Přítelkyně má velmi přísné rodiče

3
21.4.24 10:14

Dobrý den můžete mi pomoci?

Dobrý den jsem 19 lety kluk, mám přítelkyni která je nezletilé ale nelíbí si mi chování rodičů k ni, táta nezájem máma strašný komando, jde až o šikanu či deptání, např jedeme spolu do kina tak po cestě zpět její mladší sestře a máme koupíme jídlo pak dostane vynadano že vůbec něco koupila, kdyby to nekoupila tak zas dostane za to že si nevzpomela, nebo ve škole dostane 4 tak se šprta furt víc a víc vytáhne to na 2 a máma ji řekne že se zhoršila, prostě na ni její máma hledá jen to nejhorší a to jak se snaží přehlíží, je z toho už v koncich, vážně mi to jako normální výchova nepřijde, je mi ji líto a vím zepomoct ji nijak nemohu, proto se ptám na nějaké rady co mám udělat aby měla klid nebo aby to alespoň trošku pomohlo, děkuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
10114
21.4.24 11:22

Přijde mi to jako běžná výchova, která se uplatňuje v řadě rodin. Čímž nechci říct, že je to správně, ale respektující výchova do někreých domácností ještě nedorazila. Neuděláš nic, přítelkyně je nezletilá a přístup rodičů není nijak v rozporu se zákonem. Můžeš být přítelkyni oporou, vyslechnout ji, nabídnout rameno k vyplakání… ale to je tak všechno. Dokud bude závislá na rodičích, tak nemáte moc páky, jak situaci změnit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4442
21.4.24 11:28

Bohužel s tím nic neuděláš, pokud ji rodiče vyloženě netýrají, což se podle tvého popisu neděje, máš smůlu. Maximálně být ji oporou aby věděla, že se o tebe může opřít a sem tam si postěžovat. Mělo by to být ale vzájemné samozřejmě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9326
21.4.24 14:36

Tak to, že po pubertakovi chci, aby něco cestou koupil nebo aby se učil, když dostane blbou známku, to fakt není přisnost ani nic, kvůli čemu by slečna měla někomu brečet na rameni… Samozřejmě pokud slyší doma jen samé příkazy a ještě dostane vynadano, když je splní jen trosku jinak, to je blbý, ale ne nezakonny.. musí si holt počkat na plnoletost, na dokončení školy, najít si práci a odstěhovat se. Pak bude chvíli rebelovat a nakonec zjistí, že je na tom líp než spousta tech moderním respektujicim způsobem vychovavanych lidi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1729
22.4.24 20:47

Jako takhle, je ti teprve 19, vlastní děti nemáš a vidíš jen jednu stranu. Nepletla bych se do toho ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
15.5.24 17:55

@Midaku jenže ona má dobré známky, učí se sama od sebe a dělá toho zkrátka moc, její máma přijde z práce natáhne se před telku a respektive nic nedělá, za celou tu dobu co jsme spolu jsem neviděl nikoho jiného než přítelkyni že by uklidil, myslím že dělat střední školu a do toho se starat o mladší ségru + mámu je docela obtížné, jen se ptám co by kdo dělal protože mi tohle vážně normální nepřipadá, ano je mi sice 19 ale sám pracuji vím jak to je náročné ale starám se o mámu co je v invalidním důchodu její máma nedělá nic spíš jen buzeruje, jediné + co v téhle výchově vidím je ze takový jednou být opravdu nechci, buzerovat umí každý. Ale neříkejte mi že je normální aby na obchodce měla skoro samé jedničky a ještě dostávala vynadano za to že občas donese domu dvojku nebo trojku, přitom ani jeden z jejich rodičů se dobře neucil.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
15.5.24 17:58

@Brbra vidím obě strany, jak už jsem zde psal sice je mi jen 19 ale jsem pracující člověk co se stará o mámu v invalidním důchodu, troufnu si říct že chováním a přemýšlením jsem tom v 19 lépe než spoustu rodičů, a zaráží mě chování její mamky z důvodu že si ji absolutně neváží, přece mít dítě není o tom že ho rodič buzeruje ale naopak vede k něčemu, a jde příkladem, jenže ona je jen příkladem jak to nedělat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí