Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj mám takový dotaz…od pátku mám žlutý výtok s bílými hrudkami, dole mě svědí a pálí. Když sem v pondělí volala svému doktorovi sestra mi řekla at přijdu ve čtvrtek dřív mě prostě vzít nemůžou. Vydržela sem teda s obrovským sebezapřením dodnes. Dnes sem přišla k doktorovi řekla sem co mě trápí a že si spodek mažu canestem. Co mě ale překvapilo že mi napsal ještě něco ani neřekl jestli jsou to globule nebo krém jen at si to závádím dovnitř takže tuším že to budou globulky. Ale o co mi jde zeptal se zda sem byla v bazénu tak sem řekla že ne a že si myslím že to mám z veřejných záchodů v jednom OC jinde sem se podle mě nakazit nemohla když sem mu popsala výtok ihned se zeptal jestli to svědí takže nejspíš věděl o co jde ale ani mě nijak nevyšetřoval nic jen napsal recetp.
Další věc je že sem měla problém s HA Jeannine měla sem deprese dušnost bolesti břicha nepravidelnou MS vysadila sem jí a zašla si k němu řekl at přijdu za měsíc dnes sem tam šla pro nové prášky poslední MS byla 26.7. takže mi řekl že mám ještě 14 dní a když MS nepřijde mám si přijít na vyvolávačku. Napsal mi novou HA ale vůbec se s ní na mě nedomluvil minulá doktorka se ptala na váhu na kouření atd. on ani neví že kouřím začala sem asi před rokem po roce nekouření.
Myslíte že jsou tyhle věci vpořádku nebo byste hledali nového doktora???
Nechci nějak plašit gyn. nemám ráda a kdybych nemusela nikdy bych tam nechodila…ale když už tam jdu chci mít jistotu že je doktor pečlivý a že neudělá jen základ.
Tak kvasinky se u moji doktroky vetsinou resi se sestrou po telefonu
…antikoncepci se mnou vzdy resi primo doktorka a radime se…kor kdyz si mela problemy…
@petjuska90 píše:
Myslíte že jsou tyhle věci vpořádku nebo byste hledali nového doktora???
Já bych nového doktora nehledala - já bych především začala s tímto komunikovat. Tj. když mi něco není jasné nebo pokud mám pocit, že mne pořádně nevyšetřil, zeptala bych se na důvod, případně o vyšetření požádala…
Že Ti doktor např. předepíše antikoncepci bez vysvětlení a konzultace s Tebou, to snad neznamená automaticky, že musíš recept tiše přijmout a bez dalších otázek odejít.
Mikitaa: tak to jo…já právě když ty problémy přišli hledala sem na netu a ženy psaly že s tím jedou třeba i na pohotovost atd. tak sem si říkala že je divný že neudělal ani výtěry nebo tak ale asi už měl tolik případů že ví co to je a napíše jen léky…on je dobrej je to známej doktor a každej si ho tu vychvaluje…já u něj byla teprv podruhý nastoupil po mé bývalé doktorce takže si na něj teprv zvykám.
Jinak ano vím že mlčet nemám ale je pro mě boj mít chlapa takže jak říkám teprv si zvykám.
@petjuska90 to fakt záleží - příště bych rozhodně nečekala a došla si alespoň pro něco do lékárny… kdysi jsem měla taky kvasinky, odkládala jsem návštěvu, jsem si říkala, že to samo přejde a rozjelo se mi to v rozsáhlý zánět a když jsem tak konečně nakráčela, dr. mi jen jemně naznačil, že jsem to dost zanedbala. Ale vyšetřil mě, aby zjistil, v jakém rozsahu tam ten zánět je a podle toho předepsal léky
Doktora bych hned neměnila, ale pokusila se s ním domluvit
Kvasinky fakt nechytneš na záchodcích, příznaky jsou tak typické, že si myslím, že ti měli říct hned po telefonu, ať si koupíš boraxový globule v lékárně (jsou volně prodejné) a už jsi mohla být vyléčená.
Maximálně by tě mohl zkouknout vnitřně, zda už tam ty kvasinky nenapáchali nějaké větší škody, ale ono se to popravdě stejně pozná, až je zahubíš, jestli už je tam nějaký zánět.
Co se HA týká, tak bohužel tohle není nějaká vyjímka. Můj doktor se mě nikdy neptal na výše zmíněné, bohužel HA je velký byznys, nevím, zda má lékař vůbec povinnost tě o tomto poučit nebo stačí, že má HA příbalový leták ![]()
Já osobně bych už HA nikdy nebrala, je to takový svinstvo, že radši budu mít těch dětí sto ![]()
To jsou jasný kvasinky, přiste bez rovnou do lekarny pro globule nebo masticku.
Gyno pevaryl, Boraxove globule…
Jinak to neni nakazlive, to je proste z horka. Premnozi se a je to.
A jeste s tou HA, Jeannine nizkohormonální, takže předpokládám, že ti napsal neco podobného. Třena Yadine.
A kourit bys nemela ani na jednu HA, to je skodlive tak jako tak.
Já bych to nějak nepřeceňovala. S infekcemi má zkušenost každá druhá a naposledy v mém případě léčila sestřička po telefonu. Dala mi tip na gel a já koupila. Zabralo to. Prý kdyby do dvou dnů ne, tak přijít. Divné mi to nepřišlo. Příznaky jsou vždy stejné, takže žádné extra prohlídky netřeba.
Ohledně antikoncepce - nikdo se m nikdy na kouření nebo váhu neptal. Mám teď druhou doktorku, ta první šla do důchodu. Vždy mi daly recept a basta. Pokud nevyhovovalo, zkusilo se něco jiného. Teď po porodu jsem taky něco nafasovala, ale nemám odvahu si to vzít. Nějak se mi to začalo příčit. Takže to nechávám plynout, stejně chci časem další dítě… ![]()
Jestli máš pocit, že něco odfláknul, tak se příště ozvi. Jinou radu nemám.
Nechápu, proč to řešíš tady a ne s doktorem. Máme pusu proto, abychom mluvily!
Tak jak psaly už holky, na gyn. záněty si kup něco v lékárně a při podezření máš prevenci v domácí lékárničce po ruce. Můj doktor mě vždy vyšetří, ale podle mě při zánětu není nic moc k vidění a žádné rozbory atd. se asi nedělají… (třeba některý lékaři ano). Pokud jde o to kouření - při předešlé antiko jsi měla jiného dr.? Pokud jsi měla tohohle a začla jsi kouřit, tak mu to máš nahlásit sama, pokaždé se tě asi ptát nebude! Beztak i kdyby to byl pro tebe úplně nový lékař a nezeptal se sám, prostě mu to řekni, když víš, že by se při HA kouřit nemělo. Tohle je částečně i tvoje nezodpovědnost, že sis tu HA vzala. Moje kamarádka (kuřačka) měla vlivem HA trombózu…
Pre boha, to je co za jednanie???okazite ho vymen!!! zlty vytok neznamena kvasinky!!!a aj ked to svbri kvasinky to nemusia byt, moze to byt hocico, bez MOP (mikrobialneho obrazu posvoveho) a bez kultivacie sa to neda urcit volny okom. viem co pisem, prezivam si svoju krizovu cestu s bielym vytokom(bez kvasiniek) a lekarka mi liecvou v minulosti totalne ale TOTALNE znicila prostredie v pošve! ona hlupana si myslela ze su to kvasinky, ale mne sa asi po 7 x po sebe kultivaciach nepotvrdili a liecila ma ZBYTOCNE antymikotikami…moze to byt nejaky aerob alebo anerob(chlamidie, trichomonady, gardnerelly, mykoplazmy, ureoplazmy, enteroccok, e-coli…)takze ja by som nemila lekara, kazdy ma pravo na informacie a na KVALITNU dzravotnu starostlivost a ak sa ti lekar nepaci a necitis ze sa o teba nestara tak ako ma, vymen ho ![]()
Najdi si lekara, ktory ma kvalitne vybavenie(sono, mikroskop) a hlavne s ktormy nebudes ma problem o cokomkolvek sa porozpravat, uprimnost, takt, a hlavne aby ti vsetko vysvetlil, od toho tam je ![]()
Tak těm co radí děkuju… těm co jsou trošku ostřejší neděkuju ale chápu vím že sem se měla ozvat ale sem hold mlčenlivá a neumím si prosadit svou. Příbalák sem si přečetla kouřit bych neměla ale píšou že pod 35let to není zas tak hrozné stejně chci časem zase přestat jen ted je toho na mě moc takže přestat ještě kouřit asi bych vyvraždila celou rodinu…vím hloupá výmluva ale je to tak!!!
Jinak já chci taky další dítě taky se mi nelíbí do sebe cpát hormony ale s manželem máme sex s kondomem na 4 hodiny
a dítě si ted neumím představit vracím se do školy mám jen základku a ted mě vzali na gympl do druháku dálkově a představa studia s pupkem a pak s miminkem mě děsí…chci si mimi užívat ne kojit s učebnicí v ruce.
Co se týče kvasinek myslím že je to z vedra a nesprávného spodního prádla…někde sem četla že má být 100% bavlněné a hlavně ne T. a já nosím jedině T a ještě nekvalitní.
Pan doktor je hodný když sem u něj byla poprvé vyšetřil mě vše ok …jen je dost skoupej na slovo minulá paní doktorka semnou vše rozebírala tak sem si na to asi mooooc zvykla.
Jinak mi apsal Sunyu tak sem zvědava a ty globule napsal Boraxové. Tak snad je stihnu dobrat tim že ted nemám HA nevím kdy dostanu MS.
Děkuju všem za příspěvky rozhodně ste mě uklidnili že se u kvasinek nedělá vyšetření a já si jdu trénovat komunikaci.-D
Ještě sem se chtěla zeptat švagrová je v 7. měsící a asi před týdnem měla poslíčky její (i můj) gyndař ji řekl že to poslíčci být nemohou že to by do týdne porodila…já teda nevím ale nemyslím si že poslíčci jsou znamením porodu jaké máte zkušenosti.
Jo a už se jí prcek otočil hlavičkou dolů je 28+něco…není to brzo???