Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@BazalkaZelena píše: Více
Nebrala bych dítě do kanceláře bez souhlasu vedení.
A upřímně mě by to vadilo. Nesnáším cizí děti. Mám ráda pouze neteře a synovce, ostatní mi vadí.
Anonym - chodí tady rodina
@BazalkaZelena tak samozřejmě, že ne. Jsi placená za práci a ne hlídání dítěte. Vedení z tebou asi rychle vyběhne.
Ano, vadilo by mi. Dite v kancelari nema co delat a pokud by nebylo zbyti, tak bych snesla asi jen hodne a tiche, ktere si sedne a kresli si.
Nicmene si myslim, ze by sis mela vzit osetrovacku, pokud je nemocne, a netahat jej do prace, aby rusilo dalsi lidi.
Pokud mas kancelar sama pro sebe, tak jeste ok, ale napriklad ve sdilene kancelari nebo open space uz by to bylo blbe.
A dalsi vec je, ze obecne tam nema co delat i z hlediska BOZP, pokud by se mu neco stalo..
To zalezi…
Jake je dite, kolik mu je, kolik vas tam je, jaky tam je prostor, co delate, co delas, jake mate vedeni…
U nas ve firme by to problem nebyl a deti tam byvaji, jinde to muze byt problem velky.
Nouzové se to dá pochopit, pokud jsou na to vhodné podmínky a dítě tam nelita a neruší ostatní. Zase je vidět snaha situaci řešit jinak než: trhnete si všichni nohou, já si beru volno…
No, na par hodin, jeden den asi vyjimecne ano. Ale predem bych se domlouvala s vedenim a s kolegy. Nekolik dni bych uz svym kolegum neudelala. Zalezi, kolik vas v kancelari je. Navic, jestli nemuze do skolky, tak je nemocna? To by mi asi taky vadilo, skolkovy bacily dovedou dospelyho pěkně sejmout. A taky, pro nemocny dite je lepsi byt v klidu a doma, ne? ![]()
Nevadilo, protože jsem na děti denně zvyklá.
Dovedu si představit a chápu, že někomu by to vadilo. Není možný HO?
U nás se to občas děje a problém to není, pokud je potřeba dítě zabavit, dělá to ten, kdo má zrovna volné ruce. Máme všichni děti rádi a mezi sebou nadstandardní kolegiální vztahy. Ale - vždy šlo nárazově o pár hodin. Několik dní za sebou po celý den, to už by mi asi bylo vůči ostatním trochu blbé.
V žádném případě. V dnešní době to ostatně půjde leda v nějakém menším podniku. Pokud si nemůžeš vzít home office, tak leda OČR.
@Kelsey píše: Více
Mno, tak ve skole je to snad neco uplne jineho, nez v kancelari.
V kanclu je nás 5. Říkala jsem si, že kdyby moc zlobila, že ji pustím pohádky na tabletu. Ale ona tedy nesnáší sluchátka, takže by měli kolegové trochu zábavu
Na home Office bych mohla, ale já nerada pracuju doma.
Zdravím. Mám teď dilema. Nemůžu dát dceru do školky a bouchlo mi hlídání a uvažuji, že ji vezmu k nám do kanceláře na pár dní. Vadilo by vám cizí dítě v kanceláři? Dcerka je tedy trochu živější a hlučnější