. Ale cystokelu mám také. Časem se hodně zlepšila a také jsem se s ní naučila žít. Mám nového partnera, mladý a bezdětný. Holek měl dosta ničeho si ani nevšiml. Nebo jestli jo, nekomentuje, sex si pochvaluje. Dokonce plánujeme další dítě, páč on svoje nemá. Takže hlavu vzhůru. Nicméně se to dá řešit operativně. Takže kdybych na tom byla fakt hodně špatně, tak neváham a vyhledám odbornika. Ne však nikde ve FN. Tyhle problémy je tam absolutně nezajímají. Mě doktorka rekla, že mám zdravé dítě a co víc bych chtěla. No 🐮Šla bych na soukromou kliniku.
Diky za odpoved. Spravne jsi vytusila, ze proste s cystokelou jsem se tak nejak v ramci milovani smirila, resim tu hlavne tu inkontinenci. Jenze muj pripad je bohuzel na takovou operaci, po ktere bych uz deti mit nemohla a ja bych jeste jedno dite rada. Proto se ptam, jestli tomu tady nekdo celil = inkontinence a novy partner. Ale dekuji za slova podpory. At vam s novym partnerem vse klapne
![]()
Ahoj, jestli mas přečtenou celou diskuzi četla si jistě i moje prispevky, mimo jiné. Já podobne, par týdnu po porodu, který byl sice rychlý, ale bez vážných poranění se dostavila strašná zacpa, ani nevím,
zda by se tomu jen zácpa dalo říct, nic takového jsem nezažila nikdy predtim. Myslím, ze pokud se tam dole něco zkomplikovalo porodem,
tahle situace, kdy s prominutím při každé stolici to vypadalo jako u porodu , se určitě těm komplikacím touto situaci dopomohlo
Cca kolem 5-6 týdne jsem se podívala, protože taky jsem měla přesne pocit jako když si špatně zavedu tampon a on vyklouzava a tlačí ven. To co jsem viděla bylo strašný, nechapala jsem, zda to je hlavička (třeba dalšího dítěte , vím absurdní, ale i to mne napadlo), pak nějaký velký nádor, který ze mne leze , proste viděla jsem jen tkáň a okamžitě jsem s tím letěla na gyndu: tak zkonstatovali jako i u dalších gynekologů následně, ze vše se hojí po porodu a je v nejlepším pořádku. Já byla asi za blázna, ze já to vidím a oni odborníci ne .
Pak mne napadlo, ze to muže být tím, ze když si lehnu na zada napr jako prave na gynekologickém vyšetření, ze se to zatahne a proto oni nic nevidí. Takže jsem nelenila a svému gynekologovi to vyfotila. (Jo, trapný, moc, ale já byla všude za blázna) nakonec jsme našla v Praze doktora, který se soustředí na tyto poporodní problémy a navštívila ho a šla na vyšetření. Vše popsáno v příspěvcích. Každopádně si myslím, ze s tímto problémem je třeba jít za specializovaným odborníkem. Abych to zkrátila z vyšetření jsem odchazela s malou naději, které jsem ale po přečtení různých článku a diskuze zde ani nevěřila, avšak dnes vím, ze jak doktor zjistil. Měla jsem nenávratně poškozeny svaly jen na jedné strane (teď už nevím, zda vlevo nebo vpravo)a řekl, ta jedna strana to utahne. Ze tomu mam dat čas a budu vědět až za par mesicu. Kolem 6-7 týdne po porodu jsem začala i s rehabilitací. Dlouhé měsíce nic, žádná změna jen ze občas jsem chvílemi ten tlak dole necitila ale když jsem se podívala bylo to tamvždy… nocni můra, stres, deprese, plac, výčitky, utesovani … atd. Dnes je to tak, ze zadny tlak bezne necitim, po menstruaci tam ani nic nevidim je to úplně zatažený, dělám vše co chci, beham (jen se musím vycurat před), cvičím
v posilce ( nedela mi pocitově dobre skákání, to cítím jak mi to uvnitř hopsa, ale myslím, ze roli hraje i psychika a bojím se aby jsem si nějak neublížila), taham se s malou která ma už dnes kolem 15 kg, s těžkými věcmi ci nákupem, dělám proste skoro vše bez problému..tesne přes menstruaci to klesne, vidět to jako kdykoliv predtim, ale vím, ze zde hrajou roli i hormony a vše tesne přes menstruaci trochu povoluje uvnitř. Dezim palce!!!!!! @Anonymní píše:
Ahoj holky, ani nevíte, jak jsem vděčná za tuhle konverzaci, procetla jsem to celé. Asi budu jednou z vás. Je mi 23 let, jsem po prvním porodu s velkým porodnim poraněním, porod sel až moc rychle. Teď mi končí šestinedělí, konečně se mi zahojilo siti a já mám dole pořád pocit špatně nasazeneho tamponu, když jsem na WC, mám pocit, že mi tam něco normálně vypadne 😭 na kontrolu jdu až za dva týdny. Ale odhodlala jsem se tam podívat a mám celý poševní vchod vycpaný tkání. Nevin přesně jestli jsou tam kuličky, já se tak zděsila, že nemám odvahu se znovu podívat. Ale jsem z toho psychicky úplně vyřízena. Do té doby jsem neměla vůbec tušení, že něco takového existuje. Místo abych si užívala dcery, tak každý den brečím a bojím se, co bude. Myslíte, že když jsem takle brzy po porodu, že je ještě nějaká šance, že se mi to samo zlepší? Jsem objednaná na fyzio, tak uvidím, co mi poví tam. Posílám sílu všem holkám, které tu psaly své příběhy ❤️️ snad pochopíte anonym, Petra
@Anonymní píše:
Ahoj holky, ani nevíte, jak jsem vděčná za tuhle konverzaci, procetla jsem to celé. Asi budu jednou z vás. Je mi 23 let, jsem po prvním porodu s velkým porodnim poraněním, porod sel až moc rychle. Teď mi končí šestinedělí, konečně se mi zahojilo siti a já mám dole pořád pocit špatně nasazeneho tamponu, když jsem na WC, mám pocit, že mi tam něco normálně vypadne 😭 na kontrolu jdu až za dva týdny. Ale odhodlala jsem se tam podívat a mám celý poševní vchod vycpaný tkání. Nevin přesně jestli jsou tam kuličky, já se tak zděsila, že nemám odvahu se znovu podívat. Ale jsem z toho psychicky úplně vyřízena. Do té doby jsem neměla vůbec tušení, že něco takového existuje. Místo abych si užívala dcery, tak každý den brečím a bojím se, co bude. Myslíte, že když jsem takle brzy po porodu, že je ještě nějaká šance, že se mi to samo zlepší? Jsem objednaná na fyzio, tak uvidím, co mi poví tam. Posílám sílu všem holkám, které tu psaly své příběhy ❤️️ snad pochopíte anonym, Petra
Ahoj Peťka, musím sa pochváliť, že ten kurz zo skolapanevnihodna.cz mi veľmi pomohol, povedala by som, že na takých 90%. Ale treba robiť úplne všetko do detailu presne tak, ako to odporúčajú v tom kurze, aj čo sa týka zdvíhania ťažkých vecí /detí (treba urobiť tzv. zámok), precvičovania všetkých troch vrstiev panvového dna, dýchania a bežného fungovania. Zo začiatku som cvičila veľmi intenzívne, ale teraz mi stačí cca 3 krát denne, a teda močový mechúr väčšinou vôbec necítim, len niekedy na začiatku menštruácie. Panvové dno sa proste musí dať do poriadku a treba mu s tým pomôcť. Držím ti palce, aby sa ti to čo najskôr zlepšilo.
Ahojky holky,
kdo jste mel prosim s cystokelou dalsi dite? Resim, jestli s dalsim mimcem radeji nejit na cisare. Ano, chapu, ze ma cisar sva rizika, ale preci jen tam neni to tlaceni atd..bojim se zhorseni..jak jste to mely prosim vy? S inkontinenci problemy zatim nemam.
Predem dekuji za odpovedi ![]()
Ahoj, dneska jsem byla u doktora a mam to taky, jsme úplně v šoku, nikdy jsem o tom neslysela…povedlo se nekomu cvičením výrazné zlepšení? nechci cely život chodit s,,vajíčkem,, mezi nohama ![]()
@Martinkaaa1 Ahoj, jsem od porodu rok a pul skoro a opravdu hodne se mi to zlepsilo. Musim rict, ze svoje udelal cas, telo se opravdu dava dohromady tak rok a pak jsem si nasla fyzio na panevni dno, ktera mi konecne rekla, co a jak cvicit a to taky hodne pomohlo. Cvicit se jiz musi na porad a nikdy to nebude 100%, ale s tim jak to mam tedka zvladnu uplne v pohode zit
doporucuji netahat nic nad 3kg, neskakat, nebehat, neposilovat..dokud neposilis to panevni dno a nezlepsi se to..
@Zazu6 dekuju za zprávu, docela mne to uklidnilo, ze je nějaká nadeje na zlepšení
..jen s tím nošením věci do 3kg, jsem sama s měsíčním prckem, tak to nepřipadá v úvahu ![]()
Holky, jsem po porodu druhého dítěte. Porod byl celkem v pohodě, jen jsem dlouho tlačila. Žádný poporodní poranění nic, cítila jsem se fit, takže jsem se moc nešetřila. Ne, že bych nějak sportovala, ale celý dny jsem litala kolem domácnosti a děti a nějaký odpočinek moc neřešila. No po 3 týdnech při večerním sprchování jsem si čupla, chtěla se omejt a ups, boule až ven. Do tý doby jsem to určitě neměla takhle moc, ani jsem se tam nedivala. No teď jo a zděsila se. Neměla jsem tušení, co by to mohlo být, vypadalo to jak porod další hlavičky 😃 no smích mě přešel, když jsem si zjistila, že existuje nějaká cystokéla a že naděje na zlepšení jsou téměř nulové. No začala jsem se o to hodně zajímat a cvičit hned pánevní dno. Teď jsem na konci šestinedělí a světe div se, nikde nic neleze, netlačí a začíná to vypadat celkem obstojně. Sice už to nikdy nebude ono, ale určitě se s tím dá něco dělat. Čím dřív, tím líp.
@Redes Ahoj, mohla bys mi prosím napsat, jaké cviky jsi cvičila? Jsem 14 dní po porodu a všimla jsem si taky nějaké,,boule,, ![]()
@Anonymní píše: Více
Ahoj prosím jak si to vyřešila s inkontinenci
Ahoj maminky,
chtela bych se zeptat, vzhledem k tomu, ze tato diskuse bezi uz dost dlouho, jestli je tu nekdo, kdo prodelal operaci, plastiku panevniho dna kvuli cystokele, s vlozenim sitky, nebo i bez, s nejakym casovym odstupem? Jestli to vydrzi, jak dlouho, jestli nejsou komplikace a jake?
Rodila jsem 2×, jednou cisarem, podruhe vaginalne. Fatalni chyba. Ale nikdo se me na nic neptal a poslali me podruhe rodit vaginalne, aniz by mi nekdo rekl, jake komplikace to muze privodit. Postupem casu jsem prisla na to, ze vsechny ty barevne publikace a clanky v casopisech jsou strasny, nacancany kecy!
Me cystokelu zavinili pri mem druhem porodu v praze u apolinare.Mela jsem rizikove tehot. a muj mudr.me poslal do prahy, strasne mi to vychvalil, pry nejlepsi klinika na riz.tehu. Chodila jsem v tehu do soukr. ordinace a mel me rodit mudr. z tehle ordinace, a ktery zaroven pracoval v apolinari, nakonec se to nestihlo a ani neprisel, rodila me por. asistentka s medickou a nejaky jiny mudr. prisel az na konec. Takze jsem zaplatila za nic? Pomery v tehle porodnici des bes, tenkrat, treba je to tam uz ted lepsi.
Od toho porodu jsem mela pocit, ze neni neco v poradku, samozrejme, ze jsem byla stastna, ze mam mimco a je zdrave, ale tamto me desilo, az jsem si jednoho dne nastavila zrcatko a to, co jsem videla, boule pres posev. vchod, me vydesilo straslive. A bolesti tam dole, asi jak se to tam trelo, ja nevim, nebralo to konce a nevylepsovalo se to. Mela jsem strach, ze uz to tak zustane naporad. Na kontrole po sestinedeli mi mudr rekl, ze se to proste nekdy stava a mam cvicit kegela. Cvicila jsem, jak diva a nic. Zkratim to, trvalo to nekolik let a prosla jsem napred plastiku posevni, tam u nas, a do pul roku jsem mela vse zpet. Sla jsem za mudr., a ten me poslal zpatky do te nemocnice, tam me nechteli, pinkali si me jak horkou bramboru, fakt hrozny a zaber na psychiku.
Tak jsem jela do prahy, napred jsem zkusila apolinare, ale tam mi akorat rekli, ze mam cystokelu, ale o nejakych bolestech nechteli slyset, ze k cystekele patri inkontinence a tu nemam, tak at neprudim. Jednani dost desny, kdyz jim clovek tvrdil neco jineho, nez co chteli slyset, a odporoval jim.
Pak jsem to pres jednu kamaradku pres protekci zkusila v podoli, mela jsem 2 plasticke rekonstrukcni operace, pry neco jako siti po porodu, a 1 laparoskopii, jestli ty bolesti nedelaji srusty. Nic se nezlepsilo, tak me poslali do centra pro leceni bolesti, a na psychiatrii, protoze pak uz jsem se po tom maratonu doma, v praci, u doktoru proste slozila. Dostala jsem leky na bolesti, ktere trochu pomohli a antidepresiva. Na tom jsem prakticky doted. Uz nekolik let. Doslova mi rekli, ze uz pro me nemohou nic udelat, to povzbudi. A ze pry mam byt rada, ze nemam inkontinenci a nechodim s vlozkami! Jejich chovani vuci me, protoze jsem se snazila nenechat se odbyt, dost hrozny.
Pak jsem se dala dohromady, zkousela jsem ruzne rehabilitace, cviceni, Pak jsem cetla o plasticke gynekologii v praze v gyncentru v hloubetine, jela jsem tam a byla jsem primo u mudr pichy, ktery se pry na to specializuje. Nic mi nesliboval, ze pry se pokusi. Pry rozetnout nejake misto v pochve, kde to tahne, ci co a muze delat bolesti. Nemela jsem moc na vyber, zkusila jsem to. Ale byla to blbost, chtit neco pretinat, kdyz se to melo spis vytahovat nahoru, ale oni byly odbornici, ne ja. Proste, byla to blbost a nepomohlo to. Bylo to v lete, byly vedra a ja s tou svoji chuderkou lezela doma a jen ledovala zeleninou ze zahrady z mrazaku! A jeste jsem za to zaplatila. At zije nase zdravotnictvi.
To byl muj zatim posledni pokus. Pak jsem cetla o rehabilitaci, taky v praze, mam to nejbliz, nejaka por. asistentka na panevni dno v holesovicich. Chodila jsem tam asi rok, a stalo me to dost penez, cvicila jsem, ale bylo to dost pro kocku, pomohlo to jen trochu.
Nakonec me poslala za nejakym mudr. masatou k apolinari???, ale tam me nevzali, ze pry je ENORMNI ZAJEM, a nemaji kapacity. To znamena, ze takovych, jako jsem ja, je asi hodne, hodne, hodne moc!!! Zkousela jsem to dostat se tam dost dlouho.
Tenhle spatne vedeny, odflaknuty porod, me stal spoustu pokazenych let, kdy misto abych se radovala z rodiny, jsem musela behat po doktorech. Uplne samostatnou kapitolou je sex s manzelem, co budu vypravet, o tom tu hodne holek psalo. Jsem na tom podobne. Radost ze sexu definitivne v haji. Jen trable. A se sportem byl taky konec.
A ted jsem se dostala k tomu mudr. a on jediny vypadal, ze se v tom vyzna, a nedivil se jako ostatni mudr. doted, co me kde boli??? a nepresvedcoval me, ze je to psychicke, jako ostatni. Po tolika letech a nervech docela uspech, ne? Des bes. A to jsen nerekla, ze ne v apolinari, ale musela jsem do soukr. ordinace a platim to. Protoze dostat se na zdravotko do nemocnice je nemozne, protoze pry uz par let nove pacientky neberou?
A ten mi ted po vsech moznych vysetrenich navrhuje laparoskopii se sitkou, plastiku, kterou by se zvedly klesle organy. Ale ja uz se toho po vsech zkusenostrech bojim.
Na internetu nejsou zadne zkusenosti zen, co to absolvovaly, coz chapu s tomhle se clovek zrovna nechlubi.
Tak to zkousim tady.
A znovu rikam, je to strasny, ten stav porodnictvi, kdyz pak takovych holek celozivotne doplaci na nasledky porodu! A nikdo s tim nic nedela, teprv ted zacinaji trochu vznikat nejake ambulance, kde se to zacina resit. A pritom, a to jsem driv netusila, je nas postizenych tolik moc! A nejen starsi matky, i mlady holky, ja mela 2.porod v 29 a to jsem rozhodne nebyla stara matka, se mnou tam byly mnohem starsi a prvorodicky.
Omlouvam se za anonimitu, ale je to pro me hodne intimni neprijemne tema. Budu vdecna za jakekouli informaci. L.
Přesně důvod, proč by se měl umožnit císař na přání, klidně s doplatkem ( nebo s úplatkem, říkám narovinu).
Maminky, taky se pridam. Jste tu nektera, ktera jste navzdory cystokele a silne inkontinenci nasly noveho partnera a nevadilo mu to? Jak jste k tomu pristupovaly s novym chlapem? Oboji je hrozne, oralni poteseni uz asi neprichazi v uvahu, ani to, aby se na me tam dole nekdo podival (asi me totiz i spatne sesili a mam tam dost velky otvor), ale s tim uz jsem se tak nejak smirila. Nicmene, mam bohuzel pomerne silnou inkontinenci a resim, jak na milovani. Nedokazu si predstavit, jak to ten chlap vezme, kdyz mi bude behem milovani unikat moč. Vycurat se pred sice pomuze, ale jen docasne. Zda se, ze se mi uplne nevyprazdnuje mocovy mechyr = i kdyz se vycuram, nikdy nejsem dostatecne vyprazdnena a po chvilce pri jakekoliv aktivite, ktera ma vliv na mocak, tak proste moč unika.