Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Michelle_M píše: Více
Narazovka, na par hodin, se da. Je to rozptyleni pro vsechny. To i mensi dite vydrzi celkem v klidu. Ale cely den a nekolik dni po sobe, to mi prijde uz fakt neohleduplny. Za prve, sama bych odvedla mene prace (protoze bych musela neustale jednim okem hlidat a bavit) a proste to okolí to po case rusi, takze taky udelaji asi mene, nez by chteli. Vseho s mírou. ![]()
Já jsem párkrát (asi třikrát?) vzala, do hodiny a o přestávce do kabinetu. Dítě mělo rýmu, s kterou nemohlo do školky, ale jinak mu nebylo nic. Domluvila jsem se s vedením. Kolegyně nic nemitaly, asi jim to přišlo lepší, než za mě suplovat.
Ale asi je to jiná situace než když v jedné kanceláři sedí víc lidí, sedí tam celý den a musí se soustředit. Nemůžeš se s tím dítětem, když ho tam budeš mít, a s počítačem zavřít někam do samostatného kumbalu?
@BazalkaZelena píše: Více
Ty nerada pracuješ z domu, dcera nemá ráda sluchátka, ty nemáš hlídaní.
Ale kolegové a kolegyně se mají z tebe a z dcery zbláznit a skákat 5 m vysoko, že budou mít na několik dní v práci uřvané dítě.
Jsi zahleděna do sebe a své dcery a očividně je ti úplně jedno, že kolegové nebudou schopní pracovat v takovém kravalu co tam bude
Aha, takze pracujes nerada z domu, tak pojedes otravovat jine ctyri lidi. Ohleduplnost a kolegialita z tebe strika. A mam pocit, ze uz psat vic není třeba. Beztak jsi zas reinkarnace. ![]()
@AvajBr píše: Více
Přesně jak říkáš… Oba moji kolegové mají dcery, já jsem tam měla dvakrát svého nejmladšího syna, vzala jsem několik autíček na dálkové ovládání a měla jsem od všech pokoj na celé dopoledne
Pak jsme společně zašli na oběd a jela jsem domů dodělat zbytek práce na HO.
Ty si MŮŽEŠ vzít home office? Tak zůstaň doma a neopruzuj je v práci několik dní živějším dítětem, ne? Tak to bude pár dní tak, jak ti to nevyhovuje, no ![]()
Je třeba mít to schválené, dítě je zjednodušeně návštěva, prostory musí být bezpečné a zaměstnavatel je povinnen dbát na bezpečí a ochranu zdraví všech fyzických osob, ale musí o nich taky vědět.
Pokud je tohle hledisko ok, za mě je to lepší než nepracovat vůbec.
@vokishka píše: Více
Po te posledni odpovedi uz ne. Beztak je to zas 🐔 ![]()
@Platanka Můžu, ale je mi to nepříjemný pracovat doma. Doma to beru jako můj soukromý prostor a nechci to tam narušovat prací.
Já mám děti ráda. Takže mě by něco takového vubec nevadilo, dokonce bych byla ráda. A proto mě překvapilo že i moje kamarádka mi řekla, že je to divný.
@vokishka píše: Více
Tak teď už ne, no
Ono už to „trochu živější a hlučnější“ v úvodním příspěvku mělo pozorné čtenáře varovat ![]()
Viděla bych to na 2-3 dny.