Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Dobrý den maminky, prosím vás jaké máte zkušenosti z vaginálními tabletami klion d 100? Dnes jsem ho dostala od gynekologa nejspíše na kvasinky(svědění), říkal že je to letní mykoza ale asi nic vážného, protože nedělal ani stěry jen se koukl a hned viděl. na netu jsem se dočetla že se vyskytuje při používání tohoto léku špinění nebo dokonce krvácení. Klion d si mám dávat dvakrát denně 5 dnů, zatím mě to po zavedení trochu pálí ale to mi nijak nevadí, jen nevím jestli je to normální a hlavně se obávám toho krvácení. Děkuji za vaše odpovědi.
Mela jsem je jednou a nekrvacela jsem, ale i po 10dnech leceni to nebylo ono, tak jsem si koupila canesten 1tabletu a bylo to ok
Ahoj, taky jsem je měla, svědilo to, ale nekrvácela jsem. Doporucuji po klionu koupit jeste vitagyn C a pouzit napr. 2 davky. Melo by to take pomoci http://www.lekarna.cz/…elym-ph-30g/
Taky jsem to měla 2krát a můžu říct mi to pomohlo. Já to brala teda dycky na noc ale žádné špinění jsem neměla. Já ještě u toho mazala ale to máš asi taky ne?
Holky s řadou tea tree máte po starosti, už nechodím ani na gyndu, jenom na roční prohlídku.
@regy a to tea tree to je na co? a na kolik tě to tak vyjde asi to bude trošku dražší ne?
Prave, ze na mazani mi nic nedal, nasla jsem doma mast mifungar tak se mazu tim. Jinak zadne jine problemy nemam jen upione svedeni. Brala jsem pred tim gynopevaryl a femigel(to je taky tea tree)ale moc.to nezabralo. Je to spis na prevenci.
@sisip můk doktor dycky když mi předepisoval tady ten klion d tak mi k tomu psal i ten myfungar.tu mast ještě mám. Ono je lepší protože tady to máš donvitř a ještě je potřeba i zvenčí aby se to léčilo.
Tea tree kápnu na tampon, dvě kapky a zavedu na noc, krém mažu zevně. A mám klid, kolikrát stačí jen 2 dny tohle. Je nejlepší jak už člověk cítí že něco propukuje, tak raději zavedu, máznu a je klid. K tomu beru i probiotika pearls na ženské problémy. Ale pozor na značku u olejčků a krémů, ne každý je kvalitní, používám zásadně od firmy Just.
Regy: Já když cítím právě malý náznak svědění hned si zavedu ten femigel, taky je super ale bohužel tentokrát mě to chytlo zrovna v době menstruace, tak jsem si ta nemohla nic dát a čekat až mi to skončí, tak se ty kvasinky asi rychle rozmnožili a pak už to nešlo zachránt je tea tree. :ú( jinak bych se asi necítila moc dobře mít v sobě tampon když nemám menzes. prý se ani nemá zavádět když to nemáš. Pálení klionu d už ustalo ale semtam cítím pořád ještě svědění asi to je ještě brzo.
Dr mi vcera napsala klion na výtok, zavedla jsem vcera vecer prvni, je mozne abych dnes rano mela výtok jeste silnejsi a hustší?
@trckaludmila22
To by mohla být ta tableta jak se tam rozpustí, tak ráno vyteče! To je u všech takových to globulí. Já si vždy beru na noc vložku!
Měla jste některá styk při braní? Proč se to vlastně nesmí?
Nevim, jestli se to vylozene nesmi, ale prijde mi to trosku tak nejak.. fuj..
navic to muze chytnout partner a kdyz se prelecis, tak ti to zas preda… Me klion pomohl a mela jsem k nemu masticku canesten..