Cystokéla

• Fotoalbum (1)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
14.12.13 19:21
@Anonymní píše:
Myslím si, že jsi ve stavu, kdy je potřeba to opravdu řešit chrirgicky, vem si že se to bude zhoršovat a můžou se přidat i bolesti podbřišku, kdy si to vahou vše tahá dolů. Takže operace, kdy se to podšívá síťkou… Je třeba to konzultovat s gyndařem, pokud jsi čerstvě po porordu, tak je to ještě v čerstvém "hrozném " stadiu.
Vem si, že takto bys měla fungovat dalších 34let…Já i přemýšlela o to, že kdyby se to mělo neústupně zhoršovat a lepším řešením než operace na pár let, tak bych si nechala vybrat spodek. Děti už neplánuju, tak co.

No když já jsem právě četla, že nemusí pomoct ani odstranění dělohy. Že ta pochva prostě padá a bez dělohy. :(

• Citovat
  • Upravit
88
14.12.13 21:17

Jsem domluvená s gyndařkou na sitku hned jak přestanu kojit, že tam není problém a že do 14 dnů mám termín. Jenže bohužel operace problém neřeší na dlouho…Chtěla jsem i dělohu rovnou vzít pryč, páč mám ted 3 mičo- jsou mu 3 měsíce, ale když máš i dělohu pryč není to ostatní za co zavěsit…Vidět výhledově že je to řešitelné tak je to v poho.Ale on se vždy problém zhoršuje většinou časem…A hodně se to zhorší v přechodu hormonama..Fakt jsem nasraná, že mě 3 dítě nechali rodit normálně, mělo 5 kilo a hodně mě nastřihly…A další věc je že po tom zákroku musíš tak pul roku dodržovat oravdu klid, a nentahat víc jak 5 kilo, což teda se třema dětma a domácností…ach jo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.12.13 00:00

@jana97 No, tak to je na houby, četla jsem recenze na toto téma a opravdu to je řešení jen na pár let. Pěkně děkuju!

• Citovat
  • Upravit
88
15.12.13 09:44

Jen bych chtěla napsat, že mě mrzí, že se o tomto problému tak málo píše, ví..Proto prosím kdo to bude číst at napíše svoje pocity svůj příběh, abychom se vzájemně podpořily. Ono vědět, že v tom člověk není sám pomůže. Třeba se najde někdo kdo sem napíše, že se mu to zlepšilo nebo aspoň věkem nezhoršilo a že operace vyšla a normálně žije aktivně…Připadám si hrozně, holt psychika je svině. Jo a jinak holky nenechte si když vám popraská šití se odbýt..Mě popraskala stehy a dr mi řekla že s tím se nic neudělá, bohužel kdybych možná šla na reoperaci jizvy, nemusela jsem mít takové problémy. Nenechat žádné stehy popraskané bez zpětné opravy!!!Jo jinak dr jsem už změnila…Ale pozdě :pocitac: :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.12.13 10:17

Holky, já jsem teď šest týdnů po porodu a mám to asi taky. K doktorovi jdu až ve čtvrtek, ale když se tam kouknu, tak je to jasný. Mám tam 2 boule, takže asi močák i střevo. Zatím mi to teda ven nevylézá, ale když to tady čtu, tak to je asi otázkou času. Je mi 31 a tohle byl můj první porod, skoro 4kilové mimino na 4 zatlačení. Nástřih jsem měla taky, zahojil se dobře. Mám z toho depku jak blázen - zkoušela jsem si zavést venušiny kuličky a udržím jen jednu, druhá mi leze z poloviny ven. Pořád se snažím doufat, že se to cvičením zlepší, cvičím zatím týden. Uvidím, co mi řekne doktor, bojím se tam jít. Štve mě, že jsem o tomhle před porodem nic nevěděla, třeba bych netlačila jak zběsilá :,( :,( ve čtvrtek dám vědět, jak jseem dopadla. Hodně sil všem :hug: :hug:

• Citovat
  • Upravit
88
15.12.13 11:28

Děkuji Ti za Tvůj přísvěk..já to měla po porodu že jsem si myslela že mi leze ven děloha, páč jsem si šla skouknou šití a vidím plný vchod poševní, no taky jsem řvala kudy jsem chodila. Nejde si na to zvyknout. Jen holky nevím jak teda cvičit…Nedoporučuje se cvičit na břišní svaly a zastavovat moč při močení..A někde jsem vyčetla že by se mělo cvičit ze začátku jen vleže..A cejtíto holky ten tlak nebo jen při pohledu do zrcátka..já to teda cejtím, mám pocit že mi to všechno vypadne…Hodně sil taky všem!!!
Jen ještě jsem měla hodně často odchod vzduchu z pochvy, když jsem se otáčela na posteli, to jak se mi to hýbalo směrem dolů :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.12.13 14:02

Anonym z 10:17
No já žádný tlak necítím, nemám žádné obtíže, jen v pochvě mám 2 boule v tom vchodu. Kdybych se tam nekoukla, tak to nevím. Mám to hned od porodu, jenže jsem nevěděla, co to je a myslela jsem, že je to jen nateklé a časem to ustoupí. Až minulý týden jsem zjistila na netu, co to vlastně je. Nejvíc mě deptá, že to asi nepůjde spravit, chtěla bych ještě jedno mimčo, ale rodit přirozeně teda už nechci. Nejlepší je, jak mě ještě doktorka a porodní asistentka chválily, jak jsem šikovná, že jsem mimi rychle vytlačila :roll: :roll: no uvidím, co mi řekne doktor, ale naděje si moc nedělám. Jinak na sex jsem ještě neměla odvahu, se bojím, že to bude katastrofa pro oba a to mě psychicky odrovná úplně :,( :,(

• Citovat
  • Upravit
88
15.12.13 15:16

Třeba to mít nebudeš. Koukni na google obrázky cystokele. Já se v tom poznala hned.Ted jsem ve stavu kdy brečím kudy chodím a čekám že se ráno vzbudím a bude to pryč. Nejradšibych se neviděla. Já chodímpo městě a když někam zalezu kde nikdo není tak si to zastrkávám dovnitř. kdo nezažil nepochopí…Manželovi to už neříkám páč to musí bejt afrodiziakum jako prase to pořád slyšet..ale fakt nevím jak to ustojím dál…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.12.13 15:55

No v obrázcích se taky vidím, jen mi to neleze ven, ale když roztáhnu nohy, tak tam mám místo díry boule(omlouvám se za popis) :,( Taky občas brečím, ale pořád si dávám ještě naději, že se to cvičením zlepší, děsím se toho, že mi doktor řekne, že mám ty svaly třeba porušený, ne jen povolený. Každopádně to nechci vzdát..spíš mě štve, že mě to potkalo už při prvním porodu, kdyby to byl třetí, čtvrtý porod, tak si člověk řekne, že už je to tam holt opotřebovaný, ale jeden porod a do smrti mít tohle :roll: :roll: Já to příteli řekla, ale on to zatím bere tak, že je to zase jen nějaký můj výmysl, že se to srovná a myslí si, že řvu kvůli hormonům v šestinedělí..no až to uvidí, tak ho humor taky přejde :? nejhorší je, že i když nemám žádný potíže, tak na to pořád musím myslet, pořád hledám něco na internetu, když zvedám malýho, tak si říkám, že mi to teď určitě vyleze a tak..prostě psychika v háji :,( místo aby se člověk radoval po šestinedělí, že se všechno vrací k normálu, tak řeší co bude dál. Kdybych aspoň věděla, že to spraví operace, ale čím víc o tom čtu, tak mi přijde, že se to nikomu trvale nebo alespoň třeba na 10 let nespravilo :,( :(

• Citovat
  • Upravit
88
15.12.13 16:33

Jj je to hnus a potřebovala bych slyšet, že to někdo má po operaci dobrý. Kdybych to tam jen měla tak by to bylo super. Já nwjdříve cejtila blbě zavedený tampon jako když máš, ted po 3 měsících cejtím velký tlak tam dole, jako když se ti má vyvalit celý obsah břicha..A sere mě že se vědělo že 3 bude obřík a nešl A JSEM NA SEKCI..proč taky že porod jsem přežila malej taky přežil a co je po tom je nezajímá. Ale já chci ještě normálněžít, chci sportovat, chci cvičit na břicho, a tak dále, a chci normálně sexuálně žít..A ne si připadat jako monstrum. omlouvám se za chyby ale kojím u toho a pak to už neopravuju..Jsem zvědavá co ti řekne dr..Já to měla relativně v pohodě že jsem i měla radost ze života, ted to mám po chřipce vysmrkané a vykašlané :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
88
15.12.13 16:35

Klidně si budu s tebou psát na mejlu když budeš chtít

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.12.13 22:23

Holky, já vás trochu potěším. Mě se to do roku od porodu trochu spravilo a nehorší se to. Někdy to cítím víc, ale pak je to zas lepší. Opravdu je to hodně o psychice. Už nehledám žádné obrázky, nečtu, nepátrám. Sex je jako před porodem, ale člověk se tomu nesmí poddat. Je to hrozné, taky jsem po porodu asi půl roku po nocích brečela. Ale ničemu to nepomohlo a tak se s tím snažím žít, jak nejlíp to jde :hug:

• Citovat
  • Upravit
88
16.12.13 04:08

Díky za tvojí reakci..Cvičíš nějak? A cvičíš na břišní svaly? Já se ted momentálně cejtím jako prašivá. :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
88
16.12.13 08:00
@Anonymní píše:
Holky, já vás trochu potěším. Mě se to do roku od porodu trochu spravilo a nehorší se to. Někdy to cítím víc, ale pak je to zas lepší. Opravdu je to hodně o psychice. Už nehledám žádné obrázky, nečtu, nepátrám. Sex je jako před porodem, ale člověk se tomu nesmí poddat. Je to hrozné, taky jsem po porodu asi půl roku po nocích brečela. Ale ničemu to nepomohlo a tak se s tím snažím žít, jak nejlíp to jde :hug:

Já bych se jen ještě poptala, jestli celou dobu cejtíš ten nepříjemný tlak dole? Já měla po porodu klid, pak jsem seděla dlouho v autě a popraskalo mi šití a od té doby mám ten prolaps měchýře, jednou jsem se zbavila toho pocitu plného vchodu, ale ted to mám zase a ne a ne se to vrátit do normálu. budu moc ráda za tvoje postřehy jak to zlepšit..Já dávám jen talíře do linky a mám pocit, že se mi vyvalí i střeva…Díky moc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.12.13 12:35
@jana97 píše:
Já bych se jen ještě poptala, jestli celou dobu cejtíš ten nepříjemný tlak dole? Já měla po porodu klid, pak jsem seděla dlouho v autě a popraskalo mi šití a od té doby mám ten prolaps měchýře, jednou jsem se zbavila toho pocitu plného vchodu, ale ted to mám zase a ne a ne se to vrátit do normálu. budu moc ráda za tvoje postřehy jak to zlepšit..Já dávám jen talíře do linky a mám pocit, že se mi vyvalí i střeva…Díky moc

Jo, přesně jak popisuješ. Tlak, pocit, že mi spodem vypadne všechno ven, plná pochva… Někdy necítím nic. Taky mi prasklo šití a nikdo se neměl k tomu to spravit. Měla jsem píštěl, tu mi odstranili po dlouhém boji s doktory, ale to byla asi pouze kosmetická úprava. Cvičila jsem Kegla, ale výsledky nic moc, pak jsem měla z DM venušiny kuličky - nejdříve lezly ven, teď je udržím v klidu půl hodiny. Ale mám pocit, že se to spíš spravilo samo časem. :nevim: Snažím se nenamáhat, ale jasně, že vždy to nejde. Netahám těžké nákupy, zbytečně nezvedám dítě… Mě by zajímalo, zda by to vyřešila nějaká rokonstrukční operace svalů pánevního dna. Já mám svaly posílené dost, ale hold asi hodně poškozené a tudíž nefunkční. Byla jsem natržená až na zadku. Chystám se domluvit si v budoucnu konzultaci na plastické chirurgii. Na gyndu už nevlezu ani omylem. :cert:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Intimní balzám INTIMISS

• (4.7) + 30 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí

Poradna gynekologa